André Clair

Acteur

André Clair is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rodriguez au pays des merguez

1979 | Komedie

Frankrijk/Tunesië 1979. Komedie van Philippe Clair. Met o.a. Geneviève Fontanel, Philippe Clair, Evelyne Séléna, Georges Blanes en Anne Berger.

Een gênant slechte, ronduit racistische 'komedie' over de pieds noirs , Franse Algerijnen, en hun volgens regisseur Clair hoogst vermakelijke levensstijl. Vaag gebaseerd op het toneelstuk La parodie du Cid van Edmond Brua, een naar het schijnt vrij geestige parodie op Pierre Corneilles klassieke toneelstuk Le Cid - al valt daar in deze film bijzonder weinig van te merken.

Eve

1939 | Drama, Romantiek

Zwitserland 1939. Drama van Franco Borghi. Met o.a. Marco Sandri, Claudie Farges, Plix Edoardo Oberisoli, Elda Wait en Louis Elsenor.

De enige film uit de Tessiner Alpen uit de periode 1930-1940, tevens een van de merkwaardigste Zwitserse films. Dit melodrama over de romantische dwalingen van een vrouw (Zwitsers record zoenen op het witte doek...) frappeert in werkelijkheid doordat het heel modern is: geëmancipeerde vrouw, moeder van een onwettig kind dat zij in de steek laat omdat zij de voorkeur geeft aan haar grote liefde. Kortom, voldoende - in 1939! - om een film in het Duitstalige Zwitserland geboycot te krijgen. Een zeer esthetische, geperfectionneerde en soms art déco- achtige mise-en-scène met surrealistische verwijzingen in de stijl van Dali en ontredderde, gekwelde personages. Het resultaat is een werkstuk dat in uitersten vervalt, maar dat soms beeldend zeer fraai is en, in ieder geval, heel bijzonder is. Het is afkomstig van de cinefiele dichter en toneelschrijver Borghi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André Clair op televisie komt.

Reageer