Daniel Lesur

Acteur, Componist

Daniel Lesur is acteur en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Les petites Galères

1977 | Drama

Frankrijk 1977. Drama van Jean-Michel Mongrédien. Met o.a. Michel Bzeu, Philippe Sturbelle, Daniel Lesur, Catherine Lepape en Bob Villette.

De hoofdpersoon van het verhaal is vijfentwintig, vrijwillig werkloos en brengt zijn tijd in twee totaal verschillende milieus door. Enerzijds zijn er Philippe en Catherine, een stel waarmee hij een bijzondere relatie onderhoudt en anderzijds is er de jonge weduwe Marie, die probeert zo goed mogelijk haar dochter van twaalf groot te brengen. Maar Marie laat hem plotseling in de steek voor iemand anders en sterft onverwacht. Hetzelfde gebeurt met Philippe en vanaf dat moment sluit Michel zich volledig af van de buitenwereld. Een serieuze film met een sombere ondertoon, die echter paradoxaal genoeg enige humor bevat. Gemaakt met onbekende acteurs (amateurs?). Uit deze film blijkt het talent van deze onbekend gebleven regisseur, een bioscoopexploitant uit de Franse provincie.

La Sentence

1959 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk 1959. Drama van Jean Valère. Met o.a. Marina Vlady, Robert Hossein, Roger Hanin, Béatrice Bretty en Lucien Raimbourg.

Vlak voor de invasie van Normandië worden vijf leden van een verzetsgroep gearresteerd en krijgen te horen dat ze binnen een uur gefusilleerd zullen worden. Het samenvallen van filmtijd met echte tijd van de handeling voert de dramatische spanning op, maar de situering op D-day is gewild melodramatisch.

Les Aventures de Gil Blas de Santillane

1955 | Avonturenfilm, Romantiek

Frankrijk/Spanje 1955. Avonturenfilm van René Jolivet. Met o.a. Georges Marchal, Susana Canales, Barbara Laage, Jacques Castelot en Marthe Mercadier.

Tegen zijn wil is Gil Blas medeplichtige van bandieten die aristocrate op weg naar koning in Madrid beroven. Hij rehabiliteert zich in reeks van avonturen en trouwt haar. Voorspelbare schermavonturen in fraaie landschappen met weinig gevoel voor spektakel, maar wel met tempo gefilmd.

Marchandes d'illusions

1954 | Drama

Frankrijk 1954. Drama van Raoul André. Met o.a. Nicole Courcel, Raymond Pellégrin, Giselle Pascal, Philippe Lemaire en Louise Carletti.

Parijse prostituées hebben twee jongemannen ontmoet die niets van hun beroep weten, tot een moordzaak dat bekend maakt. De zorg van een lekezuster van de reclassering brengt voor een van beiden een verzoening met haar vriend tot stand en weet de ander tot een nieuw leven te brengen. De fletse relatie van het traktaat-achtig drama steunt op een overdadige en nietszeggende dialoog en geeft geen van de personages enige authenticiteit.

Le mystère Barton

1949 | Misdaad, Mysterie

Frankrijk 1949. Misdaad van Charles Spaak. Met o.a. Madeleine Robinson, Françoise Rosay, Loleh Bellon, Nathalie Nattier en Geneviève Morel.

Een bewerking van het successtuk van William Hackett, ofwel hoe een hoogleraar in de occulte wetenschappen ontdekt wie een, tussen haakje niet bijster bekwame, financier heeft vermoord. Een misdaadverhaal met klassieke raadsels. Een weinig opzienbarende regie en de enige film van de opmerkelijke scenario- en dialoogschrijver Charles Spaak, die waarschijnlijk inzag dat hij voor het vak van regisseur niet in de wieg was gelegd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniel Lesur op televisie komt.

Reageer