Wong Tsu-Hsien

Acteur

Wong Tsu-Hsien is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sinnui Yauman III: Do Do Do

1992 | Horror

Hongkong SAR van China 1992. Horror van Ching Siu-Tung. Met o.a. Tony Leung Chiu Wai, Jacky Cheung, Wong Tsu-Hsien, Lau Siu-Ming en Nina Li.

In een groot, donker woud staat de Tempel van de Orchidee. Er huizen spoken, vervloekte demonen en wondermooie bosnimfen die argeloze reizigers door hun schoonheid en zoet gezang in het verderf lokken. Hier ontmoeten de eerbiedwaardige Grootmeester en zijn onhandige leerling Lotus, de allermooiste der nimfen. Zij zijn zich niet bewust dat zij de bruid is van de demonische Lau- Lau; de leerling valt voor haar charmes met alle gevolgen vandien. De derde uitstap in de Chinese spookwereld is kwalitatief zeker niet minderwaardig aan de voorgaande delen. Het basisgegeven is hetzelfde: de idylle tussen de naïeve en de schone, overgoten door een erotisch sausje. Maar het kwade is hier nog sterker vertegenwoordigd door de duivel zelf, Lau-Lau, die zijn tientallen meters lange tong in de strot van zijn prooi stoot. Een knappe prent in een vreemde, exotische wereld, geschreven door Tsui Hark en Roy Szeto en in beeld gebracht door Tong Lau-Mon. Adembenemend spectaculaire speciale effecten. voor de fans een must, maar voor het grote publiek wellicht te veel van het goede.

Ah Ying

1991 | Misdaad, Horror

Taiwan 1991. Misdaad van Chiu Kang-Chien. Met o.a. Koo Chieh, Wong Tsu-Hsien en Shan Li-Weh.

Ah Ying en haar echtgenoot zijn verdwenen in het bos. De vader van het meisje stuurt twee agenten achter hen aan. Ze vinden zijn dochter, verminkt en verkracht terug, evenals het lijk van haar vermoorde man. Wat is er gebeurd? Iedereen levert zijn getuigenis in en door de geest van de echtgenoot op te roepen, kan ook diens visie van het gebeurde gehoord worden, maar veel dichter bij de waarheid komen we niet. Hoewel het nergens vermeld wordt, is dit duidelijk een remake van Kurosawa`s RASHOMON, maar dan als kostuumdrama in grote stijl. De film oogt bijzonder fraai, mede door het prachtige camerawerk van Bill Wong en Yang Wei-Han, maar het scenario van Tsai Kang-Yung is wel wat lang uitgevallen en gaat op den duur vervelen, te meer omdat er razend snel en veel gesproken wordt. Voor de liefhebbers raden we in elk geval een (her)nieuwde visie aan van het origineel. Scenario van regisseur Kang-Chien en Tsai Kang-Yung. Camerawerk van Bill Wong en Wei-Han.

Sinnui Yauman

1987 | Horror, Komedie, Romantiek

Hongkong SAR van China 1987. Horror van Ching Siu-Tung. Met o.a. Leslie Cheung, Wong Tsu-Hsien, Woo, Wu Ma en Joey Wang.

Bewerking van een literair romantisch griezelverhaal over een jongeman - een rondtrekkende ambtenaar, die belastingen int - die verliefd wordt op een geheimzinnige vrouw die een moordlustige geestverschijning blijkt te zijn en op haar beurt weer wordt gemanipuleerd door een androgyn monster dat van mensenvlees leeft. Art direction, kostumering, camerawerk, tempo en de originele filmmuziek zijn allemaal dik in orde: van hoge kwaliteit. De speciale effecten zijn ongelooflijk. Deze film is adembenemend, vol artistieke verdiensten, zonder dat het commerciële aspect wordt vergeten. De film heeft ook een boodschap, n.l. dat het aardse leven niet zonder kwetsbare schoonheid is, maar dat we vertrouwen moeten hebben in het zich door reïncarnatie vernieuwende leven. Zowel jong als oud zal genieten van het sprookjesachtige karakter van de film, met name diegenen die houden van het magische aspect van de film, in een wereld waarin alles mogelijk is. Scenario van Yuen Kai Chi. Camerawerk van Poon Hang Seng. Werd gevolgd door nog een tweetal delen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wong Tsu-Hsien op televisie komt.

Reageer