Gerd Hecker

Producer

Gerd Hecker is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

The Last Cigarette

1999 | Documentaire

Verenigde Staten/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1999. Documentaire van Kevin Rafferty.

Op dezelfde wijze als hij destijds (in 1982) tewerk ging voor zijn satirische documentaire ATOMIC CAFE, brengt regisseur/ scenarist Rafferty de liefde-haat verhouding in beeld die deze eeuw in Amerika heerste rond het roken. Hij toont filmbeelden van supersterren als Gary Cooper, John Wayne, Robert Taylor, William Holden, Ava Gardner, enz. terwijl die met smaak een sigaret opstaken in hun films, mixt hiertussen publiciteitsfilmpjes over sigaretten. Deze pro-stemmen worden doorlopend de grond ingeboord door een verhoor van de belangrijkste tabaksproducenten voor het House Health and Environmental Subcomitee over de gevaren van het roken en een aantal propaganda-filmpjes uit de jaren 1950-60 die aantoonden dat roken een van de belangrijkste doodsoorzaken was in het land. Zelf brengt Rafferty niet de minste commentaar, maar laat de besluittrekking over aan de toeschouwer en hoe dan ook, ondanks de openlijke propaganda van John Wayne voor het roken, is het standpunt van de documentaire overduidelijk. Een plezierig, maar uiterst wrang pamflet, zoals trouwens ook Rafferty's vorige film was. Montage is van Frank Keraudren. Stereo.

Le château des singes

1999 | Animatie, Fantasy, Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Verenigde Staten 1999. Animatie van Jean-François Laguionie. Met o.a. Matt Hill, Sally Ann Marsh, John Hurt, Rik Mayall en Michael Gambon.

Zeer fraaie animatiefilm over een vredige apenkolonie die na een aardbeving uiteenvalt in twee elkaar vrezende gemeenschappen. De Laankos leven op de grond en de Woonkos in de bomen. Na eeuwen isolatie en overlevering noemen ze elkaar respectievelijk demonen en wilden. ' Wilde' Kom krijgt direct te maken met de vermeende demonen als hij honderden meters naar beneden stort. Ruim acht jaar werkten honderden Europese artiesten aan dit lommerrijke avontuur over vooroordelen, onwetendheid, moed en liefde. Met onder andere komiek Rik Mayall als de geniepige Laanko-stroman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gerd Hecker op televisie komt.

Reageer