Arturo Beristain

Acteur

Arturo Beristain is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Intimo Terror

1991 | Horror

Mexico 1991. Horror van Walter D. Pecanins. Met o.a. Arturo Beristain, Ofelia Medina, Gina Morett en Guillermo Sarur.

Sinds de aardbeving van 1985 zijn de wonden van Mexico City nog steeds niet geheeld. Twee jonge mensen trachten tussen het puin een nieuw leven te beginnen en huren een appartement van een vreemd heerschap, dat een grote invloed lijkt uit te oefenen op het meisje. Ze geraakt helemaal in zijn ban en de passie die tussen beiden ontstaat leidt tot een ontdekkingstocht door een stad die leeft tussen droom en werkelijkheid en waarbij de duivel zelf de dans leidt. Een vreemde, arrogant werkje, waarin de werkelijkheid flirt met het bovennatuurlijke. Niets is wat het lijkt, alles is overtrokken. Het scenario van Pecanins zelf is fascinerend, maar verward. Cameran Juan Carlos Martin gebruikt de ruïnes van Mexico-stad zeer functioneel voor zijn beeldcomposities. Niet helemaal gelukt, wel een interessante filmervaring.

Actas de Marusia

1975 | Drama

Mexico 1975. Drama van Miguel Littin. Met o.a. Gian Maria Volonté, Diana Bracho, Claudio Obregon, Salvador Sanchez en Ernesto Gómez Cruz.

Een aangrijpende sociaal-dramatische film van de maker van ALSINO Y EL CONDOR, gesitueerd in Chili in 1907. Littin verhaalt de strijd van Chileense mijnwerkers tegen hun Britse bazen die, als de staking uit de hand dreigt te lopen, niet aarzelen het leger in te schakelen. In een strak tempo geregisseerd en uitstekend vertolkt is dit het prototype van een boeiende, intelligente en sociaal relevante thesisfilm. Muziek van Mikis Theodorakis.

El castillo de la pureza

1972 | Drama

Mexico 1972. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Claudio Brook, Rita Macedo, Arturo Beristain, Diana Bracho en Gladys Barmejo.

Een man, geobsedeerd door het groeiende zedenverval, sluit gedurende achttien jaar zijn vrouw en kinderen in een soort 'zuiverheidscitadel' op. Gebaseerd op authentieke feiten, met ontzettend veel talent in beeld gebracht.

Los Días del amor

1971 | Drama, Oorlogsfilm

Mexico 1971. Drama van Alberto Isaac. Met o.a. Jorge Martinez de Hoyos, Anita Blanch, Marcelo Lopez-Rey, Arturo Beristain en Hector Orte.

Tegen de achtergrond van een opstand van fanatieke katholieken tegen de regering in het Mexicaanse binnenland van de jaren twintig, volgen we de ontluikende liefde van de jonge Gabriel voor de vrouw van de plaatselijke militaire bevelhebber. Regisseur Isaac neemt bepaald veel hooi op zijn vork maar slaagt er wonderwel in de verschillende thema`s (oorlog, het dagelijkse leven in een provinciestadje, politiek, liefde, de verwarring van een adolescent) met elkaar te verzoenen en min of meer samen te smelten tot een coherent, boeiend geheel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arturo Beristain op televisie komt.

Reageer