Demofilo Fidani

Regisseur

Demofilo Fidani is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

Scansati...a Trinita arriva Eldorado

1972 | Western

Italië 1972. Western van Demofilo Fidani. Met o.a. Stan Cooper, Gordon Mitchell, Craig Hill, Daniela Giordano en Custer Gail.

Veel geschiet en veel gejaag, maar weinig interessants; dit heeft deze spaghetti-western te bieden. Vier lui willen een zekere Eldorado beroven, een rijke maar excentrieke vent. Drie van de vier gaan er vandoor en laten Ringo alleen achter. Die gaat natuurlijk onmiddellijk achter de buit aan. Fidani, die niet kan regisseren, laat er maar wat op los paffen. Fidani regisseerde onder pseudoniem Dick Spitfire.

Per una bara piena di dollari

1971 | Western

Italië 1971. Western van Demofilo Fidani. Met o.a. Hunt Powers, Gordon Mitchell, Jeff Cameron, Klaus Kinski en Ray Saunders.

Een machtige gangster ziet zijn broers sterven gedurende een overval door de familie van de Nevada Kid. Hij laat de familie door een revolverheld om zeep helpen, maar dan keert de Nevada Kid terug uit de Burgeroorlog en zoekt wraak. Kortom: mensen genoeg om in een lijk te veranderen. Het ware leuk geweest als Fidani ooit had leren regisseren. Hij deed het dan ook wijselijk onder het pseudoniem Miles Deem.

Giù le mani...carogna!

1971 | Western

Italië 1971. Western van Demofilo Fidani. Met o.a. Hunt Powers, Gordon Mitchell, Dean Strafford, Jerry Ross en Dennis Colt.

Een premiejager vertelt over zijn belevenissen. Niets anders dan een aan elkaar geregen schietpartij waarin niemand weet waarom. Fidani is vanzelfsprekend ook weer zijn eigen scenario- schrijver - en hij kan noch schrijven noch regisseren. Onder diverse schuilnamen smijt hij zijn pulpfilms op de markt.

Giù la testa hombre

1971 | Western

Italië 1971. Western van Demofilo Fidani. Met o.a. Hunt Powers, Gordon Mitchell, Philip Garner, Klaus Kinski en Dennis Colt.

Regisseur Fidani, hier onder het pseudoniem Henri Deem, heeft het goed laten afweten bij deze spaghetti-western over een uiteengevallen bende outlaws. De vroegere handlangers vechten nu om de buit van hun overvallers. Twee sluwe bendeleden zijn de aanstichters van de tweespalt.

Era Sam Wallach...lo chiamavano 'Cosi Sia'

1971 | Western

Italië 1971. Western van Demofilo Fidani. Met o.a. Robert Woods, Dean Stafford, Dennis Colt, Custer Gail en Simone Blondell.

Een bandiet neemt wraak op een saloonhouder, en meteen brengt hij met zijn bende alle aanwezige klanten om. Niet helemaal secuur, want Woods overleeft de slachtparij; zijn broer echter niet. De bandiet krijgt Woods achter zich aan. Woods is een goede westernacteuur, en daarom is deze film iets beter te verdragen dan de gebruikelijke pulp die Fidani aflevert. Van een echt goede spaghetti-western is echter ook nu weer geen sprake. Op video verscheen de film als HIS NAME WAS SAM WALLACH.

Inginocchiati straniero...i cadaveri non fanno ombra

1970 | Western

Italië 1970. Western van Demofilo Fidani. Met o.a. Hunt Powers, Chet Davis, Gordon Mitchell, Dennis Colt en Simone Blondell.

Een hopeloze spaghetti-western met veel nutteloos geschiet. Heel langdradig met een buitengewoon slechte regie en slecht spel. Je weet nauwelijks waar het eigenlijk om draait. Fidani, die op de credits met het pseudoniem Miles Deem vermeld staat, schreef samen met een zekere Francesco Mannocchi het script.

Arrivano Django e Sartana...e la fine

1970 | Western

Italië 1970. Western van Demofilo Fidani. Met o.a. Hunt Powers, Chet Davis, Simone Blondell, Gordon Mitchell en Krista Nell.

De titelfiguren zijn op jacht naar de ontvoerders van een meisje, de dochter van een rijke burger die een hoge prijs heeft uitgeloofd voor haar veilige terugkeer. Zoals bij Fidani gebruikelijk wordt het scenario miniem uitgewerkt. Met veel, meestal doelloos, revolvergeweld.

E vennero in quattro...per uccidere Sartana

1969 | Western

Italië 1969. Western van Demofilo Fidani. Met o.a. Jeff Cameron, Anthony G. Stenton, Simone Blondell, Dennis Colt en Celso Faria.

In deze waardeloze western wordt veel geschoten en heel wat afgedraafd. Er is echter geen greintje logica te vinden; en het zal de toeschouwer een zorg zijn wat er allemaal gebeurt.

Straniero ... fatti il segno della croce!

1967 | Western

Italië 1967. Western van Demofilo Fidani. Met o.a. Ettore Manni, Simone Blondell, Jeff Cameron en Charles Southwood.

Slecht geregisseerde, low-budget spaghettiwestern over twee broers, die een bende misdadigers leiden en een kleine stad terroriseren. De stedelingen huren een premiejager in om het probleem op te lossen. Een voor een worden de misdadigers vermoord en al gauw raken ze onderling met elkaar slaags. Uiteindelijk wordt de stad bevrijd. Het merendeel van de acteurs gebruikt Engelse pseudoniemen, maar het draagt niet bij aan hun prestaties of aan verbetering van de film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Demofilo Fidani op televisie komt.

Reageer