Katja Draaijer: productie.
Er zijn 5 films gevonden.

Along the Way

2022 | Drama

Nederland​/​​Griekenland 2022. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Malihe Rezaie, Nahid Rezaie en Sina Nazari.

Twee jonge vrouwen raken tijdens hun vlucht naar Europa hun familie kwijt. Ze moeten zich zien te redden tussen de mensenhandelaren en drugsdealers, en het najagen van hun dromen dwingt hen tot het maken van pijnlijke keuzes. Along the way toont een vluchtverhaal vanuit vrouwelijk perspectief en is losjes geïnspireerd op de echte ervaringen van de tweelingzussen die de hoofdrollen spelen. Zij acteerden nooit eerder in een professionele productie. Toch nemen de hoofdrolspelers de kijker moeiteloos mee in het verhaal: hun charisma en levensvreugde spatten van het scherm.

Mitra

2020 | Drama

Nederland 2020. Drama van Kaweh Modiri. Met o.a. Jasmin Tabatabai, Moshen Namjoo, Shabnam Toloui, Avin Manshadi en Sallie Harmsen.

Haleh, moeder van de 21-jarige Iraanse verzetsstrijdster Mitra, krijgt begin jaren tachtig een telefoontje dat haar dochter is geëxecuteerd. 37 jaar later woont Haleh in Nederland, waar ze een telefoontje krijgt dat de vermoedelijke verraadster van Mitra hier recent is komen wonen. Tweede langspeelfilm van de Nederlands-Iraanse Modiri (Bodkin Ras), die het verhaal van zijn oudere zus, die hij nooit kende, al eerder verwerkte in een roman. Eerder een wat looiig, stemmig drama over schuld, wraak en vergeving dan een spannende thriller. 

Goud

2020 | Drama

Nederland 2020. Drama van Rogier Hesp. Met o.a. David Wristers, Marcel Hensema, Loes Haverkort en Anna Tenta.

Het leven van turnbelofte Timo staat volledig in het teken van de droom die hij met zijn gehandicapte vader deelt: olympisch goud halen. Beïnvloed door de opbloeiende liefde voor zijn fysiotherapeute begint hij echter steeds meer te twijfelen aan zijn ambities. Regisseur Hesp castte de jonge turner Wristers (Nederlands kampioen op sprong in 2016) in de hoofdrol, en dat maakt van Goud zonder meer een ambitieus debuut met een hoge moeilijkheidsgraad. Helaas valt de uitvoering tegen; de moeizame vader-zoon-relatie, de uitgebeende en kille beeldtaal, het is allemaal wel heel erg voorspelbaar.

Ubiquity

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Bregtje van der Haak.

Mensen met elektrohypersensitiviteit (EHS) zijn overgevoelig voor alles wat met elektromagnetische straling te maken heeft (UMTS-masten, mobieltjes, magnetrons, etc). Er is geen wetenschappelijk bewijs voor deze 'ziekte', maar daar is Van der Haak ook niet naar op zoek. In haar film moeten we mee lijden met drie mensen met EHS. Een bijna constante piep in de soundtrack laat ons voelen wat zij doormaken. Die bewust kritiekloze onderdompeling in hun wereld is zowel de kracht als zwakte van de film. Het maakt wel duidelijk waar zij mee moeten leven, maar is het nou ingebeeld (en dus alleen voor henzelf van belang) of niet?

Broers

2017 | Drama

Nederland​/​​Frankrijk​/​​België 2017. Drama van Bram Schouw. Met o.a. Niels Gomperts, Jonas Smulders, Christa Théret en Rufus.

Broers Alexander (Gomperts) en Lukas (Smulders) breken impulsief hun studie af en trekken liftend richting Frankrijk. Archetypen zijn ze: de charismatische maar destructieve vrijbuiter en zijn verlegen broertje, dat hem in stilte aanbidt. Meer worden ze niet. Acteurs Smulders en Gomperts doen hun best, maar het scenario schiet tekort. In uitleg, goede dialogen, originele vondsten. Wat drijft de jongens nou precies, wat voor achtergrond delen ze? Broers zit vol fraaie beelden en scènes die op zichzelf best sterk zijn, maar het geheel wordt nooit meeslepend.