Simone Buchanan

Acteur

Simone Buchanan is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Shame

1988 | Actiefilm, Western, Drama

Australië 1988. Actiefilm van Steve Jodrell. Met o.a. Deborra-Lee Furness, Tony Barry, Simone Buchanan, Gillian Jones en Peter Aanensen.

De jonge, aantrekkelijke advocate Furness heeft één passie: motorrijden. Als ze op weg is naar de provincieplaats Ginborak, krijgt ze bij een klein gehucht een ongevalletje met de motor. De reparatie laat enkele dagen op zich wachten, omdat een onderdeel ontbreekt dat van ver moet komen. Garagehouder Barry biedt haar logies aan. Ze komt erachter dat een jeugdbende de plaatselijke bevolking terroriseert, die ook Barry's dochter Buchanan verkracht heeft - zelf ontsnapt ze ternauwernood aan dergelijk geweld. De politie is machteloos en Furness besluit de bende langs juridische weg een flinke oor aan te naaien - en dat lukt prima. Een goede, spannende en geëngageerde film, die verschillende genres vermengt: motorrijdersfilm, neo-western, thriller, wraak en feminisme.

High Country

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm

Australië 1984. Familiefilm van Bill Hughes. Met o.a. John Waters, Terry Serio, Simone Buchanan, Tom Oliver en Robin Cuming.

Een moderne Australische cowboy kidnapt een duur renpaard om te voorkomen dat het edele dier dood geraced wordt. Natuurlijk tegen de zin in van de gewetenloze eigenaren, die hem op de hielen zitten. Hij vlucht de bergen in en zijn inmiddels groot geworden dochter, die hij sedert haar geboorte niet meer gezien had, schiet hem te hulp na de dood van haar moeder en helpt hem zijn belagers van het lijf te houden. Een spannende avonturenfilm, waar jeugdige paardenliefhebbers van zullen smullen.

Run, Rebecca, Run!

1982 | Familiefilm, Drama

Australië 1982. Familiefilm van Peter Maxwell. Met o.a. Simone Buchanan, Adam Garnett, Henri Szeps en Adam Gernett.

De tien-jarige Rebecca (Buchanan) gaat spelevaren, drijft af en landt op een quasi onbewoond eilandje voor de kust (een uitgekauwd thema van menige Australische jeugdfilm). Daar treft ze een illegale immigrant aan, die nog niet niet de allerlaatste oversteek heeft gewaagd. Uit angst voor ontdekking en verraad - dat is zo gek nog niet, want een grote zoekactie naar Rebecca is inmiddels ontketend - berooft hij haar van haar vrijheid. De twee, die eerst door het ongewisse vijandig tegenover elkaar staan, overwinnen hun angst en Rebecca helpt hem haar vaderland binnen te komen. Ondanks het gebrek aan originaliteit is de eindbalans over deze film positief, want voor de allerjongste kijkers is het onderwerp over naastenliefde meestal nieuw. Het scenario dat niet met bekroningen zal worden overladen, is van Charles Stamp en Phil Pike stond achter de camera.

Mystery at Castle House

1982 | Familiefilm, Avonturenfilm, Misdaad

Australië 1982. Familiefilm van Peter Maxwell. Met o.a. Aileen Britton, Henri Szeps, John Cobley, Simone Buchanan en Jeremy Shadlow.

Drie kinderen ontdekken in een verlaten landhuis een misdadiger die van plan is een bank te beroven. Als de eigenares van het landhuis terugkeert, wordt ze gevangen genomen. Met de hulp van de kinderen slaagt ze erin de boeven te pakken. Gewoon een lekkere spannende jeugdfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Simone Buchanan op televisie komt.

Reageer