Joe Frazier

Acteur

Joe Frazier is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Thriller in Manila

2008 | Documentaire, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 2008. Documentaire van John Dower. Met o.a. Muhammad Ali en Joe Frazier.

'It will be a thrilla, and a killa, and a chilla, when I get the gorilla in Manila.' Aan de vooravond van hun derde titelgevecht op 1 oktober 1975 in Manilla heeft bokskampioen Muhammad Ali weer een rijmpje bedacht om zijn tegenstander - in dit geval Joe Frazier - te kleineren. Het paste in een jarenlange vete, die als het aan Frazier ligt voorlopig nog blijft voortduren. Goed gedocumenteerde film waarin de heilig verklaarde Ali er stevig van langs krijgt.

Just the Ticket

1999 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten/Frankrijk 1999. Romantiek van Richard Wenk. Met o.a. Andy Garcia, Richard Bradford, Laura Harris, Andre Blake en Elizabeth Ashley.

Richard Wenks New Yorkse straatkomedie is te gelikt om te wedijveren met het werk van John Cassavetes - zijn streven - maar hoofdrolspeler en coproducent Andy Garcia maakt een hoop goed met zijn hyperenthousiaste vertolking van een illegale kaartjesverkoper. Met de komst van de paus hoopt hij zijn definitieve slag te slaan en liefje Andy MacDowell voor zich te winnen. Maar er zijn kapers op de kust. En nieuwsgierige buurvrouwen, honden met krabkappen, voormalige boksers, gokkers, agenten, insectenverdelgers en junkies.

Ghost Fever

1987 | Komedie, Horror

Verenigde Staten 1987. Komedie van Alan Smithee. Met o.a. Sherman Hemsley, Luis Avalos, Jennifer Rhodes, Deborah Benson en Diana Brookes.

Hemsley en Avalos zijn twee komische smerissen die tegen het spook van een vroegere slaveneigenaar moeten strijden. Gefilmd in 1984 onder leiding van regisseur Lee Madden (die op de titelrol staat als Alan Smithee), maar na talloze veranderingen pas in 1987 werd uitgebracht.

Rocky

1976 | Drama, Sportfilm, Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten/Duitsland 1976. Drama van John G. Avildsen. Met o.a. Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers en Burgess Meredith.

Aankomend acteur Sylvester Stallone schreef een pienter scenario over een tweederangsbokser die een gooi doet naar de kampioenstitel, en verkocht zijn geesteskind vervolgens voor weinig geld, op voorwaarde dat hij zelf de hoofdrol mocht spelen. Rocky kreeg drie Oscars, waaronder die voor beste film. Stallone mocht drie jaar later zelf de regie van de opvolger op zich nemen, en daarna kwam er nog een aantal sequels, maar het eerste deel bleef toch het best. Stallone doet het goed als de dertigjarige Rocky Balboa, die niet bijzonder goed bokst, maar fantastisch kan incasseren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joe Frazier op televisie komt.

Reageer