Marion Dorès

Acteur

Marion Dorès is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le Satyre de Bois-Gentil

1923 | Komedie

Zwitserland 1923. Komedie van Alfred Gehri. Met o.a. Marion Dorès, Georges Oltramare, José Taravello, Gaston Faravel en Alberjo.

Oplossingen, misverstanden en fouten van de politie rond een harde satire (erg onprettig) in een bos voordat alles anders afloopt dan het moet. Deze satirische komedie is een beetje langzaam, maar aangenaam karikaturaal. Oltramare heeft op een trieste manier van zich doen spreken toen hij fascistisch leider werd en uiteindelijk ter dood veroordeeld werd na de oorlog.

L'enfance qui meurt

1921 | Drama, Documentaire, Historische film, Zwijgende film

Zwitserland 1921. Drama van Alfred Géhri. Met o.a. Marion Dorès, Alice Berthola en Jori Sarnjö.

Een vrij moeilijk in te delen film want hij werd met professionele acteurs in Polen opgenomen (de communisten van Lenin in Moskou hadden de visa geweigerd). Het gaat dus om een 'gedramatiseerde documentaire' maar het is van belang hieraan toe te voegen dat er opnamen zijn ingevoegd die gemaakt zijn tijdens het konvooi van Nansen naar Saratow, terwijl de levensomstandigheden in Polen even dramatisch waren. Dorès moest toen zij zelf besmet werd met typhus in allerijl naar Zwitserland terugkeren. Wat betreft de kinderen, die zijn echt van de honger omgekomen. De criticus van Cinéma suisse schrijft in 1988 dat de film een indruk maakt van verslagenheid en treurigheid die met de meest ingenieuze hulpmiddelen bij een mise-en-scène nimmer wordt bereikt. Geproduceerd door het Zwitserse Rode Kruis en in 1987 gerestaureerd door Histoire du cinéma suisse en Cinémathèque suisse in Lausanne. Het camerawerk is van Waldemar Siewerssen, die in werkelijkheid Vladimir Siversen heet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marion Dorès op televisie komt.

Reageer