Kazuo Hasegawa

Acteur

Kazuo Hasegawa is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Yukinojo Henge

1963 | Experimenteel

Japan 1963. Experimenteel van Kon Ichikawa. Met o.a. Kazuo Hasegawa, Ayako Wakao, Ganjiro Nakamura, Raizo Ichikawa en Shintarô Katsu.

Een avant-gardistisch experiment opgezet naar aanleiding van het 400ste filmoptreden van de populaire acteur Hasegawa. Het vrij triviale gegeven, waarin Hasegawa de dubbelrol speelt van een Kabuki-acteur en een kruimeldief, is ontleend aan een film van Kinugasa uit 1935 en is een alibi voor Ichikawa om bijna twee uur lang met kleuren en composities te spelen. Het geheel is mooi, maar vermoeiend. Ook bekend als AN ACTOR'S REVENGE.

Shin no shikotei

1963 | Avonturenfilm, Biografie, Historische film

Japan 1963. Avonturenfilm van Shigeo Tanaka. Met o.a. Shintarô Katsu, Kazuo Hasegawa, Fujiko Yamamoto en Machiko Kyo.

Het verhaal van de Chinese keizer Shin Huang Ti, die verantwoordelijk is voor het bouwen van de Grote Muur. Een ware Japanse superproduktie voor die tijd (evenals SHAKA), waarvan de spectaculaire opzet en de prachtige kleuren heel bijzonder zijn.

An Actor's Revenge

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Kon Ichikawa. Met o.a. Ayako Wakao, Fujiko Yamamoto, Kazuo Hasegawa, Narutoshi Hayashi en Eiji Funakoshi.

Het verhaal van de Chinese keizer Shin Huang Ti, die verantwoordelijk is voor het bouwen van de Grote Muur. Een ware Japanse superproduktie voor die tijd (evenals SHAKA), waarvan de spectaculaire opzet en de prachtige kleuren heel bijzonder zijn.

Jigokumon

1954 | Historische film, Drama

Japan 1954. Historische film van Teinosuke Kinugasa. Met o.a. Machiko Kyo, Kazuo Hasegawa, Isao Yamagata en Koreya Senda.

De samourai Moritoh redt het leven van een prinses door gedurende een opstand rebellen weg te lokken van het paleis. De dankbare heerser vraagt hem een wens te doen, om het even wat. Moritoh kiest voor een beeldschone courtisane, niet beseffend dat ze al getrouwd is. Wanneer hij haar niet kan krijgen kan hij zich er niet bij neerleggen, met tragisch gevolg. Deze film uit de bloeiperiode van de Japanse cinema (waarin Kurosawa onder andere Rashoman uitbracht) won een Oscar voor beste niet-Engelstalige film en een Gouden Palm in Cannes.

Chikamatsu monogatari

1954 | Drama

Japan 1954. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Kazuo Hasegawa, Kyoko Kagawa, Yoko Minamida, Eitaro Shindo en Chieko Natiwa.

Tijdens de 18e eeuw ontluikt in Kyoto een verboden liefde, die zal eindigen met de kruisiging van de twee geliefden. Terecht één van de meest beroemde films van de meester-filmer Mizoguchi. Opvallend zijn de geweldig mooie natuurbeelden en de tederheid in het liefdesverhaal. Een echte klassieker uit de Japanse filmkunst. Het scenario is van Matsutaro Kawaguchi en Yoshikata Yoda.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kazuo Hasegawa op televisie komt.

Reageer