Johnny To

Regisseur, Producer

Johnny To is regisseur en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Exiled

2006 | Misdaad, Thriller, Komedie

Hongkong SAR van China 2006. Misdaad van Johnnie To. Met o.a. Anthony Wong Chau-Sang, Francis Ng, Josie Ho en Nick Cheung.

Vijf gangsters treffen elkaar voor de afrekening van één van hen, maar geen van allen hebben ze veel zin in de executie. Liever koken ze een smakelijk maal, trekken een fles whisky open en halen herinneringen op aan vroeger, toen ze samen een bende vormden. Met zijn rommelige plot is Exiled niet de beste film van Hongkong-regisseur Johnnie To, maar begin en eind zijn grandioos.

Breaking News

2004 | Actiefilm

Hongkong SAR van China/China 2004. Actiefilm van Johnny To.

Het legendarische vuurgevecht in Heat (1995) is tien jaar na dato nog steeds een ijkpunt in het actiegenre. Breaking news komt akelig dichtbij met een acht minuten durend treffen tussen bankovervallers en politie op klaarlichte dag in Hongkong. De rest van de actie is een herhaling van zetten in een film die het moet hebben van de notie dat De Media het nieuws niet brengt maar het nieuws maakt. Actieheld Nick Cheung schittert als de eenzame agent die onverstoord doorbuffelt richting de criminelen.

Running On Karma

2003 | Actiefilm, Thriller

China/Hongkong SAR van China 2003. Actiefilm van Johnny To en Wai Ka-Fai. Met o.a. Cecilia Cheung, Cheung Siu-Fai, Wong Chung en Karen Tong.

Een stripper met een achtergrond als priester beschikt over de gave in de toekomst te zien. Zo ziet hij dat de vrouw op wie hij verliefd is, vermoord zal worden. Het is aan hem haar karma te keren.

PTU

2003 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 2003. Actiefilm van Johnny To. Met o.a. Simon Yam, Suet Lam en Ruby Wong.

Regisseur To (ook wel bekend als To Kei-fung of Du Qi Feng) is onder het reguliere bioscooppubliek onbekend, maar liefhebbers van Hong Kong actie kennen hem van adembenemende films als Running out of time en The Mission. PTU (de afkorting staat voor Police Tactical Unit) zit net als To's andere films vol prachtig gechoreografeerde achtervolgingen, fraai uitgelichte straatscènes en genadeloze misdadigers. De plot draait rond een klungelige politieagent die probeert zijn verloren pistool terug te vinden.

An zhan

1999 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1999. Misdaad van Johnny To en Johnny To. Met o.a. Andy Lau, Yo Yo Mung, Lee Chi-hung, Jacky Cheung en Shiu Hung-hui.

Cheung (Lau) heeft kanker. Volgens de dokter heeft hij nog maar vier weken te leven. Cheung wil zijn laatste grote coup plegen en daarbij zijn eeuwige vijand Chief inspector Wong (Shui Hung-hui) een hak zetten. Hij breekt in bij een financieringsmaatschappij en bemachtigt een partijtje kostbare diamanten. Een kat-en-muis-spel volgt, waarbij Cheung de regels bepaalt. Niettemin blijken de tegenstanders groot respect voor elkaar te hebben. Komedie, actie, romantiek, vriendschap en melancholie worden met elkaar vermengd en afgewisseld door lange kung fu-balletten. Lau is goed op dreef, maar deze film van de 44-jarige To steekt niet boven andere easterns uit. Het scenario is van Laurent Courtiaud, Julien Carbon en Nai-Hoi Yau. Het camerawerk is van Cheng Siu Keung. Exporttitel: RUNNING OUT OF TIME.

Sip si 32 doe

1996 | Actiefilm, Mysterie, Thriller, Drama

Hongkong SAR van China 1996. Actiefilm van Patrick Leung en Patrick Leung. Met o.a. Chien-lien Wu, Shirley Wong, Hang Sang Woo, Shirley Wong en Wu Chien Lien.

Regisseur Leung begon als regieassistent van John Woo en verwierf zich met het kwalitatief hoogwaardige Beyond Hypothermia definitief een plek in de actiefilmcultuur van voormalig kroonkolonie Hongkong. Het verhaal lijkt zelfs op Woo's The Killer (1989). Leung voert een vrouw op als ijzige huurmoordenaar (Wu Chien Lien, eerder te bewonderen in Eat Drink Man Woman), een vrouw die verlangt naar warmte in een gelaagd verhaal dat bol staat van de symboliek. Weinig dialogen, dus goed te doen in het geval van nasynchronisatie en/of ondertiteling.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Johnny To op televisie komt.

Reageer