Tómas Lemarquis

Acteur

Tómas Lemarquis is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Touch Me Not

2018 | Drama

Roemenië/Duitsland/Tsjechië/Bulgarije/Frankrijk 2018. Drama van Adina Pintilie. Met o.a. Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann en Adina Pintilie.

Vijftigplusser Laura (Laura Benson) wil zich bevrijden van haar lichamelijke blokkades. Dat leidt tot een aantal therapeutische ontmoetingen met onder andere sekswerker Seani, die met aanrakingen andermans gevoeligheden opzoekt. Filmisch essay over intimiteit en (in)tolerantie dat niet alleen grenzen verkent met wat het laat zien, maar ook met hoe het dat laat zien. Want ook de kijker wordt actief op de divan gelegd, wat emotionele reacties op deze omstreden Berlinale-winnaar uitlokte. Een spiegel die even imperfect en ontwapenend als uitdagend is.

Am Himmel der Tag

2012 | Drama

2012. Drama van Pola Schirin Beck. Met o.a. Aylin Tezel, Henrike von Kuick, Tómas Lemarquis, Marion Mitterhammer en Godehard Giese.

Lusteloos studeert twintigplusser Lara architectuur en zet, als tegenwicht, met boezemvriendin Nora frequent de bloemen buiten. Wat ze echter ook onderneemt, haar leven blijft zinloos en leeg voelen. Totdat ze na wilde seks met een barkeeper zwanger blijkt. Krachtig geschreven en geregisseerd drama dat ook de tussentonen treft. Zo laten scenarist Burkhardt Wunderlich en de filmmaakster de verhouding tussen woongroepgenoten Lara en Nora in het ambiguë en loopt er een onderstroom van hedendaagse verlorenheid door het verhaal. In haar pittige en bekroonde hoofdrol knalt Tezel bijkans van het scherm.

Luftbusiness

2008 |

Zwitserland/Luxemburg 2008. Dominique de Rivaz. Met o.a. Tómas Lemarquis, Dominique Jann en Joel Basman.

De bizarre activiteiten van drie jonge mensen op de online veilingsite eBay.

Nói Albínói

2003 | Drama, Komedie

IJsland/Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Denemarken 2003. Drama van Dagur Kári. Met o.a. Tómas Lemarquis, Thröstur Leó Gunnarsson, Elín Hansdóttir en Hjalti Rögnvaldsson.

Meermaals bekroond regiedebuut van de jonge IJslandse regisseur Dagur Kári. De 17-jarige Nói woont in een gat in IJsland, dat 's winters van de rest van de wereld is afgesloten. Hij verveelt zich dood. Naar school gaat hij maar zelden. Op zijn viewmaster kijkt hij telkens naar een plaatje van palmbomen. Daar wil hij met zijn grote liefde, het meisje van het benzinestation, naartoe. De gortdroge humor en melancholie in Nói Albinói doen denken aan honderden andere films, maar Kári's tragikomedie is volstrekt origineel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tómas Lemarquis op televisie komt.

Reageer