Jesse Fawcett

Producer

Jesse Fawcett is producer.
Er zijn 6 films gevonden.

The Little Princess

1996 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Canada 1996. Animatie van Laura Shepherd.

Londen rond 1890. Als haar vader op expeditie naar Indië trekt wordt de kleine Sara Crewe ondergebracht in een kostschool. Aanvankelijk is de directrice, Miss Minchin, uiterst lief, maar al gauw blijkt ze een inhalerige tang te zijn die als een dictator over de kinderen heerst. Dan komt het bericht dat Sarahs vader verongelukt is en dat alle financiële reserves uitgeput zijn. Voor de gemene Miss Minchin wordt Sarah een dienstmeid die geen enkel recht meer bezit. Een tekenfilmversie van de meermaals verfilmde klassieker van Frances Hodgson- Burnett. Dank zij enkele schattige dieren, de charmante kinderen en de door en door slechte Miss Minchin blijven de kleinste kinderen geboeid kijken, maar de ouderen zijn beter af met een van de speelfilmversies. De roman werd tot scenario verwerkt door Sherman Snukal en Mark Shekter. Deze laatste componeerde er tevens enkele minder opmerkelijke liedjes bij. Voor een Canadees productiehuis gefilmd in Zuid-Korea. In de originele versie horen we de stemmen van Melissa Bathory, Lawrence Bayne, Desmond Ellis, Nonnie Griffin, Marieve Herington, Sarena Patton, Katherine Shekter en Colette Stevenson.

Noah's Magic Arc

1996 | Animatie, Familiefilm

Canada 1996. Animatie van Laura Shepherd.

De dieren in het bos zijn harteloos geworden en alle solidariteit is hen vreemd. Als het kaolabeertje Vincent droomt dat er een ramp op komst is, wordt hij uitgelachen. Op het strand ontdekken Vincent en zijn vriendin Greta een oude man die een gigantisch schip bouwt. Het is Noah en hij bereidt zich voor op de zondvloed die hem geopenbaard werd. Van elk dier moet hij een mannelijk en vrouwelijk exemplaar hebben, zodat geen enkele soort uitsterft. Maar grote baas Luther de krokodil wil een stokje steken voor de hele onderneming, want die zondvloed lijkt hem maar larie. Disney-achtige bewerking van het Bijbelse verhaal van Noah's ark. De kleinste kinderen zullen er ongetwijfeld door geboeid worden, maar het wordt allemaal nogal simplistisch voorgesteld en regelmatig onderbroken door weinig ter zake doende liedjes, geschreven door Mark Shekter, die tevens verantwoordelijk is voor het scenario. In de originele versie hoor je de stemmen van Bernard Behrens, Jayne Eastwood, James Rankin, Al Waxman, Josh Wittig, Katie Zegers en Colette Stevenson. Gemaakt in Zuid-Korea.

Moby - The Adventures of Young Moby Dick

1996 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Canada 1996. Animatie van Laura Shepherd.

Terwijl hij nog een witte baby-walvis is wordt de moeder van Moby gedood door Kapitein Ahab, die in het gevecht een been verliest. De eenzame Moby sluit vriendschap met het komische zeepaardje Whinny en de stralende zeester Stella. In de haven monsteren de jonge Ismaël en de indiaan Queequeg aan op de Pequod, de walvisvaarder van Ahab, die de zee afschuimt op zoek naar de witte walvis die verantwoordelijk is voor het verlies van zijn been. Oppervlakkige bewerking van de romanklassieker Moby Dick van Herman Melville, gezien vanuit het standpunt van de walvis. De allerkleinsten zullen vertederd worden door de gekke vriendjes van Moby, maar opgroeiende jeugd en volwassenen kunnen zich enkel ergeren aan het ontbreken van de verbitterde sfeer die uit de roman straalt. Mark Shekter en Robert Sandler schreven het scenario. Shekter componeerde er tevens enkele weinig ter zake doende liedjes bij. In de originele versie horen we de stemmen van Lawrence Bayne, Desmond Ellis, Mairlyn Smith, Allen Stewart-Coates, Stuart Stone, John White, Caroline Yeager en Colette Stevenson. Gemaakt in Zuid-Korea.

Jungle Boy

1996 | Animatie, Familiefilm

Canada 1996. Animatie van Laura Shepherd.

In het oerwoud van Indonesië nemen twee genadeloze avonturiers, Mr. Jim en Prof. Henry, de tijger Taka gevangen. Eensklaps verschijnt uit de jungle een jongen die de tijger bevrijdt. De mysterieuze jungle boy maakt internationaal furore. In Engeland vermoedt Mrs. Weatherby dat dit wel eens haar zoontje zou kunnen zijn dat dertien jaar geleden bij een aardbeving verdween. Ondanks de sceptische houding van haar man trekken ze toch naar Indonesië. Ondertussen maken de twee jagers jacht op de jongen die opgroeide als welp in een tijgergezin. Hij wil niet geloven dat hij menselijk is, tot hij Melissa ontmoet, de knappe dochter van Mr. Jim. Charmant, kleurrijk en met een positieve moraal zal deze tekenfilm, die vrij geïnspireerd is op het werk van Rudyard Kipling, de jongsten zeker weten te boeien. De dieren zijn humaner dan de meeste mensen, maar de romantische nevengeschiedenis zal de meisjes zeker aanspreken. Voor de jongens is er het spannende mysterie van een verborgen tempel waarop een vloek rust. Mark Shekter schreef het scenario en componeerde er enkele liedjes bij. Gefilmd in Zuid-Korea met in de originele versie de stemmen van Don Francks, Stuart Stone, Richard Fitzpatrick, Sabrina Grdevich, James Rankin, Janet-Laine Green en Colette Stevenson.

Journey to The Center of The Earth

1996 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1996. Animatie van Laura Shepherd.

London 1897. Een stuk lava afkomstig uit IJsland, uitgespuwd door een vulkaan in Itali[KA3]e, brengt Prof. Lyttenbrook op het idee dat er gangen onder het aardoppervlak lopen die naar het middelpunt der aarde kunnen leiden. De prof trekt naar IJsland om zijn theorie te bewijzen. Zijn dochter Alexa volgt hem als verstekeling, maar ook Dr. Greed, die met de eer van de ontdekking wil gaan lopen, zit hem op de hielen. Alexa krijgt het gezelschap van Gower, de bediende van Greed, die hen moet verraden, maar de jongen wordt verliefd op Alexa. Een vereenvoudigde interpretatie van de klassieker van Jules Verne, vatbaar gemaakt voor de jongste kijkertjes. De film bevat enkele knappe momenten, die voor kinderen verbluffend moeten overkomen, maar wordt ontsierd door enkele niets ter zake doende liedjes, gecomponeerd door Mark Shekter, die samen met Robert Sandler ook het scenario schreef. Gefilmd in de Phoenix Animation Studio`s in Seoul, Zuid-Korea. Met (in de originele versie) de stemmen van Clara Blye, Don Francks, Jennifer Martini, James Rankin, Ron Rubin, Stuart Stone en Colette Stevenson.

Call of The Wild

1996 | Animatie, Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm

Canada 1996. Animatie van Laura Shepherd.

1897. Buck, de trotse hond van rechter Harris, wordt door diens butler gestolen en verkocht aan de sadistische Burton. Deze laatste neemt het dier mee naar Klondike om het aan te bieden in een openbare veiling. Op het schip sluit Buck vriendschap met de jonge John, die samen met zijn vader naar Klondike trekt om het nodige goud te vinden voor een operatie van Johns zusje Sarah. Johns vader heeft geen geld genoeg om Buck te kopen en het dier gaat naar de goedhartige Samuel. Onderweg naar de goudplaats komt Johns vader bij een ongeluk om het leven. Wanhopig en alleen zet John de tocht verder. Het toeval brengt hem weer samen met Buck. Samuel ontfermt zich over de jongen, maar ze worden lastig gevallen door Burton. Oppervlakkige bewerking van de roman van Jack London, geschikt gemaakt voor een zeer jong publiek. Het gure leven in het onherbergzaam gebied wordt sterk getemperd en de nadruk wordt vooral gelegd op het avontuurlijke. Burton is getekend zoals een Tex Avery gewoonlijk zijn 'slechteriken' tekende. Briane Nasimok schreef het scenario samen met Mark Shekter, die traditiegetrouw ook enkele uit de toon vallende liedjes in het verhaal bracht. Gefilmd in Zuid-Korea. In de originele versie horen we de stemmen van Lawrence Bayne, Vincent Coruzza, Richard Fitzpatrick, Don Francks, Ruth Marshall, James Rankin, Andrew Sabiston, John White en Colette Stevenson.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jesse Fawcett op televisie komt.

Reageer