Talking Heads

Acteur, Scenarist, Componist

Talking Heads is acteur, scenarist en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

True Stories

1986 | Drama, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1986. Drama van David Byrne. Met o.a. David Byrne, John Goodman, Swoosie Kurtz, Annie McEnroe en Spalding Gray.

Byrne leidt ons rond door het stadje Virgil in Texas. Misschien een iets te gemakkelijke satire op mallotige Texanen. Goed camerawerk, aardig spel van Goodman en een aantal goede songs, w.o. 'Wild Wild Life' en 'City of Dreams'. Toneelschrijfster Beth Henley werkte mee aan het scenario van Stephen Tobolowsky en regisseur Byrne. Het debuut van Byrne als regisseur.

Stop Making Sense

1984 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1984. Muziek van Jonathan Demme.

Sterke registratie van een aantal concerten van Talking Heads, de in de jaren tachtig populaire avant-garde band rond de markante, licht neurotische zanger David Byrne. Regisseur Demme (The Silence of the Lambs) deed recht aan de New Yorks-intellectualistische maar tóch funky act van de band. De film begint met een kale versie van Psycho Killer en wordt dan steeds uitbundiger, met onder andere uitstekende versies van Burning Down the House, Once in a Lifetime en Take Me to the River. Regelmatig ook grappig, door het absurde, tien maten te grote pak van Byrne en diens gekke dansjes.

Bloody Crazy Wave

1979 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1979. Muziek van James Hoggs. Met o.a. Ian Dury, Lena Lovich, Wreckless Eric, Nick Lowe en Graham Parker.

Nogal slordige collage van allerlei new wave-groepen met materiaal afkomstig van televisiezenders en zelfs promotiefilmpjes van platenfirma's. Visueel dus onsamenhangend en lelijk, hoewel voor de liefhebbers van de optredende groepen dat aspect vermoedelijk minder belangrijk is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Talking Heads op televisie komt.

Reageer