Asil Raïs: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

La vache et le président

2000 | Komedie, Familiefilm

Frankrijk 2000. Komedie van Philippe Muyl. Met o.a. Bernard Yerlès, Florence Pernel, Christian Bujeau, Mehdi Ortelsberg en Bernard Bloch.

Une grosse bouchée d'amour

1998 | Komedie

Frankrijk 1998. Komedie van Michaëla Watteaux. Met o.a. Christine Citti, Jean-Michel Dupuis, Pascale Arbillot, Gilles Gaston-Dreyfus en Chantal Ladesou.

À Cran

1994 | Drama

Frankrijk 1994. Drama van Solange Martin. Met o.a. Clémentine Célarié, Bruno Todeschini, Sotigui Kouyaté, Andrée Damant en Asil Raïs.

Als Clara (C[KA1]elari[KA1]e), moeder van twee kinderen, begin veertig, een taxi neemt naar het vliegveld Orly om haar echtgenoot af te halen, is hij niet onder de passagiers. Clara heeft onmiddellijk het gevoel dat hij haar bedriegt en met een telefoontje naar zijn hotel is ze er gauw achter. Uit het lood geslagen besluit ze iets aan de bar te nemen en vraagt een sportieve jonge kerel, die de koffers van de lopende band haalt, of hij ook wat wil drinken. Hij heet Robert (Todeschini) en blijkt een ex-rugbyspeler te zijn die door een blessure zijn carri[KA2]ere moest opgeven. Wat dan volgt is een nachtelijke zwerftocht door de Parijse voorsteden, die eindigt in een hotelkamer voor een `one-night stand`. Voor het zover is, hebben ze (en wij) allerlei kleurrijke personages (een taxichauffeur, een receptioniste, een priester) ontmoet, waarvan een pompbediende, gespeeld door Kouyate, de opvallendste is, terwijl Clara en Robert geestelijke hoogte- en dieptepunten beleven. Behoorlijk gespeeld door beide hoofdrollen onder de bezielende regie van Martin, die ook het scenario schreef. De film bevat kleine slordigheden, maar dat valt niet zo erg op bij vertoning op de thuisbuis. Het camerawerk is van Antoine Roch, Jean- René Duveau en Nicolas Guicheteau.

L'Indiade ou l'Inde de leurs rêves

1989 | Historische film, Oorlogsfilm, Biografie

Frankrijk 1989. Historische film van Ariane Mnouchkine. Met o.a. Georges Bigot, Maurice Durozier, Fabien Gargiulo, Andrez Perez Araya en Clémentine Yelnik.

Bewerking van het stuk van H[KA1]el[KA2]ene Cixous over de geschiedenis van het Indi[KA3]e van 1937 tot 1948. Somber en zwaar stuk waarin de acteurs van het Theater van de Zon op zeer levensechte wijze personages als Nehru, Ghandi of Assad neerzetten. Dit Indi[KA3]-verhaal is in de eerste plaats een tragedie. Na de strijd tegen Groot-Brittanni[KA3]e volgt een verschrikkelijke burger- en godsdienstoorlog. De film valt verder op door de bewerking. Net als in haar voorgaande films (1789, MOLIERE) geeft de maakster blijk van een eigen kijk op de verhouding tussen theater en film, met name als het gaat om het overbrengen van velerlei gelaatsuitdrukkingen.