Hamdy Ahmed

Acteur

Hamdy Ahmed is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Arak El-Bala

1998 |

Egypte 1998. Radwan El Kashef. Met o.a. Sherihan, Mohamed Nagati, Abia Kamel, Fayza Amasaib en Hamdy Ahmed.

Ahmed heeft zo zijn eigen droom. Hij wil in de hoogste palmboom klimmen in het oasedorp waar hij woont. Daarom is hij een van de weinigen die zich niet aansluit bij de karavaan die door zijn dorp trekt. (IdH/VPRO Gids)

Arack el-balah

1998 | Drama

Egypte 1998. Drama van Radwan El-Kashef. Met o.a. Sherihan, Abla Kamel, Hamdy Ahmed, Mohamed Nagati en Fayza Amasaib.

De inmiddels zeer bekende kost over een dorpje uit de derde wereld dat door moderne tijden en een veranderend milieu leegloopt. Het geheel is in een soort allegorie gegoten, die plaats vindt in een vlek op de landkaart in een oase bij een oud fort in het Zuiden van Egypte. Gemaskerde bikers verkondigen dat nieuwe tijden van welvaart en overvloed zijn aangebroken, maar ze moeten later inzien dat hun missie gefaald heeft en dat iedereen moet vasthouden aan de traditie, en de cultuur niet verliezen mag. Centraal staat een jongeman, die achterblijft en bij zijn nicht (Sheridan) een kind heeft. Tweede film van El-Kashef, die het vak leerde bij de vermaarde Youssef Chahine, wellicht de belangrijkste filmer uit het land der farao's. El-Kashef schreef zijn eigen scenario dat lang niet altijd even logisch is, waardoor de film soms moeilijk te volgen is. De titel betekent letterlijk vertaald: het zweet der palmbomen - we kunnen u overigens melden dat ze nooit zweten, ondanks de intense hitte.

Le sixième jour

1986 | Drama, Komedie

Egypte/Frankrijk 1986. Drama van Youssef Chahine. Met o.a. Dalida, Mohsem Mohieddine, Maher Ibrakim, Hamdy Ahmed en Chewikar.

Een trouwe bewerking van de opmerkelijke, gelijknamige roman van Andr[KA1]ee Chedid. Het verhaal van een vrouw die zich bevrijdde van het conformisme en de onderwerping aan de regels volgens de gebruiken van het Egypte van 1947. Vervalt niet tot melodrama, vermijdt clich[KA1]e`s en de meest tragische sc[KA2]enes bevatten humor, des te opmerkelijker daar de achtergrond (strijd tegen de Engelsen, cholera-epidemie, oorlog met het nabijgelegen Israël...) steeds aanwezig is. Een kroniek met een dubbelzinnig en open einde die ook het leven van alledag laat zien. De zangeres Dalida speelt met een zeldzame geloofwaardigheid de hoofdpersoon. Camerawerk van Mohsen Nasr.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hamdy Ahmed op televisie komt.

Reageer