Bernard Verheyden

Acteur

Bernard Verheyden is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Chez Bompa Lawijt

1994 | Komedie

België 1994. Komedie van Jan Verbist. Met o.a. Bernard Verheyden, Denise Zimmerman, Martin Gyselinck, Luc Philips en Paul Wuyts.

Zal de geschiedenis ingaan als de eerste Vlaamse spin off (van de onvoorstelbaar succesvolle reeks Bompa). Verheyden is het titelpersonage, dat een hotelletje gaat runnen in het Ardense Herbeumont. Ook zijn vrouw Zimmerman stort zich met geestdrift in het hotelwezen. In de keuken zwaait gewezen bouwvakker Gyselinck de scepter. Martens, de Turkse vriend des huizes, is een stuntelende kelner-barman. Ex-buurman Wuyts wordt aangenomen als onhandige klusjesman, en nieuw is Gürbürz, kamermeisje-dienster-keukenhulpje. Scenarioschrijver Ruud De Ridder liet zich iets te veel inspireren door de Britse succes-serie Fawlty Towers. Gemelijk gekwaak van keffende dwergen, slechts te genieten voor een publiek dat om elke flauwiteit buldert.

Blueberry Hill

1989 | Komedie, Familiefilm

België 1989. Komedie van Robbe De Hert. Met o.a. Babette van Veen, Frank Aendenboom, Ronny Coutteure, Eric Clerckx en Hilde Heynen.

Vaak ontroerende leuke, observerende, niet-moraliserende Vlaamse tienerfilm met centraal de amoureuze perikelen van een eindejaars-leerling aan een katholieke beroepsschool met een bikkelharde autoritaire secretaris-directeur. Relatieproblematiek wordt hartelijk, soms grappig getekend. Hoewel het einde wat te sterk herinnert aan IF van Lindsay Anderson is dit een bloemrijke en prachtige film over tieners en jeugdsentiment uit 1959. Een feest voor wie die jaren als tiener meemaakte. Pas is een stevige hoofdrolspeler, van Veen een sexy vampje en Aendenboom weer uitmuntend als bekrompen schoolfrik. Scenario van Walter Van den Broeck en Robbe de Hert. Camerawerk van Jean-Claude Neckelbrouck. Geproduceerd door het duo Marc Punt en Jan Verheyen.

De loteling

1973 | Drama

België 1973. Drama van Roland Verhavert. Met o.a. Jan Decleir, Ansje Beentjes, Gaston Vandermeulen, Gella Allaert en Bernard Verheyden.

De loteling van Roland Verhavert. Verfilmde literatuur, maar dan wel van 'de man die zijn volk leerde lezen', Hendrik Conscience. Een sociaal drama waarin Jan Decleir voor geld de plaats van een rijke jongeman in het leger inneemt en dat zwaar moet bekopen. Zijn geld wordt gestolen en door de slechte hygiëne raakt hij blind. Ansje Beentjes debuteerde in deze film als de verloofde van de arme soldaat.

Wij, Heren van Zichem

1969 | Komedie

België 1969. Komedie van Maurits Balfoort. Met o.a. Bob Storm, Alfons Exelmans, Dora van der Groen, Robert Marcel en Luc Philips.

Eindeloze, onevenwichtige maar oerpopulaire kroniek rond een aantal figuren uit de volksromans van Ernest Claes: de hereboer Coene, Lewie 'de Witte', Pastoor Munte, Jef de Smid, Wannes Raps, Rozelien e.a. In totaal een serie van 26 afleveringen, die de éénmanssignatuur draagt van regisseur Balfoort.

Lieven Gevaert, eerste arbeider

1968 | Drama, Biografie

België 1968. Drama van Rik Kuypers. Met o.a. Arnold Willems, Roger Hullaert, Ray Verhaeghe, Paul S'Jongers en Bernard Verheyden.

Dokudrama over het leven van Lieven Gevaert, een volksjongen uit het Antwerpse die het tot 'captain of industry' bracht als fabrieksdirecteur van het internationaal befaamde bedrijf Gevaert, gespecialiseerd in producten voor de fotografie. Willems is een indrukwekkende Gevaert op oudere leeftijd, cineast Le Bon debuteert hierin als acteur in de rol van een advocaat.

Jeroom en Benzamien

1966 | Komedie

België 1966. Komedie van Maurits Balfoort. Met o.a. Luc Philips, Robert Marcel, Jo Crab, Martha De Wachter en Mieke Verheyden.

Legendarische miniserie uit de pioniersjaren van de BRT, de Vlaamse televisie, erg vrij naar het gelijknamige boek van Ernest Claes over twee kooplieden in ruste, glansrollen voor Philips en Marcel, gedragen door de éénmanssignatuur van regisseur Balfoort. Nu verouderd en nog nauwelijks te pruimen maar destijds een evenement op de buis waarvoor iedereen thuis bleef.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bernard Verheyden op televisie komt.

Reageer