Mica Tomic

Acteur

Mica Tomic is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Maratonci trce pocasni krug

1983 | Komedie, Film noir

YU 1983. Komedie van Slobodan Sijan. Met o.a. Danilo Stojkovic, Bogdan Diklic, Pavle Vuisic, Mija Aleksic en Mica Tomic.

Een flauwe zwarte komedie van de regisseur van KO TO TAMO PEVA? en DAVITELJ PROTIV DAVITELJ. Het verhaal over twee rivaliserende families van begrafenisondernemers heeft meer potentie dan wat Sijan er hier uit weet te halen. De gechargeerde vertolkingen lijken minder gecontroleerd dan in Sijans andere films. Een aantal scènes blijven geestig, maar er zijn er te weinig om de film te redden. Engelse titel: THE MARATHON FAMILY.

Tri

1966 | Oorlogsfilm

YU 1966. Oorlogsfilm van Aleksandar Petrovic. Met o.a. Beta Zivojinovic, Ali Raner, Senka Petrovic, Branislaw Jerenic en Mica Tomic.

April 1941. Na de blitzaanval van de Duitsers is het leven in Servië helemaal ontredderd. Een man wordt zonder reden gefusilleerd. Een van de getuigen is Zivojinovic, die op dat ogenblik besluit zich bij de partizanen aan te sluiten. In 1943 wordt hij in de bossen opgejaagd door de Duitsers en moet hij toezien hoe voor zijn ogen een vriend wordt afgemaakt, zonder dat hij tussenbeide kan komen. Herfst 1944. De oorlog is voorbij. Collaborateurs moeten zich verantwoorden voor de communistische rechtbank. Onder hen bevindt zich een vrouw, van wie Zivojinovic zich afvraagt of ze veroordeeld moet worden. Drie schetsen uit WO II, waarin de regisseur de zin en onzin van oorlog en straf ontleedt. Hij veroordeelt niet. Hij observeert. Een aangrijpend scenario van Petrovic en Antonije Ysakovic. In beeld gebracht door Tomislaw Pinter. Grote Prijs van het Festival van Karlovy- Vary in 1966.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mica Tomic op televisie komt.

Reageer