Bill Melendez

1916 -2008 Regisseur, Producer

Bill Melendez (1916-2008) is regisseur en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Bon Voyage Charlie Brown (And Don`t Come Back!)

1980 | Familiefilm, Animatie, Drama

Verenigde Staten 1980. Familiefilm van Bill Melendez en Daniel Anderson. Met o.a. Daniel Anderson, Arrin Skelley, Patricia Patts en Casey Carlson.

Charlie Brown & Co. reizen als studenten naar Frankrijk in verband met een uitwisselingsprogramma. Vertederend animatie- vermaak voor 'Peanuts'-fans. Met de stemmen van: Casey Carlson, Patricia Patts, Arrin Skelley en Daniel Anderson.

The Lion, the Witch and the Wardrobe

1978 | Familiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1978. Familiefilm van Bill Melendez.

Drie kinderen stappen een oude klerenkast binnen en komen in een land, Narnia, terecht waar het eeuwig winter is. Dit is de schuld van een boosaardige heks. De dieren zijn de taal der mensen machtig. De kinderen en de dieren, die aangevoerd worden door de leeuw, lukt het de gemene heks te verjagen en zo zorgen ze ervoor dat alles gaat groeien en bloeien in Narnia. Regisseur Melendez en David Connel schreven het scenario dat slechts een oppervlakkige bewerking is van het fantasievolle sprookje van C.S. Lewis. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van Rachel Warren, Susan Sokol, Reg Williams, Simon Adams, Victor Spinetti, Dick Vosburgh, Don Parker, Liz Proud, Stephen Thorne, Beth Porter.

Race for Your Life, Charlie Brown

1977 | Animatie

Verenigde Staten 1977. Animatie van Bill Melendez en Phil Roman. Met o.a. Charlie Brown, Snoopy, Linus, Duncan Watson en Liam Martin.

Derde Peanuts-film naar de strip van Charles Schultz. Hij speelt zich af in een vakantiekolonie met als hoogtepunt een verraderlijke vlottenrace. Ook bekend als POINTS FOR PARENTAGE.

Dick Deadeye

1975 | Animatie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1975. Animatie van Steve Melendez en Bill Melendez.

De bekende tekenaar Ronald Searle ontwierp de tekeningen voor deze schitterende film, die gebaseerd is op een opera van Gilbert en Sullivan.

Snoopy, Come Home

1972 | Familiefilm, Animatie, Komedie

Verenigde Staten 1972. Familiefilm van Bill Melendez. Met o.a. Stephen Shea, David Carey en Chad Webber.

Snoopy is razend wanneer hij op het strand het bordje 'Verboden voor honden' ziet. Wanneer hij wat later Charlie Brown vergezelt naar de bibliotheek, wordt hij om dezelfde reden weggestuurd. Dan krijgt hij een brief van Lila, een ziek meisje, dat hem schrijft dat ze ongelukkig en eenzaam is. Snoopy pakt zijn bagage en gaat naar haar toe. De tweede lange tekenfilm naar de populaire strip The Peanuts is even ontwapenend en plezierig als de eerste, met leuke liedjes en vermakelijke situaties, die soms wel wat episodisch overkomen. Jong en oud kunnen genieten van de avonturen van de populairste beagle ter wereld. Charles M. Schulz, de auteur van de strip, was ook nu verantwoordelijk voor het scenario, dat van leuke liedjes werd voorzien door Richard M. en Robert B. Sherman. De originele versie, met stemmen van Chad Webber, David Carey, Stephen Shea en Bill Melendez.

A Boy Named Charlie Brown

1969 | Familiefilm, Drama, Animatie, Komedie

Verenigde Staten 1969. Familiefilm van Bill Melendez. Met o.a. Glenn Gilger, Peter Robbins, Pamelyn Ferdin en Andy Pforsich.

De stripfiguren van Charles Schulz in een verrassend tekenfilmdebuut met ingenieuze visuele idee├źn die het des te plezieriger maken. De absurde liedjes van Rod McKuen zijn het enige minpunt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bill Melendez op televisie komt.

Reageer