Eve Bonfanti

Regisseur, Acteur

Eve Bonfanti is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Femme de mon père : L'histoire d'Aline

1993 | Drama

Frankrijk/België 1993. Drama van Pierre Joassin. Met o.a. Valérie Coton, Christian Sinniger, Sébastien Tavel, Raymond Avenière en Eve Bonfanti.

Aline (Coton) was tien toen haar moeder het gezin in de steek liet. Korte tijd nadien begon haar vader (Sinniger) haar seksueel te misbruiken. Het meisje wordt getraumatiseerd, maar begrijpt niet wat er aan de hand is. Ze wordt groter en begint het wel te begrijpen, maar haar vader verzekert zich van haar zwijgen door intimidatie, chantage en bedreigingen. Als ze zeventien is vertelt ze haar geheim aan haar vriend Dominique (Tavel). Deze is geschokt en raadt haar aan een klacht in te dienen. Het trieste verhaal van een meisje dat zeven jaar lang het slachtoffer was van de misdadige praktijken van haar vader. De toon van de film is hevig en zet de vader in een mensonterend daglicht. Regisseur Joassin schreef zelf het pakkende en aangrijpende scenario naar een onderzoek van RTBF-journaliste Françoise Van de Moortel. De camera was in handen van Jean-Claude Neckelbrouck. Voorgesteld in de reeks C'est mon histoire en op het einde wordt een getuigenis getoond van de echte persoon waarover de film handelt.

Madame P...

1984 | Drama

België 1984. Drama van Eve Bonfanti. Met o.a. Hélène Van Herck, Jos Simons, Anne Carpiau, Jean Pascal en Catherine Bady.

De 75-jarige Elsie Peeters (Van Herck) werkt in de damestoiletten van een groot Brussels restaurant. Als ze verneemt dat haar zuster ziek is, vraagt ze verlof. Ze blijft voorgoed weg en komt vervolgens terecht bij de toiletten van het casino van Spa. Eve Bonfanti heeft in haar eerste film de eenzaamheid van ouderen willen tonen evenals de leegheid van hun bestaan. Helaas blijkt deze film, met zijn oninteressante scenario, even onbeduidend als saai, ondanks het talent van de hoofdrolspeelster. Het camearwerk is van Patrice Payen.

Une leçon d'amour

1977 | Drama

Frankrijk/België 1977. Drama van Maurice Rabinowicz. Met o.a. Geraldine Chaplin, Sami Frey, Quentin Milo, Guy Pion en Monette Loza.

Een langdradig en slaapverwekkend verhaal over een Brusselse advokaat die de dood vindt, nadat hij een in een kliniek opgesloten crimineel heeft vrijgekregen. Met bovendien enige ver gezochte verwikkelingen op het sentimentele vlak. Een samenraapsel dat meer dan eens tot melodrama vervalt. Slecht uitgewerkte situaties, die we al honderd keer eerder zagen. Bovendien zijn de acteurs praktisch aan zichzelf overgeleverd en laten zij gemakzuchtig spel zien. Hoe moeten we dan in deze geschiedenis geloven?

Ras le bol

1972 | Drama

België 1972. Drama van Michel Huisman. Met o.a. Xavier Gelin, John Dobrynine, Eve Bonfanti en Jean-Pierre Castaldi.

Een interessante en met veel overtuiging gebrachte anti-militaristische film. Ene Bert, een sympathieke, goedmoedige bemoeial, wordt tijdens zijn militaire dienst vervormd tot een modelsoldaat, die zijn opleiding zo intens beleeft, dat er daadwerkelijk slachtoffers vallen. Deze met bescheiden middelen gemaakte debuutfilm laat door zijn oprechtheid een sterke indruk achter.

Over

1972 | Drama

Frankrijk/België 1972. Drama van Michel Huisman. Met o.a. Xavier Gelin, Eve Bonfanti, John Dobrymne, Jean-Pierre Castaldi en Gilles Segal.

Een bescheiden, met beperkte middelen gemaakt anti-militaristisch drama met Gelin als een jongeman die door de machinerie van het leger psychisch wordt gekraakt. Hoewel een beetje tam in de uitwerking blijft het thema belangwekkend en sterk genoeg om de film boeiend te houden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eve Bonfanti op televisie komt.

Reageer