Dragan Maksimovic

Acteur

Dragan Maksimovic is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Crni bombarder

1992 | Actiefilm, Komedie, Drama, Sciencefiction, Muziek

YU 1992. Actiefilm van Darko Bajic. Met o.a. Dragan Bjelogric, Anica Dobra, Nebojsa Bakocevic, Petar Bozovic en Bogdan Diklic.

In een futuristisch Belgrado van 1999 (wat heet!) probeert de deejay Crni bombarder (Bjelogric) met rebelse muziek zijn illegale zender in de ether te houden door de verkoop van drugs, wapens en gesmokkelde hi-fi apparatuur. Het knappe, blonde rockzangeresje Luna (Dobra), op wie hij hals over kop verliefd wordt, heeft zo mogelijk nog veel minder scrupules dan hijzelf. Hun doel echter is de dictator Grote Broer (lees: oorlogsmisdadiger Slobodan Milosevic, die in maart 2006 in zijn cel in Den Haag aan een hartverlamming overleed) van zijn voetstuk te stoten. Doch de fascistische politie van de nationalistische Grote Broer zit hen op de hielen. Pulserende anarchistische Servo-Kroatische fabel tegen de achtergrond van een burgeroorlog, het cynisme van de agressie en de plundering om eigen voordeel, die nergens diep op ingaat en leunt tegen de trash van Roger Corman met af en toe een lekkere sekscène, die nergens op slaat. Het scenario is van Aleksander Barisic en regisseur Bajic. Het camerawerk is van Radan Popovic. De muziekscore van Srdan Gojkovic Gile. Stereo.

Vreme Cuda

1990 | Drama

YU 1990. Drama van Goran Paskaljevic. Met o.a. Dragan Maksimovic, Miki Manojlovic, Svetozar Cvetkovic, Mirjana Karanovic en Danilo Bata Stojkovic.

De bewoners van het Joegoslavische dorpje Vitanija denken dat de Messias onder hen leeft als de dorpsonderwijzer Lazarus tot leven komt na een dodelijk ongeluk, en dat hij wonderen kan verrichten. De communisten onder hen proberen alle sporen van religie uit te wissen, maar dat leidt tot een conflict tussen het communisme en het christendom. Speelt na WO II. Borislav Pekic bewerkte zijn eigen roman die hij in 1965 geschreven had, tot scenario. De produktie kwam met geld van Televizja Beograd en Channel Four tot stand. Nog net

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dragan Maksimovic op televisie komt.

Reageer