Luis María Delgado

Regisseur

Luis María Delgado is regisseur.
Er zijn 24 films gevonden.

Cuando Almanzor perdió el tambór

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Florinda Chico en Rafaela Aparicio.

Aan het begin van de elfde eeuw was de Moor Almanzor de schrik van de Christenen. Hij eiste van degenen, op wie hij de overwinning had behaald, overdreven belastingen zoals de terhandstelling van twaalf maagden per maand. Een ruwe smakeloze komedie, die typisch Spaans genoemd mag worden.

Loca por el circo

1982 | Familiefilm

Spanje 1982. Familiefilm van Luis María Delgado. Met o.a. Teresa Rabal, Rafael Alonso, Miqual Ayones en Rafaela Aparicio.

Een vrolijk en optimistisch meisje heeft een zuster die te serieus is. Deze uiterst afgezaagde geschiedenis werd weer uit de kast gehaald ter meerdere eer en glorie van de afschuwelijke Teresa Rabal.

Profesor eroticus

1980 | Komedie, Erotiek

Mexico/Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Antonio Ferrandis, Jorge Rivero, Silvia Aguilar en José Luis Lopéz Vázquez.

Op een seksuologie-congres volgen de vreemde voorvallen, veroorzaakt door de bijwerkingen van een geneesmiddel, elkaar op. Een onuitstaanbare en uiterst grove film.

Mírame con ojos pornográficos

1980 | Komedie, Erotiek

Mexico/Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Andrés García, Amparo Muñoz, Helga Liné en Jorge Russek.

Een handelsreiziger kan niet nalaten vrouwen te verleiden, totdat hij echt verliefd wordt. Dit is een slechte kombinatie van een erotische komedie (Spaanse aandeel) en een bandeloos feuilleton (Mexicaanse aandeel).

La Tía de Carlos

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Paco Martínez Soria, Rafael Alonso, Carmen Cervera en Luis Varela.

Een man op leeftijd wordt als vrouw verkleed zonder dat hij er iets aan kan doen. Onuitstaanbaar.

El Niño de su mamá

1980 | Komedie, Muziek

Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Juan Ribó, Victoria Vera, Silvia Pinal en Florinda Chico.

Op zekere dag komt een kinderlijke popzanger een jonge verleidster tegen in deze vervelende en omslachtige musical. Het lukte niet om Juan Ribó als popster te lanceren.

Dónde estará mi niño?

1980 | Komedie, Musical

Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Manolo Escobar, Antonio Garisa, María Kosty en Africa Pratt.

Een man wil het kind vinden dat hij jaren daarvoor als vrijgezel kreeg. De afgang van de onuitstaanbare zanger-acteur Escobar.

El alcalde y la política

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Esperanza Roy, Manolo Codeso en Violeta Cela.

De verschillende wederwaardigheden van de burgemeester van een dorp dat aan de vooravond van de verkiezingen staat. Onzin voor het grote publiek.

Suave, cariño, muy suave

1978 | Komedie, Erotiek

Mexico/Spanje 1978. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Andrés García, Mirta Miller en Javier Escrivá.

Een huis-aan-huis-verkoper wordt altijd door de vrouwelijke klanten versierd. Een erotische macho-komedie: volstrekt onuitstaanbaar.

Señoritas de uniforme

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. María José Cantudo, Josele Román, Antonio Garisa en Carmen Platero.

De wederwaardigheden van enige vrouwelijke politieagenten.Onvergeeflijk slecht.

Pepito piscinas

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Fernando Esteso, Mirta Miller, Helga Liné en Susana Estrada.

De avonturen van een belachelijke playboy rond een zwembad. Het begin van de populariteit van de mislukte komiek Fernando Esteso, die weldra uitsluitend voor Mariano Ozores zou werken.

Un Curita Cañón

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Irene Gutiérrez Caba, Nené Morales en Emilio Gutiérrez Caba.

De film toont het dagelijks leven van een priester op het platteland. Het is een anachronistische en onuitstaanbare terugkeer naar het soort Spaanse cinema dat ooit populair was dankzij films als FRAY ESCOBA.

Onofre

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Fernando Esteso, Agata Lys, Bárbara Rey en Víctor Valverde.

We zien de mislukte erotische zwerftochten van de ongelukkige Onofre. De formule van de vorige komedies van Alfredo Landa werd nieuw leven ingeblazen door Fernando Esteso; voor het overige is het precies eender.

Las Obsesiones de Armando

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Emma Cohen, Laly Soldevila en Víctor Valverde.

De arme Armando heeft een psychisch trauma opgelopen doordat ál zijn echtgenotes in de huwelijksnacht zijn gestorven. Onuitstaanbaar en denigrerend.

Guapo heredero busca esposa

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Esperanza Roy, José Sacristán en Antonio Ferrandis.

Een Madrileense hoer wordt verliefd op een naïeve boer.Een komedie.

Mi marido y sus complejos

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Ingrid Garbo en Pastor Serrador.

Een echtpaar met ouderwetse ideeën neemt een aantrekkelijk Zweeds meisje in dienst. Een produktie zowel over de onderdrukking als onderdrukkend, kenmerkend voor de Spaanse film uit die tijd.

Déle color al difunto

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Rossana Yanni, Fernando Delgado en Ricardo Merino.

Een lijken-grimeur smeedt samen met twee vrienden een plan. Een zeer vreemd voorbeeld van zwarte humor, tot op zekere hoogte typerend voor de verbijsterende films van Delgado.

Mónica stop

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Mónica, José María Prada, Manuel Dicenta en Luis Sánchez Polack.

Twee ernstige wetenschappers worden steeds vrolijker nadat zij het meisje Monica hebben leren kennen. Een traag, onuitstaanbaar voorbeeld van een film met een Spaans 'engelachtig' kind.

Hamelin

1967 | Familiefilm, Fantasy

Spanje 1967. Familiefilm van Luis María Delgado. Met o.a. Miguel Ríos, Margaret Peters, Roberto Camardiel en Luchy Soto.

In een dorp dat door een muizenplaag wordt geteisterd, komt een muzikant die beweert een einde aan dit onheil te kunnen maken. Een bewerking van het beroemde verhaal Hamelin, ter ere van de Spaanse rockster Ríos, waardoor de hoofdpersoon in plaats van fluitist gitarist is.

Secuestro en la ciudad

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alberto de Mendoza, Mónica, Jose Marco Davó en Alberto Dalbes.

Een man ontvoert een vierjarig meisje. Een onuitstaanbare smartlap van een regisseur die echter niet gespeend is van talent.

La Dama de Beirut

1965 | Drama

Spanje/Italië 1965. Drama van Ladislao Vajda en Luis María Delgado. Met o.a. Sara Montiel, Giancarlo Del Duca en Ferdinand Gravey.

Een jonge artieste valt in de handen van handelaren in blanke slavinnen... Het klassieke bijprodukt ter meerdere eer en glorie van de Spaanse filmster Montiel.

El Deseo y el amor

1961 | Drama

Frankrijk/Spanje 1961. Drama van Luis María Delgado en Henri Decoin. Met o.a. Antonio Vilar, Martine Carol, Carmen Sevilla en Francoise Arnoul.

Een eenvoudige Spaanse visser wordt verblind door een onweerstaanbare Franse actrice. Een belachelijke film met een moraliserende achtergrond.

Los Italianos están locos

1958 | Oorlogsfilm

Spanje/Italië 1958. Oorlogsfilm van Luis María Delgado. Met o.a. José Suárez, Victor MacLaglen, Folco Lulli en Mara Cruz.

De gevangenen van een concentratiekamp tijdens de WO II zijn van plan om aan de mensen die hen in het kamp hebben opgesloten, te laten zien dat zij in staat zijn een kerk op te richten. Een exotisch christelijk oorlogsdrama, waaraan de grote Victor MacLaglen, die vele malen heeft samengewerkt met John Ford, zijn medewerking heeft verleend.

La Estrella del rey

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Irasema Dilliam, Virgilio Teixeira, Ana María Custodio en María Cuadra.

In een denkbeeldig koninkrijk is men op zoek naar een manier om het toerisme aan te trekken...Een komedie zonder enige charme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luis María Delgado op televisie komt.

Reageer