Jacqui Chan

Acteur

Jacqui Chan is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Peggy Su!

1997 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1997. Komedie van Frances-Anne Solomon. Met o.a. Daphne Cheung, Jacqui Chan en Jonathan Arun.

Komische tv-film, gemaakt voor de BBC, over de 19-jarige Peggy Su (Pamela Oei) die in 1962 vanuit Hongkong in Liverpool belandt om met haar broer en schoonzus de familiewasserette te bestieren. Haar nieuwe leven bevalt steeds beter totdat ze hoort dat haar vader onderweg is met haar aanstaande echtgenoot. Peggy besluit hals over kop op zoek te gaan naar een lokale liefde om te voorkomen dat ze wordt uitgehuwelijkt. Regisseur Solomon, een succesvol voorvechtster voor culturele diversiteit in Britse, Canadese en Zuid-Afrikaanse film- en televisieproducties, baseerde Peggy Su! op haar ervaringen met bevriende Chinese families in geboorteland Trinidad.

The World of Suzie Wong

1960 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1960. Drama van Richard Quine. Met o.a. William Holden, Nancy Kwan, Sylvia Syms, Michael Wilding en Laurence Naismith.

Architect Holden gunt zich een jaar vakantie in Hong Kong om uit te vissen of hij kan slagen als kunstschilder. Op de veerboot ontmoet hij de jonge, mooie Chinese Kwan, die beweert tot de jet- set van de Britse kolonie te behoren. Maar 's avonds ziet hij haar weer - als animeermeisje in een hotel. Na de eerste schok ontstaat tussen beiden toch een idylle. Onderhoudende soap, die geen ogenblik verveelt maar niet blijft hangen. Kwan was de revelatie van de film en zou na dit debuut nog jarenlang dienst doen als mysterieuze Chinese in de Amerikaanse film. Geoffrey Unsworth maakte prachtige beelden van Hong Kong. Het sentimentele scenario is van John Patrick, die zich baseerde op de toneeladaptatie door Paul Osborn van de roman van Richard Mason. Zalige muziek van George Duning.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jacqui Chan op televisie komt.

Reageer