Connie Booth: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

The Buccaneers

1995 | Romantiek, Drama, Historische film

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1995. Romantiek van Philip Saville. Met o.a. Carla Gugino, Mira Sorvino, Alison Elliott, Rya Kihlstedt en Jenny Agutter.

Amerika rond 1890. Vier jonge vrouwen uit snel rijk geworden milieus hebben de huwbare leeftijd bereikt. Ze willen graag hogerop door te trouwen in de betere kringen. In Newport, Rhode Island, komen Nan (Gugino), haar oudere zus Virginia (Elliott), de Braziliaanse schone Conchita (Sorvino) en Lizzy (Kihlstedt) bij elkaar. Het kwartet is rijp voor de Grote Liefde. Laura (Lunghi), de Britse gouvernante van Nan, oppert het idee om naar Londen te gaan omdat het sociale seizoen in de Engelse salons in de nobele kringen weer begonnen is. Laura`s Amerikaanse vriendin Jacky (Booth) beschikt over de juiste contacten in de Londense high society. Jacky noemt de meisjes, die op veroveringen uit zijn, boekaniersters. Conchita gaat niet zo ver: ze steelt in Newport het hart van Lord Richard (Vibert). De gereserveerde Virginia ontmoet in Engeland Richards oudere broer Lord Seadown (Tandy), die er een ma[KA4]itresse op na houdt, Idina (Agutter), die ouder is dan hij. Lizzy gaat door de kni[KA3]en voor Hector (Huw) en Nan, die de jongste is, valt in de armen van de tamelijk gesloten Duke Julius (Frain), die weg is van haar. De spelprestaties mogen er zijn. Het scenario van Maggie Wadey naar de onvoltooide roman van Edith Wharton, mist de fijnzinnige humor en de charme, waardoor het nodige verloren gaat, maar dit wordt meer dan goed gemaakt door het tempo en de voortreffelijke regie van Saville.

Faith

1994 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van John Strickland. Met o.a. Michael Gambon, John Hannah, Susannah Harker, Connie Booth en Keith Allen.

Een jonge Britse ontwikkelingswerkster wordt in Afrika vermoord, met een wapen dat door Britse wapenfabrikanten werd geleverd. Enkele maanden later vinden wij Harker, de dochter van hooggekwoteerde parlementariër Gambon, tussen de lakens met Hannah, een sensatiezoekende journalist van een Britse tabloid. Hannah brengt de peccadillo's aan het licht van haar vader omdat zij zich op Gambon wil revancheren, die haar moeder Jones bedriegt en de drank injaagt. Lekkere, tweedelig politiek drama, door Simon Burke geschreven en duidelijk geïnspireerd op seksschandalen en wapengesjoemel bij Britse politici in de jaren 1990. Burke maakt er een lekkere dissectie van privé- en politieke moraal van. Gambon is de hatelijke politicus die zijn vrouw, gezin en vrienden verlinkt om zijn cabinetszitje veilig te stellen. Een kluif voor wie houdt van moderne Shakespeareaanse toestanden als verraad, wraak, gebrek aan liefde, drankzucht en de manier waarop de Britse sensatiepers aan kopij weet te komen. Conservatieven, die een scheve schaats berijden, lijken bovendien nog steeds interessanter dan linkse zwierbollen. De bekende Britse politicus Ken Livingstone speelt in cameorol zichzelf. Muziek van John Keane.

Leon the Pig Farmer

1993 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1993. Komedie van Vadim Jean en Gary Sinyor. Met o.a. Mark Frankel, Janet Suzman, Brian Glover, Connie Booth en David de Keyser.

Destijds een grote hit op de diverse filmfestivals, deze absurde komedie van het duo Jean & Sinyor. Joodse jongeman (Leon) ontdekt tot zijn schrik dat hij het resultaat is van kunstmatige inseminatie, en dat - tot overmaat van ramp - op het moment surprême de buisjes met sperma zijn verwisseld. Leon blijkt de zoon van een varkensboer (hebt u hem: Leon, een joodse jongen, zoon van een boer die varkens houdt). De film is overigens subtieler en gevoeliger dan het basisgegeven doet vermoeden.

American Friends

1991 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Tristram Powell. Met o.a. Michael Palin, Trini Alvarado, Connie Booth, Bryan Pringle en Fred Pearson.

Ex-Monty Python-lid Michael Palin schreef het scenario van de film naar eigen zeggen aan de hand van het dagboek van zijn overgrootvader. Palin zelf speelt die overgrootvader genaamd Francis Ashby, een celibataire docent aan het strikte onderwijsinstituut Oxford die de Amerikaanse Caroline (Booth) en haar adoptiedochter Elinor (Alvarado) ontmoet. Zij dwingen hem tot een keuze tussen werk of liefde en tussen hen twee. American Friends komt heel traag op gang en wordt nooit echt snel, maar de uitstraling van Palin en de wezenlijke worsteling van zijn personage maken de film de moeite waard.

Every Breath You Take

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Paul Seed. Met o.a. Connie Booth, Charlie Condou, Brian Protheroe, Pat Heywood en Patricia Maynard.

Een pas gescheiden vrouw, die succes heeft in zaken (en bij een nieuwe vriend) wordt geconfontreerd met een situatie die ze niet zo goed aan kan: de suikerziekte van haar dertienjarige zoon. Eigenlijk is het kind veel beter tegen deze toestand opgewassen. Een gepassioneerd en goed gespeeld damesdrama vol geselend zelfverwijt.

High Spirits

1988 | Komedie, Fantasy, Horror, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1988. Komedie van Neil Jordan. Met o.a. Peter O'Toole, Daryl Hannah, Steve Guttenberg, Liz Smith en Beverly D'Angelo.

De eigenaar van een voorouderlijk slot zit zo diep in de schulden dat hij besluit spoken te fingeren om Amerikaanse toeristen aan te trekken. Helaas komen echte spoken tussenbeide en een daarvan wordt verliefd op een bezoekster. De film mist het echte vuurwerk om liefhebbers van het genre te kunnen boeien en ook de bewonderaars van Jordan komen niet aan hun trekken door de ingrepen die de producenten tegen zijn zin pleegden. Toch zitten er wel een paar aardige stukken in en O'Toole leeft zich flink uit. Scenario van regisseur Jordan. Camerawerk van Alex Thomson.

Hawks

1988 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1988. Komedie van Robert Ellis Miller. Met o.a. Timothy Dalton, Anthony Edwards, Janet McTeer, Camille Coduri en Connie Booth.

Dalton is een advocaat en Edwards een voetballer, beiden zijn ongeneeslijke kankerpatiënten. De ex-sportman ziet het niet meer zitten, maar Dalton haalt hem over om samen nog een keer de bloemetjes buiten te zetten. Ze gaan er als doktoren verkleed vandoor in een ambulance, verstoren een bruiloft en pikken twee meisjes op, op weg naar Nederland, waar ze rossig Amsterdam in een bordeel belanden. Barry Gibb, een van de aanstichters van deze tragikomedie, schreef de muziek.

The Return of Sherlock Holmes

1987 | Mysterie, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1987. Mysterie van Kevin Connor. Met o.a. Margaret Colin, Michael Pennington, Lila Kaye, Connie Booth en Nicholas Guest.

Jane Watson (Colin), kleindochter van John H. Watson en op zichzelf een minder geslaagde priv[KA1]e-detective, erft diens woning en labo. Hier vindt ze tot haar verbazing het ingevroren lichaam van Sherlock Holmes (Pennington). Na ontdooiing is deze onmiddellijk weer de oude. Hij liet zich invriezen omdat hij door prof. Moriarty's broer met de fatale builenpest besmet werd, een ziekte die in onze tijd goed te genezen is. Aan zijn speurneus mankeert echter niets. Vermakelijke fantasie rond de legendarische detective die natuurlijk verbaasd staat over de vooruitgang in de beschaafde wereld. Pennington en Colin vormen een leuk Brits/Amerikaans duo. Een inventief scenario van Bob Shayne. Camerawerk van Tony Imi. Niet te verwarren met de tv- serie met dezelfde titel.

Past Caring

1985 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Richard Eyre. Met o.a. Denholm Elliott, Emlyn Williams, Connie Booth, Joan Greenwood en Dave Atkins.

Een gepensioneerde man met een onafhankelijke geest verhuist naar een bejaardenhuis en krijgt een verhouding met de jonge directrice. Een onbehouwen liefdesdrama naar een af en toe belachelijk script en met veel geschmier van de toch gerenommeerde cast, Denholm Elliot uitgezonderd. De vlakke, methodische regie van Richard Eyre haalt ook het laatste restje spontaniteit uit dit drama.

Nairobi

1984 | Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Charlton Heston, John Savage, Maud Adams, John Rhys-Davies en Connie Booth.

Een vader en zoon zijn verliefd op dezelfde vrouw. In de strijd tegen ivoorstropers komen ze nader tot elkaar. Helaas kunnen ze niet lang van hun verzoening genieten. Een belabberde montage, belachelijke casting (Heston met een buikje rennend door de jungle). Een voorspelbaar verhaal met een goedkope moraal. Voor dit wanprodukt is de waardering 'slecht' een eufemisme. Ook bekend als NAIROBI AFFAIR.

The Secret Adversary

1981 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1981. Mysterie van Tony Wharmby en John Davies. Met o.a. Francesca Annis, James Warwick, Gavan O'Herlihy, Alec McCowen en Honor Blackman.

Een detective naar een verhaal van Agatha Christie. Door toeval belanden twee jonge mensen in een samenzwering die grote gevolgen heeft voor de staat. De film heeft de gebruikelijke opbouw: onschuldigen die op speurtocht gaan, de ontdekking van de dader, de dreiging met de dood en uiteindelijk een goede afloop.

Little Lord Fauntleroy

1980 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Jack Gold. Met o.a. Ricky Schroder, Alec Guinness, Connie Booth, Eric Porter en Colin Blakely.

Knappe remake van de Freddie Bartholomew-klassieker uit 1936, ditmaal met Schroder als de vaderloze jongen die door zijn grootvader (Guinness) naar Engeland wordt gehaald. Hij leefde met zijn moeder in een miserabele wijk van New York en voor de jongen opent een nieuwe wereld zich in het goede milieu van Londen, ook al kost dit hem zijn moeder, die steeds vijandig werd behandeld door de oude man. Een jongensdroom wordt werkelijkheid in dit keurige scenario van Blanche Hanalis, naar het beroemde boek van Frances Hodgson Burnett, dat een schitterend beeld geeft van een verloren aristocratie. Knap vertolkt door jong en oud. In Amerika werd de film uitgebracht als tv-film, vandaar de Emmy Award die toegekend werd aan Arthur Ibbetson voor de fotografie.

The Strange Case of the End of Civilisation as We Know It

1977 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1977. Mysterie van Joseph McGrath. Met o.a. Charlotte Alexandra, Maurice Kaufman, John Cleese, Arthur Lowe en Ron Moody.

VV.

Monty Python and the Holy Grail

1975 | Komedie, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1975. Komedie van Terry Gilliam en Terry Jones. Met o.a. Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam en Terry Jones.

In hun eerste speelfilm bewerkten de leden van het Monty Python-team de Arthur-legende met bijzonder weinig eerbied voor het bronmateriaal. Veel locaties werden steeds opnieuw gebruikt omdat de Schotse overheid toestemming om in kastelen te filmen op het laatste nippertje terugtrok. De film zou niet bijdragen aan het imago van Schotland, vonden humorloze ambtenaren. Aaneenschakeling van legendarische scènes, dialogen (It's just a flesh wound) en personages (The Knights who say Ni). Mede-regisseur Jones ontpopte zich later tot een soort van autoriteit op het gebied van Middeleeuwse geschiedenis.

Fawlty Towers

1975 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1975. Komedie van John Howard Davies, Douglas Argent en Bob Spiers. Met o.a. John Cleese, Prunella Scales, Andrew Sachs en Connie Booth.

Twaalf van de oorspronkelijk dertien afleveringen van de legendarische komische Britse serie rond de rampspoed toestanden van Cleese als een maniakale kleine hoteleigenaar. Zes afleveringen dateren uit 1975, en zes uit 1979: [KL]The Psychiatrist, The Builders, The Wedding Party, Gourmet Night, Waldorf Salad, The Kipper and the Corpse, The Hotel Inspectors, The Germans, A Touch of Class, Communication Problems, The Anniversary[KLE] en [KLE]Basil the Rat[KLE]. Geschreven door Cleese en zijn toenmalige echtgenote Booth die in de serie de rol speelt van het kamermeisje Polly die net als Scales (tv-vrouw van Cleese) tracht te redden wat er te redden valt als Cleese zijn hotelgasten bruut bejegent. Sachs krijgt als de Spaanse ober Manuel de meeste klappen omdat hij zijn onhandigheid gekoppeld is aan zijn gebrekkige kennis van de Engelse taal, zodat Cleese hem eens meesterlijk aanviel met 'That's Sybil, me Basil, this is a slap round the ear'. Bekroond met Bafta Award, zowel in 1975 als in 1979 als beste komedie-serie. Elk scenario kostte gemiddeld vier maanden denk-en schrijfwerk in een tiental verschillende versies en dat leidde tot onvergelijkbare slapstick. Zeer

And Now for Something Completely Different

1971 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1971. Komedie van Ian MacNaughton. Met o.a. Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam en Terry Jones.

'Now, it's quite simple to deal with a banana fiend. First, you force him to drop the banana. Then, you eat the banana, thus disarming him. You have now rendered him helpless!' Eigenlijk was de compilatie van sketches uit de eerste twee seizoenen van Monty Python's Flying Circus bedoeld om de unieke humor van het zestal naar de VS te exporteren, maar juist in Groot-Brittannië werd de film een groot succes. Eigenlijk geen wonder. De dead parrot-sketch, het fraaie Lumberjack-lied en de dodelijke mop, het zijn allemaal klassiekers die zich moeiteloos meerdere malen laten bekijken.

How To Irritate People

1968 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1968. Komedie van Ian Fordyce. Met o.a. John Cleese, Graham Chapman, Michael Palin, Gillian Lind en Connie Booth.

Op onverstoorbaar ernstige wijze maakt Cleese de kijker diets hoe hij zijn medemens het bloed onder de nagels kan ergeren, zonder dat je hem razend maakt, want dan verliest deze de negatieve energie die hij tijdens het ergeren opbouwt. Een en ander illustreert hij met sketches in de beste Monty Python- stijl. Alles wordt door de mangel gehaald van ouders-kinderen relaties, over man-vrouw, administratie, banken, toneelacteurs onder elkaar, collega`s onder elkaar (hoe je van iemand een lift kunt afdwingen), ergernis bij een bioscoopbezoek, enz., stuk voor stuk van geestig tot bijtend satirisch. De teksten zijn van Cleese, Palin, Marty Feldman en Brooke-Taylor. Johnny Fielder filmde en David Frost produceerde.