George Reed

Acteur

George Reed is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Green Pastures

1936 | Film noir

Verenigde Staten 1936. Film noir van William Keighley en Marc Connelly. Met o.a. Rex Ingram, Oscar Polk, Eddie Anderson, Frank Wilson en George Reed.

Geheel zwarte rolbezetting in een verhaal van Marc Connelly over het leven in de hemel, en een aantal bijbel-episodes die meer betekenis geven aan Adam, Noach en Mozes dan vele zogenaamd bijbelse films. Ingram is goed als 'the Lord'.

The Last Trail

1933 | Western

Verenigde Staten 1933. Western van James Tinling. Met o.a. George O'Brien, Claire Trevor, El Brendel, Lucille LaVerne en Matt McHugh.

De derde verfilming van het boek van Zane Grey en de zoveelste Grey-western van O`Brien en opnieuw een verhaal dat al eerder door Tom Mix (1927) was opgenomen. O'Briens versie van het uit 1909 daterende boek geeft bepaald geen nieuwe dimensie aan het werk. De actie is redelijk als O'Brien de prairie weer moet aanvegen met een bende tuig.

Trails of the Golden West

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Leander De Cordova. Met o.a. Buffalo Bill Jr., Wanda Hawley, Tom London, George Reed en Horace B. Carpenter.

Actie is er genoeg in deze matige western, waarin Bill voor scout speelt en een serie huifkarren met pioniers door de prairie leidt. Bandieten weten de Indianen tot aanvallen te bewegen, dus geschoten wordt er ook. Het scenario van L.V. Jefferson rammelt echter aan alle kanten en het camerawerk van William Thomas is bar en boos. Misschien is dat niet zijn schuld, want deze produktie is heel goedkoop gemaakt en moest het uitsluitend van de naam van de hoofdrolspeler hebben.

The Clean-Up Man

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Ray Taylor. Met o.a. Ted Wells, Peggy O'Day, Henry Hebert, George Reed en Tom Carter.

Ted, een rancheigenaar, wordt door de bevolking van verdacht de bandiet te zijn die zich verschuilt achter de naam The Hawk. Hebert is de werkelijke schurk maar het duurt even voor Ted en de zijnen daar achter zijn. George Morgan en Lola Moore schreven het script, John Hickson en Milton Bridenbecker waren verantwoordelijk voor het camerawerk.

The Vagabond Trail

1924 | Western, Drama

Verenigde Staten 1924. Western van William A. Wellman. Met o.a. Buck Jones, Marian Nixon, Charles Coleman, Lee Shumway en Virginia Warwick.

De samenwerking tussen Jones en Wellman, die in deze tijd debuteerde, muntte uit door drama's en minder door westerns met veel actie. Jones gaat zwerven door de woestenij in de hoop zijn broer te vinden, die al geruime tijd spoorloos is. Hij vindt hem; de man blijkt niet zo'n best leven geleid te hebben, maar bekeert zich door Jones. Doty Hobart schreef het sentimentele script en Joe August nam het op.

The Jungle Goddess

1922 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1922. Avonturenfilm van James Conway. Met o.a. Elinor Field, Truman Van Dyke, Vonda Phelps, Marie Pavis en Olin Francis.

Serial in vijftien hoofdstukken. De dochter van een Britse edelman wordt ontvoerd en in een ballon geworpen die vervolgens boven het Afrikaanse oerwoud wordt neergehaald door inboorlingen. Die willen haar eerst offeren, maar wanneer ze daaraan ontsnapt zien ze in haar een godin. Jaren later wordt er een expeditie uitgerust om haar te zoeken. De serial was met vrij veel geld gemaakt en groots opgezet. De dierenscènes zijn soms indrukwekkend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer George Reed op televisie komt.

Reageer