Angèle Coutu

Acteur

Angèle Coutu is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Book of Eve

2002 | Romantiek, Drama

Canada 2002. Romantiek van Claude Fournier. Met o.a. Claire Bloom, Daniel Lavoie, Susannah York, Julian Glover en Paul Herzberg.

Als Eva Smallwood (Bloom) 65 jaar wordt, brengt de postbode de eerste cheque met haar AOW. Het geeft haar een gevoel van onafhankelijkheid. Ze besluit haar koffers te pakken en haar fraaie huis in een gegoede buurt in Montreal te verlaten, want ze is haar man Burt (Glover) als huistiran meer dan zat. Ze huurt een sousterrain in een sociale woonwijk, die bevolkt is met immigranten. De vernederde Burt blokkeert haar bankrekening. Nu wordt het moeilijker, maar Eva die heel vindingrijk is, houdt het hoofd boven water. Bovendien heeft ze een charmante buurman, Johnny Brancusi (Lavoie), een Roemeense emigrant. Hij is twintig jaar jonger, hij maakt haar het hof en Eva helpt hem van het overmatige drinken van wijn af. Ze is in de zevende hemel en haar euforie wordt nog groter als ze haar kleindochter Kim (Lacroix), een punker, weer op het rechte pad brengt. Dan ontdekt ze dat Johnny meer vriendinnen heeft en dat het leven toch veel zwaarder is dan ze denkt. Komt vriendin van vroeger May (York) en ze heeft een schouder om op uit te huilen. Zou het ooit weer goed komen met die bullebak van een Burt? Onwaarschijnlijke damessoap gespeeld door Bloom, die te oud is voor haar rol. Charmante, belegen ster York heeft te weinig te doen om het geheel wat briljanter te maken. Het scenario is van regisseur Fournier en Terri Hawkes naar een roman van Constance Beresford-Howe. Het camerawerk is van Ivan Strasberg.

Le Party

1989 | Drama, Experimenteel

Canada 1989. Drama van Pierre Falardeau. Met o.a. Charlotte Laurier, Benoît Dagenais, Julien Poulin, Lou Ba bin en Roger Léger.

'Party' betekent in Quebec voor toneel. Deze gefilmde uitvoering heeft als bijzonder kenmerk dat het zich afspeelt in een gevangenis en van uur tot uur onstuimiger wordt. Het is al gauw duidelijk dat aan de ene kant de acteurs staan, die een verstandhouding hebben met de gevangenen, en aan de andere kant de cipiers. De eerste groep wil uit zijn bol gaan, terwijl de tweede groep deze vrijheid-voor-een-dag probeert in te dammen. Dit levert steeds meer psychologische en uiteindelijk ook lichamelijke confrontaties op. Niet alles is perfect aan deze film: er komen een paar goedkope oplossingen in voor, het geheel is een beetje zwart-wit en er loopt een totaal overbodige snobistische journalist in de film rond, die duidelijk nergens iets van begrijpt. Deze gebreken vergeten we echter al snel dankzij de krachtige en levendige regie, de verrassende camerabewegingen en het schokkende, zeer Buñel-achtige geweld: de een profiteert van de gelegenheid om te ontsnappen, terwijl de ander zichzelf met de oorbel van zijn aangebedene om het leven brengt. Een sterke maar bij wijlen ondraaglijke film, die blijft hangen.

Le sourd dans la ville

1988 | Film noir, Drama

Canada 1988. Film noir van Mireille Dansereau. Met o.a. Béatrice Picard, Guillaume Lemay-Thivierge, Angèle Coutu, Pierre Thériault en Han Masson.

Een vrouw, die zich duidelijk niet thuisvoelt in een dergelijk milieu, is beland in een deprimerend hotel waarin een bonte verzameling ellendelingen, verslaafden en schilderachtige figuren woont. Zo ook een joch die aan een ongeneeslijke ziekte lijdt. Deze laatste raakt bevriend met Florence, de vrouw, maar niet in die mate dat zij hem ervan kan weerhouden zelfmoord te plegen. Bewerkt naar de niet erg opwekkende roman van Marie- Claire Blais. Deze film laat de kijker onverwachts de meer duistere kanten van Canada ontdekken. Tot en met de smartekreet van een kind aan het slot is het een beeldend en uitermate expressionistisch eerbetoon aan de schilder Edward Munch.

La Conquete

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Jacques Cagné. Met o.a. Michèle Rossignol, Gilles Renaud, Raymond Cloutier, Angèle Coutu en François Tassé.

Laurent en Françoise hebben als jonge dertigers niets te klagen in hun huwelijken, totdat ze tijdens een tocht elkaar ontmoeten en verliefd worden. Inzicht in de problematiek van de dertigers in Québec.

Après-Ski

1971 | Erotiek

Canada 1971. Erotiek van Roger Cardinal. Met o.a. Daniel Pilon, Mariette Lévesque, Céline Lomez, Angèle Coutu en Sharlene Callander.

Een jongeman kiest voor het beroep van skileraar omdat zulke figuren altijd door naar seks hongerende meisjes omgeven schijnen te worden. Tot zijn vreugde blijkt dat in de praktijk ook zo te zijn. Een beschamende, infantiele en schamele film. De meeste kopieën zijn niet langer dan 72m. Ook bekend als SEX IN THE SNOW.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Angèle Coutu op televisie komt.

Reageer