Ken Sansom: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Starchaser: The Legend Of Orin

1985 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1985. Animatie van Steven Hahn. Met o.a. Les Tremayne, Joe Colligan, Carmen Argenziano, Noelle North en Anthony Delongis.

De aarde in de verre toekomst. Machines hebben al sinds eeuwen de macht in handen en regeren met 'ijzeren hand' over de mensen die ondergronds in de mijnen werken. Orin graaft een schede op van een zwaard dat vertelt over een wereld aan de oppervlakte. Orin ontsnapt en ontdekt dat de 'god' Zygon, die aanbeden wordt, slechts een mens is in een schrikwekkend harnas. Hij slaagt erin aan de oppervlakte te komen, waar hij het al onmiddellijk moet opnemen tegen allerhande mutanten. Een ruwe avonturier redt hem. Hij moet de kling van het zwaard zoeken. Dit verdween twaalfhonderd jaar geleden. Samen met de avonturier en zijn alsmaar tegenstribbelende computer tracht hij dit te vinden. Een getekende STAR WARS waarin wervelende avonturen te beleven zijn in een razende snelheid. Erg logisch klinkt het allemaal niet en bovendien zijn de tekeningen te gruwelijk voor kinderen en de avonturen wat te naïef voor volwassenen. Orin is een gewone jongen, geen CONAN-achtige superheld, die door de omstandigheden gedwongen wordt voor de held door te gaan. Goed scenario van Jeffrey Scott. Supervisie over de fotografie was in handen van Charles Flekal. Dolby Stereo.

The Long Goodbye

1973 | Misdaad, Film noir, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Robert Altman. Met o.a. Elliott Gould, Nina Van Pallandt, Sterling Hayden, Mark Rydell en Henry Gibson.

Privé-detective Philip Marlowe (Gould) helpt een goede vriend de Mexicaanse grens over, maar raakt vervolgens zelf stevig in de problemen. Zijn vriend wordt namelijk verdacht van de moord op zijn vrouw. Altmans ironische update van een boek van Raymond Chandler speelt zich niet af in duistere, regenachtige straten maar op zonnige locaties (zoals stranden) in Los Angeles, fraai in beeld gebracht door cameraman Vilmos Zsigmond en begeleid door sfeervolle muziek van John Williams. Het scenario is van de hand van Leigh Brackett, co-scenarist van The Big Sleep (1946), de bekendste en wellicht beste Chandler-verfilming. Het einde, anders dan in het boek, stuit sommige Chandler-fans tegen de borst. Let op korte optredens van David Carradine als gevangene en Arnold Schwarzenegger als de - uiteraard gespierde - rechterhand van een gangster (Rydell).