Mika Orasmaa

Cameraman

Mika Orasmaa is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Iron Sky: The Coming Race

2019 | Actiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Finland/Duitsland/België 2019. Actiefilm van Timo Vuorensola. Met o.a. Julia Dietze, Stephanie Paul, Udo Kier, Lara Rossi en Tom Green.

Nadat een nucleaire oorlog de wereld heeft verwoest weet een kleine groep helden te ontkomen naar de verlaten nazi-basis op de achterkant van de maan.

Big Game

2014 | Actiefilm, Avonturenfilm, Komedie, Drama

Finland/Verenigd Koninkrijk/Duitsland 2014. Actiefilm van Jalmari Helander. Met o.a. Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Ray Stevenson en Felicity Huffman.

Een stel terroristen schiet boven Lapland het vliegtuig van de Amerikaanse president (Jackson) uit de lucht. Met behulp van een noodcapsule overleeft hij de aanslag, maar de terroristen zitten hem al snel weer op de hielen. De enige die hem kan redden is een dertienjarig Fins jochie genaamd Oskari. Briljant idee voor een campy actiefilm, maar de uitvoering laat (gedeeltelijk) te wensen over. Big Game is zowel spektakelfilm, genre-pastiche als coming-of-age-drama, en dat is net wat te veel van het goede.

Eiland vol geheimen

2014 | Avonturenfilm, Familiefilm

Finland/Griekenland 2014. Avonturenfilm van Taavi Vartia. Met o.a. Nuutti Konttinen, Emil Auno, Veikka Vainikka, Ifigeneia Tzola en Ioanna Triantafyllidou.

Vakantie! De veertienjarige Toni (Konttinen) viert die op een idyllisch Grieks eiland. Maar hij heeft zijn moeder verloren, en zijn vader heeft nu een nieuwe vriendin die twee stiefbroertjes meebrengt. Toni's leven krijgt een spannende wending wanneer een leuk lokaal meisje, Adriana (Tzola), wordt ontvoerd. Finse avonturenfilm blijft nogal aan de oppervlakte waar het de serieuze levensthema's betreft. Met fraaie plaatjes van knalblauw zeewater, slingerende bergweggetjes, achtervolgingen per waterscooter, en pittoreske smalle straatjes zit het daarentegen wel goed. Opgenomen op Kos.

Iron Sky

2012 | Sciencefiction, Komedie, Actiefilm

Finland/Duitsland/Australië 2012. Sciencefiction van Timo Vuorensola. Met o.a. Julia Dietze, Christopher Kirby, Götz Otto, Udo Kier en Peta Sergeant.

Nazi’s op de donkere kant van de maan, wie had dat gedacht. Finse crowdfund-regisseur Tim Vuorensola haalde met het idee bakken klein- en grootgeld binnen en kwam op de proppen met een sf-komedie waarin twee Amerikaanse astronauten op de maan een basis ontdekken waar gevluchte nazi’s al sinds 1945 werken aan plannen voor wereldheerschappij. Klinkt fantastisch, en de film heeft absoluut curiositeitswaarde, maar Vuorensola wist het amusante idee niet te verwerken tot een samenhangend geheel met een zekere spanningsboog. Sterker nog, Iron Sky is oersaai.

Rare Exports

2010 | Horror, Actiefilm

Finland/Noorwegen/Frankrijk/Zweden 2010. Horror van Jalmari Helander. Met o.a. Jorma Tommila, Peeter Jakobi, Onni Tommila en Tommi Korpela.

Een groep ruige Finse mannen gaat in de Korvatunturi-bergen in Lapland op zoek naar het graf van Joulupukki, oftewel de Kerstman. En zoals in elke horrorfilm, hadden ze dat maar beter niet kunnen doen. Want ook al heeft de bebaarde man die ze in bevroren toestand aantreffen wel wat weg van Vader Kerst, hij is niet alleen maar op zoek naar stoute kinderen. Regisseur Helander houdt wijselijk het aantal knipogen beperkt, wat Rare Exports tot een originele, stijlvolle griezelfilm maakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mika Orasmaa op televisie komt.

Reageer