Heini Göbel: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Martin Luther

1983 | Biografie, Historische film

Duitsland 1983. Biografie van Rainer Wolffhardt. Met o.a. Lambert Hamel, Herbert Stass, Heini Göbel, Michael Habeck en Horst Sachtleben.

Portret van Martin Luther (Hamel) dat speelt in de periode van 1502-21. Als monnik, en later als priester, stuit het systeem van de aflaat (het verkopen van je zonden) door Tetzel (Habeck) hem tegen de borst. Luther heeft verregaande, democratische denkbeelden zoals het scheiden van staat en kerk, die hun tijd ver vooruit zijn. Als hij 34 jaar oud is, en gebelgd in 1517 zijn 95 stellingen op de kerkdeur in Wittenberg hamert, breekt de hel los over zijn voorstellen tot hervorming. Eerst moet hij zich verantwoorden tegenover Kardinal Cajetan (F[KA3]urbringer), de afgezant van Paus Leo X (Pfaff), die hem prompt in de ban stopt: exsurge domine. Luthers geschriften worden in het openbaar verbrand (dit leidde ruim driehonderd jaar later tot de `waarschuwing` van de dichter Heinrich Heine - een volk dat zijn boeken verbrandt, vernietigt zichzelf - en de boekverbranding honderd jaar later door de nazis). Als deze `ketter` niet tot inzicht kan komen, bemoeit tenslotte keizer Karel V (Pleva) zich met de zaak, dat tot gevolg had dat er doden vielen onder de bevolking. Luther geniet echter bescherming van de progressieve adel, die hem proberen te gebruiken voor persoonlijke doeleinden - de graaf van Hessen wil zijn bigamie goedgekeurd krijgen - en/of politiek gekonkel. Op de rijksdag te Worms in 1521 probeert men Luther te bewegen zijn hervorming te herroepen, maar Luther weigert. Hij verblijft daarop op de Wartburg bij Eisenach en sticht de eerste protestantse gemeente, treedt uit de kerk en huwt met Katharina von Bora. De Lutherse kerk is de kleinste groepering binnen de hervormde gemeenschap en het is nauwelijks bekend dat Luthers geschriften het anti-semitisme hebben bevorderd. Het scenario van Theodor Schübel beroert slechts de oppervlakte van de complexe persoonlijkheid van Luther, die er netjes, enigszins neutraal, vanaf komt. De rollen zijn naar behoren ingevuld en de regie is goed. Het camerawerk is van Rolf Romberg. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

Die Heinzelmännchen

1956 | Familiefilm, Fantasy, Drama

Duitsland 1956. Familiefilm van Erich Kobler en Erich Kolber. Met o.a. Nora Minor, Ado Riegler, Heini Göbel, Toni Strassmeier en Claus Havenstein.

Een behoorlijk gemaakte sprookjesfilm over goedaardige kaboutertjes naar de ballade van August Kopisch. Zeer geschikt voor de allerkleinsten. Scenario van de regisseur, Konrad Lustig en Herbert Schonger. Wolfgang Schwan verzorgde het camerawerk.

Eine Frau von heute

1954 | Drama

Duitsland 1954. Drama van Paul Verhoeven. Met o.a. Luise Ullrich, Curd Jürgens, Carsta Löck, Robert Freitag en Annie Rosar.

Terwijl haar echtgenoot Heinz (J[KA3]urgens) in krijgsgevangenschap is, slaat Toni Bender (Ullrich) zich er doorheen met het importeren van fruit. Als Heinz naar huis is teruggekeerd, komt hij als architect niet aan de slag. Heinz voelt zich waardeloos.

Das Letzte Rezept

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Otto Wilhelm Fischer, Heidemarie Hatheyer, Carl Wery, Harald Paulsen en René Deltgen.

Een danseresje is verslaafd aan morfine. De film biedt huichelachtige oplossingen. Overslaan, tenzij men dit soort melodrama's om te lachen vindt. Scenario van Hans-Joachim Beyer en Juliane Kay. Camerawerk van Franz Weihmayr.