Pim Jacobs: regie, cast en muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Träum weiter, Julia!

2004 | Romantiek

Duitsland 2004. Romantiek van Klaus Lemke. Met o.a. Tim Jacobs, Julia Spitzner, Nina Schwabe, Maike Thomsen en Scorpion Appel.

AKA Cassius Clay

1970 | Sportfilm, Documentaire

Verenigde Staten 1970. Sportfilm van Jim Jacobs en Pim Jacobs.

Een interessante documentaire over de roemruchte bokskampioen. Het commentaar wordt gelezen door Richard Kiley.

De Vergeten Medeminnaar

1963 | Mysterie

Nederland 1963. Mysterie van John Korporaal. Met o.a. Henk van Ulsen, Pim Dikkers, Hetty Verhoogt, Peter Aryans en Dore Smit.

Een fraaie, soms angstaanjagende rol van Van Ulsen als de man die hopeloos zijn geheugen kwijt is. Met een scenario van Korporaal en Piet Ruyvenkamp naar het boek van Rico Bulthuis is de regie helaas te vlak. Met dit materiaal en een betere enscenering had het een sterke film kunnen zijn, al blijft het slot nog steeds verrassend.

Zoo

1961 | Documentaire

Nederland 1961. Documentaire van Bert Haanstra.

Bert Haanstra kijkt door zijn camera rond in Artis. Hij filmt de mensen die de dieren aangapen, maar ook de dieren vanachter hun tralies zijn even verwonderd over de massa die hen aanstaart. Door zijn bijzondere manier van monteren lijkt het net alsof mensen soms dezelfde gelaatsuitdrukking hebben als dieren. Vernieuwend was, dat zowel de bezoekers als de dieren met een voorliefde voor de apen op die manier aan elkaar gelijk gesteld werden. Een korte, maar krachtige film met veel humor en gevoel. Het was Haanstra's eerste film die met de candid camera gemaakt werd. Hiermee legde hij de basis voor Alleman die twee jaar later uitkwam en Bij de beesten af.

Het mes

1961 | Drama, Thriller

Nederland 1961. Drama van Fons Rademakers. Met o.a. Reitze van der Linden, Marie-Louise Videc, Ellen Vogel, Paul Cammermans en Guus Hermus.

De dertienjarige Thomas (Van der Linden) is niet zo content met de nieuwe liefde van zijn moeder (Vogel), en hannest ondertussen met zijn eigen ontluikende gevoelens voor Toni (Videc). Zijn fascinatie voor een mes zet een en ander op scherp. Derde werk van de in literatuurverfilmingen gespecialiseerde regisseur Rademakers is gebaseerd op een verhaal van Hugo Claus, die ook voor het scenario zorgde. Goed gemaakte naoorlogse klassieker werd door Eduard van der Enden in fraai zwart-wit in Zuid-Limburg opgenomen. De jazzy muziek is van Pim Jacobs.

Haanstra: Glas

1958 | Documentaire

Nederland 1958. Documentaire van Bert Haanstra.

Toen Haanstra de opdracht kreeg van de Verenigde Glasfabriek Leerdam om een promotiefilm - OVER GLAS GESPROKEN - te draaien over het productieproces, was hij getuige van zoveel gekke situaties (die hij niet kon gebruiken) dat hij besloot een apart filmpje voor zichzelf te monteren. Aanvankelijk loopt alles met de machines gesmeerd, maar dan blijkt dat ze af en toe rare storingen kunnen krijgen en de arbeiders hierop soms koddig reageren. Haanstra laat een schitterend staaltje van (toen) moderne techniek zien bij de fabricage van een fles. Hij monteerde de beelden met een sterk ritme, waardoor enkele onverwachte en onvergetelijke effecten nog steeds verbazing en bewondering wekken. Haanstra schreef het scenario, deed de montage en stond achter de camera. Hij kreeg in 1959 terecht (als eerste Nederlander) de Oscar voor de Beste Korte Documentaire.