Ömer Faruk Sorak

Regisseur, Scenarist, Cameraman

Ömer Faruk Sorak is regisseur, scenarist en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Sinav

2006 | Familiefilm, Komedie

Turkije 2006. Familiefilm van Ömer Faruk Sorak. Met o.a. Güven Kiraç, Ayda Aksel, Betul Alganatay, Zafer Algoz en Jean-Claude Van Damme.

Turkse speelfilm over examenstress, met een verrassende rol van de Belg Jean-Claude Van Damme. De ondertitels zijn Vlaams ('Lach er niet mee'). Dat zal de doelgroep niet deren.

G.O.R.A.

2004 | Komedie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Turkije 2004. Komedie van Ömer Faruk Sorak. Met o.a. Cem Yilmaz, Rasim Oztekin, Özkan Ugur en Özge Özberk.

Turkse sciencefiction die in eigen land een enorme hit werd. Tapijthandelaar Arif wordt gekidnapt door buitenaardse wezens. Hij belt vanuit het ruimteschip naar huis: 'Waarschuw de president van de Verenigde Staten!' G.O.R.A. lijkt in veel opzichten op een Flash Gordon-variatie, met fraaie kitsch-decors en bijzonder nichterige booswichten. Persiflages op The Fifth Element, Star Wars, Star Trek en The Matrix ontbreken niet. De humor is aan de flauwe kant en het tempo ligt zo nu en dan nogal laag, toch weet de film regelmatig een glimlach op te wekken. In 2008 gevolgd door A.R.O.G.

Vizontele

2001 | Komedie, Drama

Turkije 2001. Komedie van Yilmaz Erdogan en Ömer Faruk Sorak. Met o.a. Yilmaz Erdogan, Demet Akbag, Altan Erkekli, Cem Yilmaz en Cezmi Baskin.

De introductie van televisie heeft heel wat teweeg gebracht. Ook in een klein Turks plaatsje in 1974. Filmmakers Yilmaz Erdogan en Ömer Faruk Sorak blikken in deze komedie terug op de tijd dat ook daar de tv zijn intrede deed. De plaatselijke bioscoopboer vindt het helemaal niks, maar de burgemeester is enthousiast. Hij probeert de bouw van een televisiemast op de hoogste berg in de omgeving te organiseren. Het begin van een hoop praktisch gedoe en een ideologische strijd onder de dorpsbewoners. In Turkije oogstte Vizontele veel lof, maar over de grens werd de Turkse humor slecht begrepen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ömer Faruk Sorak op televisie komt.

Reageer