Noël Howard

1920 -1987 Regisseur

Noël Howard (1920-1987) is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

La fabuleuse aventure de Marco Polo

1965 | Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk/YU/Italië/Egypte/Tsjechië 1965. Avonturenfilm van Denys de La Patellière, Noël Howard en Raoul Lévy. Met o.a. Horst Buchholz, Anthony Quinn, Orson Welles, Omar Sharif en Bruno Cremer.

In opdracht van de paus gaat een jonge Venetiaan in de 13de eeuw naar China om een verdrag met keizer Kublai Khan tot stand te brengen. Ondanks de ambitieuze opzet, ster-bezetting en exotische decors mislukt dit dichterlijke spektakel door het verwarde scenario en de houterige regie. Financiële en praktische problemen hadden vervanging tot gevolg van Alain Delon voor de oorspronkelijke hoofdrol, en van Christian-Jaque als eerste regisseur, terwijl ook andere acteurs in de loop van drie jaar opnamen afvielen: Dorothy Dandridge, Michel Simon, France Nuyen. Aan het scenario werkten naast regisseur De la Patellière, Raoul J. Lévy, Jacques Remy en Jean-Paul Rappenau.

D'où viens-tu Johnny?

1963 | Drama

Frankrijk 1963. Drama van Noël Howard. Met o.a. Johnny Hallyday, Evelyne Dandry, Sylvie Vartan, Pierre Barouh en Daniel Cauchy.

Van dit dramatische, vijfstuiverroman-achtige niemendalletje is zonder scenario en acteursbegeleiding weinig terechtgekomen. Daar de regie eveneens niets voorstelt, blijven alleen de twee idolen van toen nog over. In de tijd dat deze film uitkwam, was zo'n strenge beoordeling minder op zijn plaats, want er werd veel meer gewerkt met vrienden onder elkaar. Vandaag de dag is het niet meer om aan te zien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Noël Howard op televisie komt.

Reageer