Elisa Ramírez

Acteur

Elisa Ramírez is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Memorias del general Escobar

1984 | Biografie, Oorlogsfilm

Spanje 1984. Biografie van José Luis Madrid. Met o.a. Antonio Ferrandis, Elisa Ramírez, Luis Prendes, José Antonio Ceinos en Jesús Puente.

Het leven van generaal Antonio Escobar die, in de rang van kolonel van de Guardia Civil (Corps Spaanse Rijkspolitieagenten), in 1936 trouw bleef aan de Republikeinse Regering. Een middelmatige film en in het geheel niet overtuigend wat betreft de zogenaamde historische objectiviteit.

El Hombre que se quiso matar

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Tony Leblanc, Elisa Ramírez, Antonio Garisa en Emma Cohen.

Een tweede, weinig geslaagde verfilming van het boek van Fernández Flórez.

La Revoltosa

1969 | Muziek, Komedie

Spanje 1969. Muziek van Juan de Orduña. Met o.a. Elisa Ramírez, José Moreno, Antonio Casal, Marisa Paredes en Antonio Durán.

Een vermakelijke herverfilming van LA REVOLTOSA op naam van Juan de Orduña, die al aan de film van 1924 had meegewerkt.

La Celestina

1969 | Drama, Romantiek

Spanje/Duitsland 1969. Drama van César Férnandez Ardavín. Met o.a. Amelia de la Torre, Julián Mateos, Elisa Ramírez en Hugo Blanco.

Het tragisch eindigende liefdesverhaal van Calisto en Melibea in het keizerlijke Toledo. Versie van een van de voornaamste klassieke werken uit de Spaanse literatuur. Het cinematografische resultaat is middelmatig.

Un Día es un día

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Francisco Prósper. Met o.a. Alberto Closas, Sonia bruno, Elisa Ramírez, Teresa Gimpera en Antonio Casal.

De verschillende manieren waarop verschillende mensen uit de provincie hun tijd in de Spaanse hoofdstad doorbrengen. Een smartlap en moraliserende komedie typisch voor de toenmalige Spaanse cinema.

Querido profesor

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Javier Setó. Met o.a. Alfonso Paso, Irene Gutiérrez Caba, Juan Luis Galiardo en Elisa Ramírez.

Om zich te vermaken stelt een perverse student een knappe medestudente voor de professor het hof te maken. Dit is een ergerlijke bewerking van het niet minder ergerlijke theaterstuk van Alfonso Paso, die in deze film ook de hoofdrol vertolkt.

Platero y yo

1964 | Biografie

Spanje 1964. Biografie van Alfredo Castellón. Met o.a. Simón Martín, María Cuadra, Elisa Ramírez, Roberto Camardiel en Carlos Casaravilla.

Het levensverhaal van de dichter Juan Ramón Jiménez aan de hand van de anekdotes die ten grondslag lagen aan zijn beroemdste werk: Platero y yo . Een nietszeggende film.

La Señorita de Trevelez

1935 | Drama

Spanje 1935. Drama van Edgar Neville. Met o.a. Antoñita Colomé, María Gámez, Alberto Romea, Nicolás Rodríguez en Elisa Ramírez.

In een klein provinciestadje moet een vrouw haar eenzaamheid leren accepteren. De eerste belangrijke film van Neville, die de toekomstige klassiekers van de Spaanse cinema als CALLE MAYOR of LA TÍA TULA al aankondigt. Een prachtige verfilming van het toneelstuk van Carlos Arniches.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elisa Ramírez op televisie komt.

Reageer