François Cousineau

Componist

François Cousineau is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Suzanne

1974 | Drama

Canada 1974. Drama van Robin Spry. Met o.a. Jennifer Dale, Winston Rekert, Gabriel Arcand, Ken Pogue en Michelle Rossignol.

Dale als Suzanne is een jonge vrouw uit een gemengd, Canadees huwelijk tussen een protestantse vader van Schotse afkomst en een katholieke moeder van Franse origine. Ze is een onevenwichtige jonge vrouw, en valt voor ongebolsterde hartedief Rekert, die er van tussen gaat als zij in verwachting is. Haar serieuze vriend Arcand trouwt met haar en voedt het kind op als het zijne. Jaren jaar later duikt Rekert op nadat hij vrijgelaten is uit de bak. Hij eist het kind op, probeert Dale aan te randen en ontvoert tenslotte uit wanhoop de kleine. Na een gevecht wordt besloten dat Rekert op bezoek mag komen, zolang hij er maar niet over praat wie de vader is. Twintig jaar gaan voorbij en ze worden dan allemaal volwassen. Gesitueerd tussen 1950 en 1970. Naar het boek Snow Lark van Ronald Sutherland, Spry hielp het scenario te schrijven. Het camerawerk is van Miklos Lente.

Seven Times a Day

1971 | Komedie, Erotiek

Israël/Canada 1971. Komedie van Denis Héroux. Met o.a. Rosanna Schiafino, Jean Coutu en Dalia Friedland.

Een bizarre sekskomedie over een veertiger die zich zorgen maakt over zijn tomeloze potentie: hij moet wel zeven keer per dag. Zijn psycho-analiste geneest hem en hij ontmoet de vrouw van zijn dromem. Opgenomen in Israël.

Le Diable est parmi nous

1971 | Thriller

Canada 1971. Thriller van Jean Beaudin. Met o.a. Louise Marleau, Daniel Pilon, Danielle Ouimet en Rose-Rey Duzil.

Een journalist onderzoekt de mysterieuze dood van zijn vriend, van wie beweerd wordt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Vreemde gebeurtenissen doen zich voor, die leiden tot magie, dood en romantiek. Ondanks dodelijke piranha's en vergiftigde katten zet hij door en komt tot de verschrikkelijkste ontdekkingen. Goede thriller.

L'initiation

1970 | Erotiek

Canada 1970. Erotiek van Denys Héroux. Met o.a. Chantal Renaud, Danielle Ouimet en Jacques Riberolles.

Van onwetendheid tot ervaring, het klassieke seks- initiatiethema via een spierdun verhaaltje - scenario van Yves Thériault - van de inwijding van een maagd. Netjes verpakt, mooie meisjes, mooie kleren, moderne winkelwijken, het studentenmilieu, literaire discussies zelfs, maar vooral hippiescènes, bloot en veel gehijg op de klankband. Niet origineel maar in Canada een filmhit.

L'amour humain

1970 | Erotiek

Canada 1970. Erotiek van Denis Héroux. Met o.a. Louise Marleau en Jacques Riberolles.

Kloosterzuster en priester vallen in elkaars armen en trouwen. Dat valt aanvankelijk niet zo erg mee maar nadat een en ander is uitgepraat volgt de volledige harmonie, zoals dat heet. Lijkt wel op een psychologisch drama, maar is het eigenlijk niet. Aardig wat seksdromen en seksbelevenissen doen denken aan Duitse voorlichtingsfilms uit die tijd. Het scenario is van Roger Fournier.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer François Cousineau op televisie komt.

Reageer