Georges Blanes: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Rodriguez au pays des merguez

1979 | Komedie

Frankrijk​/​​Tunesië 1979. Komedie van Philippe Clair. Met o.a. Geneviève Fontanel, Philippe Clair, Evelyne Séléna, Georges Blanes en Anne Berger.

Een gênant slechte, ronduit racistische 'komedie' over de pieds noirs , Franse Algerijnen, en hun volgens regisseur Clair hoogst vermakelijke levensstijl. Vaag gebaseerd op het toneelstuk La parodie du Cid van Edmond Brua, een naar het schijnt vrij geestige parodie op Pierre Corneilles klassieke toneelstuk Le Cid - al valt daar in deze film bijzonder weinig van te merken.

La métamorphose des cloportes

1965 | Misdaad

Frankrijk​/​​Italië 1965. Misdaad van Pierre Granier-Deferre. Met o.a. Lino Ventura, Charles Aznavour, Pierre Brasseur, Irina Demich en Georges Géret.

Een inbreker heeft zich door een drietal kruimeldieven laten strikken voor een kraak, die mislukt. Tijdens zijn gevangenisstraf pikken zijn ex-medeplichtigen zijn spaarduiten in en verhandelen zijn gestolen schilderijen. Het scenario waarin de door de Franse film vaak geromantiseerde loyaliteit binnen het `milieu` op de korrel wordt genomen, strandt op de kwasi- geestigheid van de overvloedige dialoog. De kwaliteit van het acteren, de fotografie (Nicolas Hayer) en de muziek compenseren de dramaturgische zwakte net niet genoeg. Albert Simonin bewerkte een roman van Alphonse Boudard tot scenario.

Déclic et des claques

1964 |

Frankrijk 1964. Philippe Clair. Met o.a. Philippe Clair, Mike Marshall, Annie Girardot, André Nader en Georges Blanes.

Verfilming van de roman van André Couteaux. In tegenstelling tot wijn wordt Philippe Clair er niet beter op naarmate hij ouder wordt. Zijn beste films maakte hij nog met technische man Pierre Granier-Deferre. Alhoewel boordevol flauwe en soms botte grappen, toch een meedogenloze schets van jonge Algerijnen, die in een grote Franse stad trachten te integreren. Er bevinden zich nogal wat luiwammesen en nietsnutten onder hen. De clichés liggen voor het oprapen. Teveel een opeenvolging van sketches in plaats van een helder verhaal, maar er zijn goede momenten.