Manuel Esteba

Regisseur

Manuel Esteba is regisseur.
Er zijn 10 films gevonden.

El Ete y el oto

1983 |

Spanje 1983. Manuel Esteba. Met o.a. Hnos. Calatrava, Diana Conca, Javier Campos en Curro García.

Een bovenaards wezen verschijnt in een Spaanse boerengemeenschap...Een groteske parodie op 'ET', passend bij het vermakelijke komische talent van de hoofdrolspelers, de gebroeders Calatrava.

Viciosas al desnudo

1980 | Erotiek

Spanje 1980. Erotiek van Manuel Esteba. Met o.a. Jack Taylor, Eva Lyberten en Adriana Vega.

Twee meisjes verleiden een schrijver in een afschuwelijk en uiterst reactionair plagiaat van de Amerikaanse film DEATH GAME.

Sexo sangriento

1980 | Erotiek, Horror

Spanje 1980. Erotiek van Manuel Esteba. Met o.a. Ovidi Montllor, Mirta Miller, Diana Conca en Vicky Palma.

Een parapsychologe komt in een verlaten dorp aan met twee vriendinnen. Een typische en waardeloze vermenging van erotiek en bloed.

Trampa sexual

1978 | Erotiek

Spanje 1978. Erotiek van Manuel Esteba. Met o.a. Silvia Aguilar, Mel Amor, Victor Petit en Fernando Sancho.

Twee meisjes die psychisch in de war zijn geraakt door een verkrachting besluiten zich te wreken op het mannelijk geslacht. Een goedkope, onbetekenende, zeer slechte film.

Espectro

1977 | Sciencefiction

Spanje 1977. Sciencefiction van Manuel Esteba. Met o.a. Eduardo Fajardo, Daniel Martín en Víctor Israel.

Slechts twee mannen blijken een kernramp te hebben overleefd...Ongetwijfeld een van de slechtste science fiction films die ooit is gemaakt.

Los Kalatrava contra el imperio del Karate

1973 |

Spanje 1973. Manuel Esteba. Met o.a. Gebr. Calatrava, Agata Lys en Marta Flores.

Twee ongelukkige Spaanse broers strijden tegen een oosterse 'gang'. Deze grove parodie op de kung-fu-films past goed bij het 'komische' karakter van de onbeschrijfelijk flauwe gebroeders Calatrava.

Horror story

1972 |

Spanje 1972. Manuel Esteba. Met o.a. Hnos Calatrava, Silvia Solar en Marta May.

Twee broers die uit een spionagebende vluchten, vinden bij toeval een kasteel dat wordt bewoond door de horrormythen. Ongetwijfeld een van de slechtste produkties uit de Spaanse filmgeschiedenis.

Saranda

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Manuel Esteba. Met o.a. Dean Reed, Albert (Alberto) Farley (Farnese), Patty Shepard, Luis Induni en Mery Pia Gan.

Reed is half-Indiaans en wordt door de bevolking met de nek aangekeken. Maar als een vrouw door enkele bandieten wordt vermoord, werpt Reed zich als de wreker op. Achting, én het meisje vallen hem ten deel. Matige western met een aardige rol van Reed. Esteba wordt door de Spaanse bronnen als regisseur vermeld, de Italianen noemen een zekere A. Mollica die verder nergens valt terug te vinden. Op de video-releases bij onze oosterburen heet de man Ted Mulligan, hetgeen weer lijkt op de Italiaanse naam. Het is maar dat u het weet.

Agáchate que disparan

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Manuel Esteba. Met o.a. Pili, Mili, Hans Von Borsody, José Nieto en Alfredo Alaria.

Bij toeval worden tweelingzusters betrokken bij een spionagezaak. Dit is wéér één van die films waarin het destijds beroemde tweelingpaar Pili en Mili een hoofdrol vertolkt. Er valt weinig positiefs over te vermelden.

El Aprendiz de clown

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Manuel Esteba. Met o.a. Charlie Rivel, Quique San Francisco en Montserrat Porta.

Een doofstomme jongen besluit clown te worden, nadat hij de beroemdste clown van Spanje heeft leren kennen. Het is een middelmatige film, een produktie van één van de slechtste Spaanse cineasten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manuel Esteba op televisie komt.

Reageer