María Secco is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

La jaula de oro

2013 | Drama

Guatemala/Spanje/Mexico 2013. Drama van Diego Quemada-Díez. Met o.a. Brandon López, Karen Martínez, Carlos Chajon en Rodolfo Domínguez.

Trefzeker regiedebuut van de Spaans-Mexicaanse camera-assistent van grote jongens als Ken Loach (Carla's Song), Oliver Stone (Any Given Sunday) en Alejandro González Iñárritu (21 Grams). Over vier tieners die per vrachttrein vanuit de sloppenwijken van Guatemala-City naar de Verenigde Staten trekken. La jaula de oro ('de gouden kooi') is een ongekunstelde roadmovie, moderne western en ingedikte allegorie over menselijke verhoudingen en de fundamentele vraag wat het leven waardevol maakt. Een even betoverend als verpletterend anti-sprookje.

Tanta agua

2013 | Drama, Komedie

Uruguay/Mexico/Nederland/Duitsland 2013. Drama van Ana Guevara en Leticia Jorge. Met o.a. Néstor Guzzini, Malú Chouza en Joaquín Castiglioni.

Het zit de gescheiden vader in dit Uruguayaanse drama niet mee: krijgt hij eindelijk de tijd om zijn mokkende dochter en zoon mee op vakantie te nemen, valt de regen met bakken uit de hemel. Een prelude op haar puberteit, want zoals The Pixies over de aftiteling zingen: It is time for stormy weather. Dat nummer 'Stormy Weather' zorgt voor het meest enerverende moment van de hele film. Want van dit soort films zijn er onderhand wel genoeg: aardige driesterrenfilms die kabbelend de problemen van pubers dan wel van hele gezinnen observeren, met hier en daar een verplichte komische noot.

Club Sandwich

2013 | Komedie

Mexico 2013. Komedie van Fernando Eimbcke. Met o.a. Lucio Giménez Cacho, María Renée Prudencio en Danae Reynaud.

Introverte puber Hector en zijn alleenstaande moeder Paloma zijn in het laagseizoen op vakantie gegaan. Dat is lekker goedkoop, maar spannend is anders: hun hotel is uitgestorven. Dan arriveert de charmante tiener Jazmin in het hotel, die Hector om haar vinger windt terwijl Paloma hulpeloos toekijkt. Laconiek verteld, komisch drama uit Mexico, vol lange, fraai gestileerde shots waarin meer wordt verzwegen dan gezegd. Het drama speelt zich af op microniveau, maar is herkenbaar, menselijk en vaak pijnlijk geestig.

Alicia, Go Yonder

2010 |

Mexico 2010. Elisa Miller. Met o.a. Sofía Espinosa, Fran Capra en Gloria Carrasco.

Een meisje verlaat haar ouderlijk huis om in het circus te gaan werken. Drama van regisseuse Miller, die eerder een Gouden Palm won voor haar korte film Ver llover.

Agua fría de mar

2010 | Drama

Frankrijk/Spanje/Nederland/Mexico 2010. Drama van Paz Fabrega. Met o.a. Lil Quesada Morúa, Montserrat Fernández en Luis Carlos Bogantes.

Een jonge vrouw en een klein meisje ontmoeten elkaar op het strand. Het meisje komt uit een arm gezin, de jonge vrouw is welgesteld en heeft een vriend. Het leven van het tweetal is compleet verschillend, maar ze voelen zich allebei eenzaam. Agua fría de mar van Paz Fábrega speelt zich af in een prachtig kustplaatsje in Costa Rica, ver weg van de toeristen en grote steden. De beelden van de onaangetaste natuur zijn fraai, maar het verhaaltje van de film is erg dun. Winnaar van een Tiger Award.