Ramón Fernández is regisseur.
Er zijn 30 films gevonden.

La Chica de la piscina

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Felicia Mercado, Mary Carrillo en Mayrata O'Wisiedo.

Drie vroegere geliefden van een televisie-presentator besluiten, om hem uit zijn huidige depressie te halen, een gezamenlijk cadeau aan te bieden in de vorm van een aantrekkelijk meisje. Gebaseerd op een toneelstuk van Santiago Moncado, die ook het script bewerkte voor het witte doek, zonder succes, omdat de filmversie geschikter blijkt voor televisie dan voor de bioscoop. Een flop.

El Donante

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Andrés Pajares, José Sazatornil, Silvia Marsó en Gracita Morales.

Een weldoener is vastbesloten na zijn dood zijn geslachtsdeel ter beschikking te stellen van de geneeskunde. Een echt grove film, typisch Spaans.

A tope

1983 | Komedie, Muziek

Spanje 1983. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Eduardo Leticia, Cristina Torres, Antonio Gamero en Rafaela Aparicio.

Een verloofd stel ziet het geluk bedreigd worden door de komst van een sensuele blondine. Deze domme, sentimentele komedie, speelt zich in het milieu van de Madrileense new wave wereld. Enkele new wave-groepen komen in de film voor.

Las aventuras de Enrique y Ana

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Ramón Fernández. Met o.a. Enrique, Ana, Luis Escobar en Amparo Soler Leal.

Een sportleraar en een meisje vormen een artistiek paar dat furore wil maken in de muziek. Een prul van een film ter meerdere glorie van het paar 'Enrique en Ana.'

Las Mujeres de Jeremías

1980 | Western, Komedie

Mexico/Spanje 1980. Western van Ramón Fernández. Met o.a. María José Cantudo, Andrés García, Isela Vega, John Ireland en Chuck Connors.

De vier mooie dochters van een predikant verdedigen tot elke prijs hun maagdelijkheid. Werkelijk beschamend, een grove belediging aan de nagedachtenis van John Ford en Howard Hawks.

Gay Club

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Josele Román, Francisco Algora en Isabel Luque.

In een achterlijk Spaans dorp besluiten twee vrienden een homo-club te openen. Onuitstaanbaar.

La Insólita y gloriosa hazaña del cipote de Archidona

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Francisco Algora, Josele Román, José Lifante, Antonio Gamero en Rafaela Aparicio.

In het Spanje van de jaren vijftig wordt een paartje in een bioscoop verrast bij het masturberen...Een bijprodukt dat is gemaakt naar aanleiding van een ware gebeurtenis.

La Muerte ronda a Mónica

1976 | Mysterie

Spanje 1976. Mysterie van Ramón Fernández. Met o.a. Nadiuska, Arturo Fernández, Karin Schubert, Jean Sorel en Bárbara Rey.

Een vrouw denkt dat ze wordt achtervolgd. Een moeizame intrigefilm, waarin zelfs de bekoorlijkheid van Karin Schubert geen verandering kan brengen.

Cuando los maridos se iban a la guerra

1976 | Komedie, Historische film, Erotiek

Spanje 1976. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Karin Schubert, Ira von Fürstenberg en Claudine Auger.

Een middeleeuwse leenheer wordt gekweld door de gedachte dat hij zijn geslacht moet voortzetten. Dit erotisch blijspel in middeleeuwse sferen doet denken aan de DECAMERONE en onderscheidt zich van andere Spaanse komedies door het optreden van drie buitenlandse actrices van naam.

Chely

1976 | Komedie, Erotiek

Spanje 1976. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Nadiuska, Fernando Fernán-Gómez, Josele Román, Pedro Mari Sánchez en Tomás Zori.

We zien de erotische uitstapjes van een bende jonge losbollen. Aan deze zeer slechte film kan zelfs de aanwezigheid van de grote Fernando Fernán-Gómez niets verbeteren.

Un Lujo a su alcance

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Conchita Velasco en Nadiuska.

Een masseur die bij zijn vrouw onder de plak zit besluit zich aan het vrolijke leven te wijden als de vrouw overlijdt. Een smadelijk plagiaat van de schitterende Franse komedie Alexandre, le bienheureux.

El Adúltero

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Analía Gadé, María Luisa Merlo en Fernando Guillén.

Als een vrouw bemerkt dat haar man haar ontrouw is, laat zij hem opnemen in een kliniek. Dan neemt ze de leiding van het familiebedrijf over. Eén van de in die tijd populaire, maar zeer slechte Spaanse 'macho'-komedies.

Matrimonio al desnudo

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Analía Gadé, Arturo Fernández, Teresa Rabal, Rossana Yanni en Mónica Randall.

Een bankier die in een crisissituatie verkeert maakt een plan om zijn dreigende bankroet af te wenden. Absoluut onaanvaardbare vuiligheid.

Esta que lo es...

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Lina Morgan, Arturo Fernández, Tomás Zori en Roberto Font.

De opeenvolgende komische en sentimentele wederwaardigheden van een jong naïef meisje. Een zeer slechte film die blootstaat aan de Derde Wereld humor van Lina Morgan.

Doctor, me gustan las mujeres, es grave?

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Queta Claver, José Vivó en Manuel Alexandre.

Als zijn moeder overlijdt ontdekt een leraar op leeftijd de seks. Een zielig bijprodukt dat het moralisme uit de provincie aan de kaak zou willen stellen maar het in werkelijkheid ophemelt.

Simón, contamos contigo

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Alfredo Landa, Rossana Yanni, Mirta Miller en Ingrid Garbo.

Een pechvogel erft een liefdes-toverdrankje. In één woord verschrikkelijk.

Los Novios de mi mujer

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Ramón Fernández en Ramon Fernandez. Met o.a. Alfredo Landa, Esperanza Roy, Helga Liné, Mirta Miller en Jaime De Mora Y Aragon.

Omdat zij denkt dat haar man haar heeft bedrogen, besluit een vrouw uit jaloezie haar echtgenoot te kwellen. Een typisch verfoeilijke komedie waarin Alfredo Landa in die tijd zo vaak een rol vervulde.

Casa Flora

1972 | Komedie, Musical

Spanje 1972. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Lola Flores, Máximo Valverde, Amparo Soler Leal, Antonio Garisa en Estrellita Castro.

De meest schilderachtige figuren bezoeken geregeld het Andalusische bordeel Casa Flora. Het is een onzinnige, onuitstaanbare combinatie van een Spaanse sekskomedie uit de jaren zeventig en een folkloristische film met een Spaanse sterbezetting.

El Cristo del océano

1971 | Drama

Spanje/Italië 1971. Drama van Ramón Fernández. Met o.a. Nino del Arco, Pilar Velázquez, Paolo Gozlino en Leonard Mann.

Een weeskind komt op het strand een Christus zonder kruis tegen. Een vrome smartlap, naar een verhaal van Anatole France.

Quién soy yo?

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Teresa Gimpera, Alfredo Mayo en Eduardo Fajardo.

Een mensenschuwe minister geeft een dubbelganger opdracht al zijn sociale verplichtingen op zich te nemen. Dit onderwerp zou in handen van een ander technisch-artistiek team een fantastische film hebben kunnen opleveren.

No desearás al vecino del 5°

1970 | Komedie

Italië/Spanje 1970. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Alfredo Landa, Jean Sorel, Ira von Fürstenberg, Isabel Garcés en Anabella Incontrera.

In een kleine provinciestad wordt een jonge vrouwenarts wanhopig door gebrek aan klanten, terwijl zijn aanstellerige buurman, een dameskleermaker, volop klanten heeft. Een van de komedies met Alfredo Landa in de hoofdrol die dankzij een zekere mate van zelfspot iets boven de overigen uitsteekt en tevens het grootste succes in de serie boekte.

El Señorito y las seductoras

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Marisa Paredes, Manolo Gómez Bur en Rossana Yanni.

Een jonge miljonair wordt belaagd door allerlei vrouwen. Een even stompzinnige als grove film.

El Diablo conjuelo

1970 | Komedie, Fantasy

Spanje 1970. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Alfredo Landa, Diana Lorys, Antonio Ferrandis en Rafael Alonso.

De duivel bereidt de bevrijding van de student Cleofás voor. Een aardige schelmenkomedie, geïnspireerd op een klassieke roman uit de Spaanse middeleeuwse literatuur.

Cateto a babor

1970 | Komedie, Drama

Spanje 1970. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Alfredo Landa, José Gálvez, Florinda Chico, María Enriqueta Carballeira en José Sacristán.

Een simpele dorpeling kan zich in militaire dienst niet losmaken van zijn zesjarig broertje. Een onuitstaanbare kopie van RECLUTA CON NI[KA6]NO, maar nu doorspekt met melodramatische elementen (zoals een blinde vrouw waarop de hoofdpersoon verliefd wordt).

Las Panteras se comen a los ricos

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Patty Shepard, Manolo Gómez Bur en Gracita Morales.

Teneinde een betere baan te krijgen staat de hoofdpersoon zijn minnares aan een vriend af. Hij krijgt er echter al gauw spijt van. Een vulgaire verfilming van het toneelstuk Las entretenidas van Miguel Mihura, met de verfijnde karakterschets van Patty Shepard als enige positieve punt.

Sor Ye-Ye

1967 | Komedie, Muziek

Spanje/Mexico 1967. Komedie van Ramón Fernández en Ramon Fernandez. Met o.a. Hilda Aguirre, Manuel Gil, Enrique Guzmán, Lina Canalejas en Enrique Guzman.

Een jonge zangeres doet haar intrede in een klooster. Een even idiote als groteske film.

Rueda de sospechosos

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van Ramón Fernández. Met o.a. José Suárez, Susana Campos, Helga Liné en Roberto Camardiel.

Na een verjaardagsfeest wordt een rijke erfgename vermoordt. Een eerlijke poging om een intrige-film op te bouwen die echter door de gebrekkige kwaliteit van het script en van de regie de mist inging.

Objetivo: las estrellas

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Lilí Morante, Walter Santesso, Lina Morgan en Ángel del Pozo.

Om haar grootmoeder te helpen besluit een jong dorpsmeisje naar Madrid te gaan om zangeres te worden. Een bespottelijke film.

Aquí están las vicetiples!

1960 | Komedie, Musical

Spanje 1960. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Mercedes Alonso, Manolo Gómez Bur, Pilar Cansino, Nuria Torray en Manolo Zarzo.

Vier balletdanseressen spannen zich in om een man te krijgen. Deze muzikale komedie wordt gespeeld door in Spanje zeer beroemde acteurs.

Ahí va otro recluta

1960 | Komedie, Drama

Spanje 1960. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. José Luis Ozores, Kiko, Manuel Zarzo en Pilar Cansino.

Een eenvoudige boer wordt gerecruteerd voor het Parachutistencorps. Deze militaristische komedie genoot indertijd enige populariteit in Spanje.