Hans Brausewetter: cast.
Er zijn 31 films gevonden.

Der Verzauberte Tag

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Peter Pewas. Met o.a. Winnie Markus, Hans Stüwe, Ernst Waldow, Eva Maria Meineke en Hans Brausewetter.

Christine, verkoopster in een stationskiosk, is verloofd met de boekhouder Krummholz, maar ontmoet de man van haar leven. Een poëtische film die in 1944 gereed kwam. De toenmalige censuur schreef veranderingen voor die niet meer werden aangebracht. In 1951 vond de eerste vertoning plaats.

Die Fledermaus

1945 | Muziek, Komedie, Romantiek

Duitsland 1945. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Willy Fritsch, Johannes Heesters, Siegfried Breuer en Dorit Kreysler.

Johann Strauss' beroemde operette met decorontwerp van Robert Herlth en gedirigeerd door Alois Melichar en camerawerk van Willy Winterstein. Het scenario is bewerkt door Ernst Marischka.

Liebesbriefe

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Hans H. Zerlett. Met o.a. Hermann Thimig, Käthe Haack, Suse Graf, Paul Hubschmid en Bruni Löbel.

Een directeur van middelbare leeftijd staat in vuur en vlam voor een jong meisje en schrijft zijn liefdesbrieven aan haar uit hetzelfde boekje over als destijds in zijn verlovingstijd. Wat een aardige komedie had kunnen worden is een zich moeizaam voortslepend geval gebleven.

Die Gattin

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Jenny Jugo, Willy Fritsch, Hilde von Stolz en Hans Brausewetter.

Puck weet haar man, een begaafde maar berooide binnenhuisarchitect, een mooi contract te bezorgen. Het succes stijgt hem dan zó naar het hoofd, dat hij haar verwaarloost. Een op maar liefst twee toneelstukken gebaseerde komedie die nergens haar afkomst verloochent, maar Jugo is leuk om naar te kijken.

Damals

1943 | Drama, Thriller

Duitsland 1943. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Hans Stüwe, Rossano Brazzi, Zarah Leander, Karl Martell en Hilde Körber.

Om haar dochter te beschermen laadt Vera Meiners (Leander) de schijn op zich, een moord gepleegd te hebben. Hansen ontlokt aan Leander vakkundig de ene gevoelsuitbarsting na de andere, maar het wordt op den duur een beetje te veel van het goede. Dit was Leanders laatste film in nazi-Duitsland. Ze ging niet in op Goebbels' 'verzoek' de Duitse nationaliteit aan te nemen en keerde naar haar geboorteland, Zweden, terug. Het scenario is van Peter Groll en regisseur Hansen. Het camerawerk is van Franz Weihmayr.

Hab' mich lieb!

1942 | Musical

Duitsland 1942. Musical van Harald Braun. Met o.a. Marika Rökk, Viktor Staal, Mady Rahl, Hans Brausewetter en Aribert Wäscher.

Monika en Andreas worden een paar, hoewel het er aanvankelijk naar uitzag dat ze met zijn vriend Georg zou trouwen. Niet zo bijster originele liefdesperikelen, maar het gaat natuurlijk ook om de groots opgezette revuescènes.

Was geschah in dieser Nacht?

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Theo Lingen, Lucie Englisch, Irene von Meyendorff, Karl Ludwig Diehl en Hans Brausewetter.

Marion is te verlegen om de, niet minder verlegen, dr. Johannes Petersen te bekennen dat ze van hem houdt. Een resoluut nichtje zorgt ervoor dat ze een paar worden. Een amusant blijspel met goede dialogen, aantrekkelijke muziek van Jary en een spitse regie van Lingen.

Liebesschule

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van K.G. Külb. Met o.a. Luise Ullrich, Viktor Staal, Johannes Heesters en Hans Brausewetter.

Hanni typt 's morgens voor de auteur Heinz Wölfing en verzorgt 's middags de correspondentie van de tenor Enrico Villanova. Beiden vragen haar ten huwelijk. In deze met verfrissende ironie gemaakte film doen Ullrich, Staal en Heesters het uitstekend.

Umwege zum Glück

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Fritz Peter Buch. Met o.a. Ewald Balser, Lil Dagover, Eugen Klöpfer, Viktor Staal en Claire Winter.

Een vrouw, die haar man van een avontuurtje verdenkt, raakt zelf in de problemen. Buch heeft volop geprofiteerd van de uitstekende acteurs, die hem ter beschikking stonden, o.a. Dagover en Balser. Scenario van regisseur Buch en L.A.C. Müller. Camerawerk van Werner Krien.

Seitensprünge

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Alfred Stöger. Met o.a. Geraldine Katt, Hans Brausewetter, Charlott Daudert, Richard Romanowsky en Ernst Waldow.

Het bezoek van een belangrijke zakenrelatie gaat niet door. De vrouw van de employé, die de hotelkamer heeft besteld, besluit zelf in die kamer te gaan slapen. Wanneer die zakenrelatie plotseling tóch opduikt, zijn de ingrediënten aanwezig voor een onbenullige klucht. De acteurs hebben getracht er nog iets van te maken.

Paradies der Junggesellen

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Brausewetter, Josef Sieber, Albert Florath en Rudolf Schündler.

Vrienden beloven een ambtenaar te behoeden voor een derde huwelijk, omdat de vorige twee misliepen. Uiteindelijk belandt iedereen in de huwelijksboot. Karl Peter Gillmann en Günter Neumann bewerkten de roman van Johannes Boldt tot scenario. Camerawerk van Carl Drews.

Johannisfeuer

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Anna Dammann, Ernst von Klipstein, Hans Brausewetter, Gertrud Meyen en Otto Wernicke.

Georg komt uit Afrika terug om met de dochter van een grootgrondbezitter te trouwen, maar tijdens het midzomernachtfeest raakt hij in vuur-en-vlam voor een jeugdliefde. Deze 'Heimat'-film, naar het toneelstuk van Hermann Sudermann, toont goede typeringen van Dammann, Wernicke, Koppenhöfer en Brausewetter.

Eine Frau wie Du

1939 | Romantiek

Duitsland 1939. Romantiek van Viktor Tourjansky. Met o.a. Brigitte Horney, Joachim Gottschalk, Hans Brausewetter, Charlotte Susa en Volker von Collande.

Marie (Horney) is een jonge, sociale werkster bij een grote industri[KA3]ele onderneming. Het lukt haar door vrouwelijke wijsheid en oprechtheid, Manfred, een ietwat lichtzinnige en wispelturige jonge man (Gottschalk) oprecht verliefd op haar te laten worden. Pluspunt van de film zijn de uitstekende hoofdrolspelers, minpunt is het onvermogen van de regisseur om vrolijkheid en ernst van het onderwerp met elkaar in harmonie te brengen. Toch het aanzien waard.

Alles Schwindel

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Bernd Hoffmann. Met o.a. Gustav Fröhlich, Grethe Weiser, Hans Brausewetter en Ursula Herking.

Peter wil met zijn jeugdliefde Julia trouwen. In zijn horoscoop staat dat hij ooit duizend gulden zal stelen. Zijn toekomstige schoonvader vindt dat hij dat eerst maar moet doen! Vrolijke film met een aanstekelijke Fröhlich.

Zwischen den Eltern

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Hans Hinrich. Met o.a. Willy Fritsch, Jutta Freybe, Gusti Huber en Hans Brausewetter.

Het zoontje zorgt ervoor dat vader zijn avontuur met een jeugdvriendin beëindigt en voorkomt zo een dreigende scheiding. Nogal breedvoerig verteld maar toch boeiend.

Verklungene Melodie

1938 | Drama, Romantiek

Duitsland 1938. Drama van Viktor Tourjansky. Met o.a. Brigitte Horney, Willy Birgel, Carl Raddatz en Hans Brausewetter.

Een grootindustrieel is op zoek naar de vrouw met wie hij eens in zijn privévliegtuig een noodlanding in de Sahara heeft moeten maken. Wanneer hij haar eindelijk terug vindt, is ze gelukkig getrouwd. Pakkende momenten, maar ook een behoorlijke dosis sentimentaliteit.

Mein Sohn, der Herr Minister

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Veit Harlan. Met o.a. Hans Moser, Françoise Rosay, Hans Brausewetter, Heli Finkenzeller en Hilde Körber.

Een film naar het stuk Fiston van de Franse blijspelschrijver Birabeau, waarin gespot wordt met de republiek als staatsvorm. Het feit dat de film in Frankrijk speelt is eigenlijk bijzaak, de democratische staatsvorm moet belachelijk gemaakt worden. Een ambtenaar van het Franse ministerie van Onderwijs krijgt van zijn ex-vrouw te horen dat hun zoon minister geworden is en als gevolg daarvan de baas van zijn vader. Met wat gekonkel wordt de zoon afgezet en vervangen door de vader, die echter ook geen lang politiek leven beschoren is. Aan het eind van de film zitten vader en zoon samen te vissen langs de Seine. Het is een boosaardige satire, die tot vandaag niet in Duitsland vertoond mag worden. Wie de film toch heeft gezien, zal moeten vaststellen dat hij uitstekend gemaakt is en ook nu nog een groot komisch effect heeft. Dat is te danken aan het heerlijke spel van Moser en Rosay, zowel in de vrolijke als in de serieuze scènes. Je vraagt je af wat Moser, staatsburger van het nog vrije Oostenrijk, en de grote Franse toneelspeelster bezield heeft in zo'n ondubbelzinnig propagandawerkje te spelen. Als je de film vandaag ziet houdt hij je een spiegelbeeld voor van elke willekeurige Europese staat.

Brillianten

1937 | Misdaad

Duitsland 1937. Misdaad van Eduard von Borsody. Met o.a. Hansi Knoteck, Viktor Staal, Hilde Körber en Hans Brausewetter.

Een oplichter laat zijn dubbelganger een aantal in onderpand gegeven briljanten ophalen, om vervolgens zelf zijn slachtoffer geld afhandig te kunnen maken. Maar die vlieger gaat niet altijd op! Met deze spannende film debuteerde Von Borsody, die voordien cameraman en montageman was, op verrassende wijze als regisseur.

Wenn der Hahn kräht

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Heinrich George, Hans Brausewetter, Marianne Hoppe en Carsta Löck.

Het dorp staat op z'n achterste benen wanneer de kleermaker van zijn spaarcentjes is beroofd. De verdenking valt op niemand minder dan de burgemeester! Een geslaagde boerenklucht, die gedragen wordt door Heinrich Georges onweerstaanbaar komische, maar tegelijk menselijke creatie.

Traumulus

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Emil Jannings, Hilde Weißner, Harald Paulsen, Hans Richter en Hannes Stelzer.

Kurt von Zedlitz is de oogappel van de directeur van het gymnasium, professor Niemeyer. Niemeyer is geschokt als hij hoort dat Kurt gezien is met actrice Lydia Link. Gelukkig weet hij niet dat Kurt ook bij haar thuis is geweest, overigens op aandringen van Niemeyers miskende zoon Fritz. Als Zedlitz op een dag wordt opgepakt door de politie in een poging zijn medestudenten te beschermen, hoeft hij niet op de hulp van Niemeyer te rekenen

Die Freundin eines grossen Mannes

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Paul Wegener. Met o.a. Käthe von Nagy, Karl Ludwig Diehl, Jessie Vihrog en Hans Brausewetter.

Een beroemde actrice helpt een noodlijdend provincietheater. In dit verrukkelijke blijspel wordt uitstekend geacteerd door Von Nagy en Diehl.

Abel mit der Mundharmonika

1933 | Romantiek

Duitsland 1933. Romantiek van Erich Waschneck. Met o.a. Karin Hardt, Karl Ludwig Schreiber, Hans Brausewetter en Paul Heidemann.

Drie jongens redden een ballonvaardster uit het water. Eén van hen, Abel met de mondharmonika, wordt op slag verliefd. Charmante, poëtische film.

Mensch ohne Namen

1932 | Drama

Duitsland 1932. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Werner Krauss, Mathias Wieman, Hertha Thiele, Helene Thimig en Hans Brausewetter.

Een verfilming van Honoré de Balzacs novelle Oberst Chabert over een arbeider in Rusland die aan de hand van een foto in een Duits blad zijn in WO I verloren geheugen weer terugkrijgt. Niet alleen zijn vrouw, maar ook de bureaucratie weigert te accepteren dat hij de dood gewaande militair is. James Hilton gebruikte het gegeven voor zijn bestseller Random Harvest die in 1942 met Ronald Colman en Greer Garson een prachtige film opleverde.

Der Sieger

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Hans Hinrich en Paul Martin. Met o.a. Hans Albers, Käthe von Nagy, Hans Brausewetter en Adele Sandrock.

Een telefonist vergeet een belangrijk telegram op te schrijven maar redt daardoor het vermogen van een bankier. Albers lijkt geschapen voor de rol van de onbezorgde, charmante jongeman die zoiets, en nog veel meer, overkomt. Zijn tegenspelers zijn uitstekend, de regie is vlot.

Voruntersuchung

1931 | Misdaad, Drama

Duitsland 1931. Misdaad van Robert Siodmak. Met o.a. Gustav Fröhlich, Albert Bassermann, Hans Brausewetter, Charlotte Ander en Oskar Sima.

Een verfilming van het toneelstuk van de advocaat Max Alsberg over een ten onrechte van moord op een prostituée verdachte jongeman. Een realistische film met effectief werkende sfeer, die door de nazi's verboden werd. Franse versie AUTOUR D'UNE ENQUÊTE werd onder Siodmak's toezicht gefilmd door René Clair's broer Henri Chomette met Jean Perier en Pierre-Richard Willm.

Die Große Attraktion

1931 | Muziek

Duitsland 1931. Muziek van Max Reichmann. Met o.a. Richard Tauber, Marianne Winkelstern, Margo Lion, Siegfried Arno en Ivan Koval-Samborsky.

Zanger Riccardo (Tauber) is directeur van een variet[KA1]e- gezelschap. Kitty, een danseresje (Winkelstern), wordt verliefd op hem, maar hij denkt alleen aan zijn vrouw, die een paar jaar geleden bij hem weggelopen is. Maar Kitty houdt vol: ze verbreekt haar contract met haar dansgroep, reist Riccardo achterna en slaagt erin een baantje te krijgen bij zijn gezelschap. Als Riccardo toevallig de vriend van zijn vrouw ontmoet (Kowal- Samborski) beseft hij dat zijn huwelijk nu echt verleden tijd is. Hij is vrij om de liefde van Kitty te beantwoorden. Houterig gedoe in een afgrijselijk langdradige film, die alleen overeind gehouden wordt door de vele muzikale intermezzi en de prachtige stem van Tauber (die ook producent van de film was).

Der Kleine Seitensprung

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Reinhold Schünzel. Met o.a. Renate Müller, Hermann Thimig, Hans Brausewetter en Otto Wallburg.

Een verwaarloosde echtgenote zoekt troost bij haar vroegere, inmiddels getrouwde, vriend. Een goede hoofdrol van Renate Müller in een aardig blijspel waarvoor regisseur Reinhold Schünzel zelf het scenario schreef in samenwerking met Emmerich Pressburger.

Ein Burschenlied aus Heidelberg

1930 | Romantiek

Duitsland 1930. Romantiek van Karl Hartl. Met o.a. Betty Bird, Hans Brausewetter, Willi Forst en Ida Wüst.

Twee Duitse studenten strijden om de gunst van een Amerikaanse. Met zijn eerste film, vol oud-Heidelberg romantiek, schoot Hartl nu niet bepaald meteen in de roos.

Faust

1926 | Drama, Historische film, Zwijgende film, Fantasy, Experimenteel

Duitsland 1926. Drama van F.W. Murnau. Met o.a. Yvette Guilpert, Eric Barclay, Hanna Ralph, Werner Fuetterer en Hans Brausewetter.

Een voor die tijd uiterst verzorgde produktie van de UFA. Nog steeds interessant. Het bekende [KL]Faust[KLE]-verhaal van Goethe is meermalen verfilmd. Deze (stomme) versie is een van de beste. Expressionistische film met goede rollen (vooral van Jannings). De regie van Murnau is wat theatraal, maar het blijft een 'must' voor de filmliefhebbers. Het camerawerk is van Carl Hoffmann. De film is in 1995 gerestaureerd door Luciano Berriatua en in 1999 is er nieuwe muziek gecomponeerd door Bern Schultheis, uitgevoerd door het Berlijnse Rundfunk-symfonieorchester gedirigeerd door Frank Strobel.

Der Flug um den Erdball

1925 | Avonturenfilm, Misdaad

Duitsland 1925. Avonturenfilm van Willy Wolff. Met o.a. Ellen Richter, Reinhold Schünzel, Anton Pointer, Hans Brausewetter en Bruno Kastner.

Tijdens een demonstratievlucht met een nieuw type vliegtuig stort Werner Rix (Kastner) neer. Er is duidelijk sabotage in het spel. Werners zuster Eleonore (Richter) gaat verder met het project en wil concurrent Renard (Sch[KA3]unzel), die zij verantwoordelijk acht voor het ongeval, voor blijven. In plaats van haar zwaargewonde broer besluit zij met het vliegtuig een reis rond de wereld te maken. Renard schrikt voor niets terug om haar onderneming te doen mislukken. Hij kan het zo regelen dat een huurmoordenaar, Henry Turner (Pointer), met haar meegaat als technieker. Hij moet ervoor zorgen dat haar vlucht zo vlug mogelijk ten einde is. De verzekeringen sturen hun agent Paul Piquet (Brausewetter) mee om het meisje te beschermen. Een zesdelige Duitse serial, duidelijk ge[KA3]inspireerd door de Amerikaanse succesreeks THE PERILS OF PAULINE. Logica is ver zoek, maar de na[KA3]ieve charme van de heldin is zo groot dat je dat erbij neemt. Acteerprestaties zijn al evenmin erg denderend, maar de (getinte) fotografie van Werner Brandes is soms adembenemend. De film werd lang verloren gewaand maar werd in 1996 volledig gerestaureerd in Frankrijk door producer Serge Bromberg, o.l.v. regisseur Eric Lange voor rekening van Lobster Films. Muziek voor die versie werd gecomponeerd door Eric Le Guen. Heruitgebracht met Franse tussentitels als LE RAID EN AVION AUTOUR DU MONDE.

Der Schatz

1923 | Drama

Duitsland 1923. Drama van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Albert Steinrück, Lucie Mannheim, Ilka Grüning, Werner Krauss en Hans Brausewetter.

Onder de funderingen van een oude klokkengieterij in Oostenrijk moet zich een schat bevinden, die dateert uit de tijd dat de Turken (ca 1450) Wenen belegerden. Svetelenc (Krau[KL29]), de bronssmelter en compagnon van klokkengieter Svetocar Badalic (Steinr[KA3]uck) is vast van plan de kostbaarheden te vinden en Svetocars mooie dochter B[KA1]eatrice (Mannheim) te veroveren. Het lot beschikt echter anders: Arno (Brausewetter), een jonge edelsmid die een nieuwe opdracht komt decoreren, is een modern jong mens en houdt er mathematische methodes op na. Hij vindt het fortuin en wint het hart van Béatrice, maar dat leidt tot een immens drama. Het regiedebuut van Pabst dat lang verloren gewaand is, is voor cinefielen niet te versmaden voer en interessante materie: prachtige decors van Robert Herlth en Walter Röhrig en fraaie fotografie van Otto Tober. Pure expressionistische film. Het scenario is van regisseur Pabst en Willy Hennings naar de roman van Rudolf Hans Bartsch. De restauratie van de oorspronkelijke film kwam tot stand door de samenwerking van het Narodny Filmovy Archiv te Praag, La Cinémathèque Royal in Brussel, de Stiftung Deutsche Kinemathek te Berlijn, het Deutsche Filmmuseum in Frankfurt, de Kirchgruppe en omroepen ZDF en ARTE. Toegevoegd werd een geluidsspoor waarop de oorspronkelijke muziek van Max Deutsch te horen is, die werd uitgevoerd door het Czech Symphony Orchestra met als dirigent Frank Strobel.