Berthe Quistgaard

Acteur

Berthe Quistgaard is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Manden i Mȧnen

1986 | Drama

Denemarken 1986. Drama van Erik Clausen. Met o.a. Peter Thiel, Catherine Poul Jupont, Christina Bengtsson, Kim Jansson en Yavuzer Cetinkaya.

Een man van middelbare leeftijd wordt na zestien jaar gevangenisstraf na een veroordeling wegens moord op zijn vrouw, vrijgelaten. Hij belandt in een haveloze, dreigende nieuwe wereld, wordt bordenwasser en mag komen wonen bij een Turkse collega. Zijn opgroeiende dochter wenst geen contact met de moordenaar van haar moeder. Veel dramatische accenten in een intrigeloos verhaal. Ook bekend als THE DARK SIDE OF THE MOON.

frue! Ta det som en man

1975 |

Denemarken 1975. Mette Knudsen, Elisabeth Rygaard en Li Villstup. Met o.a. Tove Maës, Alf Larsen, Berthe Quistgaard, Birgit Bruel en Claus Strandberg.

Een vijftig-jarige huisvrouw zoekt na haar menopauze-depressie werk en krijgt een baan in een fabriek. Als ze met haar vrouwelijke collega's deelneemt aan een staking, wordt ze als eerste ontslagen, maar ze heeft dan een nieuw zelfbewustzijn veroverd. De door het vrouwencollectief 'Rode zusters' gemaakte film valt in drie delen uiteen: I De heldin in haar huishouden. II Een uitvoerige droom waarin ze zich rolomkering van mannen en vrouwen voorstelt. III Haar ervaringen in haar werkkring. Het cabaretteske middendeel maakte het succes van de film, hoewel de averechtse typering van secretaressen, huismannen, strippers en autoritaire, handige vrouwen zelfs in de omkering een clichématige karikatuur blijft. De raamvertelling is aanzienlijk interessanter en zinniger.

Hold fringrene fra mor

1950 | Komedie

Denemarken 1950. Komedie van Jon Iversen. Met o.a. Berthe Quistgaard, Gunnar Lauring en Martin Hansen.

Een geëmancipeerde schrijfster heeft vier kinderen van drie ex-echtgenoten, die met elkaar samenspannen om een huwelijk met een ongeschikte nieuwe kandidaat te voorkomen. Een door het onderwerp oorspronkelijke komedie die zich zonder opvallende kwaliteiten, maar welgemutst voltrekt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Berthe Quistgaard op televisie komt.

Reageer