Kathlyn Williams

Acteur

Kathlyn Williams is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Our Dancing Daughters

1928 | Drama

Verenigde Staten 1928. Drama van Harry Beaumont. Met o.a. Joan Crawford, Johnny Mack Brown, Dorothy Sebastian, Nils Asther en Anita Page.

Een van de beste stomme films uit het Jazztijdperk, met een absurd melodramatisch verhaaltje: bakvis Joan raakt Johnny kwijt aan Anita Page, die tegen haar wil in een huwelijk wordt gedreven. Een kristallisering van de stormachtige jaren twintig.

Wanderer of the Wasteland

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Irvin Willat. Met o.a. Jack Holt, Noah Beery sr, George Irving, Kathlyn Williams en Billie Dove.

De eerste verfilming van het boek van Zane Grey, door George Hull en Victor Irvin bewerkt. Holt is een jongeman die denkt zijn broer te hebben neergeschoten. Als hij later een nieuw leven wil beginnen en zichzelf aangeeft hoort hij dat zijn broer alleen maar gewond was. Een aanmerkelijk betere verfilming dan die van 1935.

Big Timber

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van William Desmond Taylor. Met o.a. Kathlyn Williams, Wallace Reed, John Burton, Alfred Paget en Joe King.

Drama en romantiek in deze houthakkers-western, door Gardner Hunting geschreven, naar de roman van Bertrant W. Sinclair.

The Spoilers

1914 | Western

Verenigde Staten 1914. Western van Colin Campbell. Met o.a. William Farnum, Kathlyn Williams, Bessie Eyton, Frank Clark en Jack McDonald.

De beste verfilming van het boek van Rex Beach, bewerkt door Campbell zelf en met uitstekend camerawerk van de legendarische Alvin Wyckoff, de vaste cameraman in de jaren tien van Cecil B. DeMille. Met name het vuistgevecht tussen Farnum en Santschi was fantastisch, ondanks de lengte van die scène. Prachtig gedaan door Campbell en in geen van de vier volgende versies geëvenaard.

The Adventures of Kathlyn

1913 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1913. Avonturenfilm van F.J. Grandon. Met o.a. Kathlyn Williams, Tom Santschi, Charles Clary, William Carpenter en Goldie Coldwell.

Serial in dertien hoofdstukken. Williams erft een troon in India en dat levert heel wat avonturen op. Goed gemaakt, maar het scenario was nogal brokkelig geschreven door Gilson Willets naar een verhaal van Harold McGrath. Williams maakte haar filmdebuut in 1910 en werd 'The Selig Girl', alvorens door deze serial onder haar eigen naam populair te worden. Santschi debuteerde in 1909 en werd vooral door westerns een populaire acteur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kathlyn Williams op televisie komt.

Reageer