Philip LaZebnik: scenario.
Er zijn 6 films gevonden.

Rikkie de Ooievaar 2

2023 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Duitsland​/​​België​/​​Noorwegen 2023. Animatie van Benjamin Quabeck en Mette Tange.

Na de overwintering in het Afrika maken de ooievaars zich klaar om naar huis te vliegen. Als Rikkie hoort dat niet hij, maar zijn ooievaarsbroer Max de grote vlucht mag leiden, is hij heel erg teleurgesteld en hij besluit zijn eigen reis te maken.

De verloren schat van de Tempelridders II

2007 | Jeugdfilm, Avonturenfilm, Familiefilm

Denemarken 2007. Jeugdfilm van Giacomo Campeotto. Met o.a. Julie Grundtvig Wester, Nicklas Svale Andersen, Christian Heldbo Wienberg, Frederikke Thomassen en Kirstine Rosenkrands Mikkelsen.

Nadat ze in De verloren schat van de Tempelridders (2006) al de Ark des Verbonds hadden opgespoord, komen de hoogblonde veertienjarige Katrine, de sterke Mathias, de slimme Nis en zijn bijdehante zusje Fie in het vervolg op het spoor van de heilige graal. Plaats van handeling is dit keer Gotland, een Zweeds eiland in de Oostzee waar de 'Week van de Middeleeuwen' aan de gang is. De hele bevolking doet mee. Een amusante kruising tussen The Da Vinci Code, Indiana Jones en Kruistocht in spijkerbroek, waarin ditmaal ook ruimte is voor een vleugje kalverliefde.

De verloren schat van de Tempelridders

2006 | Jeugdfilm, Avonturenfilm, Mysterie

Denemarken 2006. Jeugdfilm van Kasper Barfoed. Met o.a. Julie Grundtvig Wester, Christian Heldbo Wienberg, Nicklas Svale Andersen, Peter Gantzler en Ulf Pilgaard.

De twaalfjarige Katrine viert samen met haar vader haar zomervakantie op het eiland Bornholm. Daar gebeuren vreemde en griezelige dingen, zo merkt ze als ze met drie vrienden op onderzoek uitgaat. Zou dit iets te maken kunnen hebben met de Tempelridders? Die bouwden in de dertiende eeuw hun kerken op Bornholm. En de legendarische schat van de Tempelridders werd nooit gevonden... De spannende jeugdfilm kreeg een aantal vervolgen. Deze 'Da Vinci Code voor kinderen' kreeg de Cinekid publieksprijs in 2006.

The Prince of Egypt

1998 | Animatie, Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1998. Animatie van Steve Hickner, Brenda Chapman en Simon Wells.

Groots opgezette animatiefilms waren lang het bijna exclusieve terrein van Disney, maar dit fraaie exemplaar werd geproduceerd door Spielbergs DreamWorks studio. The Prince of Egypt blies het in de jaren vijftig populaire genre van de bijbelverfilming (Ben Hur, The Ten Commandments, waarnaar veelvuldig wordt verwezen) tijdelijk nieuw leven in. De prins uit de titel is Mozes, die in het huishouden van de Egyptische farao opgroeit tot hij ontdekt dat hij eigenlijk Joods is. Het liedje 'When you believe' werd met een Oscar bekroond.

Mulan

1998 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm, Musical

Verenigde Staten 1998. Animatie van Tony Bancroft en Barry Cook. Met o.a. Ming Na Wen, Eddie Murphy, BD Wong, Miguel Ferrer en Harvey Fierstein.

Was Disney met Aladdin ('92), The Lion King ('94) en Pocahontas ('95) al een exotische richting ingeslagen, Mulan doet er een fikse schep bovenop. Het script van de film is gebaseerd op een oeroude Chinese legende over een eigenzinnig Chinees meisje dat de plaats van haar vader inneemt om tegen binnenvallende Hunnen te strijden. Een mini-draak vergezelt haar. De prachtige bewegende tekeningen van Mulan hebben meer weg van Japanse schilderkunst dan van ouderwets Disneywerk. Behoorlijk succesvolle productie voor de studio, al zorgde Pixar vanaf 1995 voor het échte vuurwerk in animatieland.
Met in de originele, Engels gesproken versie de stemmen van oa Ming-Na (Mulan), Eddie Murphy (Mushu) en B.D. Wong (Shang).

Pocahontas

1995 | Animatie, Avonturenfilm, Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1995. Animatie van Mike Gabriel en Eric Goldberg.

Van de tot dan toe 33 animatiespeelfims van Walt Disney's studio's is Pocahontas de eerste die over echt bestaande mensen en historische gebeurtenissen gaat. Misschien is het wel daarom dat de film beschouwd wordt als de minst beklijvende. Terwijl de nobele indiaanse Pocahontas danst met natuurgeesten, praat met dieren en een boom, verliefd wordt op een knappe conquistador, bekruipt je het gevoel dat het in werkelijkheid toch iets anders gegaan kan zijn. Pocahontas is kleurig en braaf, maar geen partij voor bijvoorbeeld The Lion King (1994).
In de originele, Engelstalige versie met de stemmen van oa Irene Bedard, Mel Gibson en Christian Bale.