Irene Gutiérrez Caba

Acteur

Irene Gutiérrez Caba is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

La casa de Bernarde Alba

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Mario Camus. Met o.a. Irene Gutiérrez Caba, Ana Belén, Florinda Chico, Enriqeuta Carballeira en Vicky Pena.

Na het overlijden van haar man onderwerpt een treurende weduwe haar vijf dochters aan een periode van acht jaar rouw waardoor geen contact met de buitenwereld mogelijk is. De discipline is zo streng dat het lijkt alsof zij levend zijn begraven. Gebaseerd op de gelijknamige roman (en toneelstuk) van Federico Garcia Lorca, door Camus en Antonio Larreta tot scenario bewerkt. Een film met een overdaad aan emotie en zwaar melodrama. Camerawerk van Fernando Arribas.

Viva la clase media

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van José María González Sinde. Met o.a. Emilio Gutiérrez Caba, Enriqueta Carballeira, Maria Casanova en Irene Gutiérrez Caba.

De strijd van een groep jongeren uit de middenklasse tegen de dictatuur tijdens de jaren zestig. Een soort politieke komedie van weinig belang.

Y el prójimo?

1974 |

Spanje 1974. Ángel del Pozo. Met o.a. Fernando Rey, Geraldine Chaplin, Julián Mateos, Antonio Ferrandis en Mabel Karr.

In een ziekenhuis wordt een harttransplantatie voorbereid. Deze middelmatige film met een geheel Spaanse cast betekende het regie-debuut van de acteur Del Pozo.

Un Curita Cañón

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Irene Gutiérrez Caba, Nené Morales en Emilio Gutiérrez Caba.

De film toont het dagelijks leven van een priester op het platteland. Het is een anachronistische en onuitstaanbare terugkeer naar het soort Spaanse cinema dat ooit populair was dankzij films als FRAY ESCOBA.

Agonizando en el crimen

1967 | Experimenteel, Drama

Spanje 1967. Experimenteel van Enrique Eguiluz. Met o.a. Juan Logar, Irene Gutiérrez Caba, José Rubio en Yelena Samarina.

Een chirurg verliest zijn verstand na de dood van zijn verloofde in de operatiekamer. Hij besluit alle chirurgiestudenten te vermoorden. Hij amputeert eveneens hun handen. Deze weliswaar onvolmaakte film was voor die tijd ongebruikelijk in Spanje. De hoofdrolspeler, Juan Logar, nam zowel scenario, muziek als produktie voor zijn rekening.

Querido profesor

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Javier Setó. Met o.a. Alfonso Paso, Irene Gutiérrez Caba, Juan Luis Galiardo en Elisa Ramírez.

Om zich te vermaken stelt een perverse student een knappe medestudente voor de professor het hof te maken. Dit is een ergerlijke bewerking van het niet minder ergerlijke theaterstuk van Alfonso Paso, die in deze film ook de hoofdrol vertolkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Irene Gutiérrez Caba op televisie komt.

Reageer