Eduardo Noriega

1916 -2007 Acteur

Eduardo Noriega (1916-2007) is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Last Stand

2013 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 2013. Actiefilm van Kim Jee-woon. Met o.a. Arnold Schwarzenegger, Eduardo Noriega, Forest Whitaker, Harry Dean Stanton en Peter Stormare.

Na een onnavolgbare politieke carrière is de 65-jarige Arnold Schwarzenegger terug in The Last Stand. Hij speelt de oude, roestige sheriff Ray Owens, die zijn dagen slijt in een gat aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. Dan ontsnapt een levensgevaarlijke Mexicaanse drugsbaron uit handen van de FBI; in een gepantserde raceauto zet hij koers richting Mexico. Niets of niemand lijkt hem tegen te kunnen houden, in een westernvariant vol sardonisch geweld, tal van explosies, voor miljoenen aan blikschade en een handvol ironische oneliners, waarmee Schwarzenegger vooral zichzelf op de korrel neemt.

Agnosia

2010 | Drama, Thriller

Spanje 2010. Drama van Eugenio Mira. Met o.a. Bárbara Goenaga, Eduardo Noriega, Félix Gómez en Martina Gedeck.

Joana Prats lijdt aan agnosia, een vreemde neurologische ziekte die haar waarneming beïnvloedt. Hoewel haar ogen en oren in perfecte conditie zijn, kunnen haar hersenen de signalen die ze doorgeven niet interpreteren. Omdat haar vader haar als enige voor zijn dood een belangrijk geheim heeft toevertrouwd wordt ze slachtoffer van een sinister plan om deze informatie van haar los te krijgen door misbruik te maken van haar ziekte.

Mon ange

2004 | Drama

Frankrijk/België 2004. Drama van Serge Frydman. Met o.a. Vanessa Paradis, Vincent Rottiers, Eduardo Noriega en Claude Perron.

Prostituee Colette (Paradis) pikt voor een collega haar tienerzoon Billy (Rottiers) op uit een tehuis. Maar dan wordt die collega door een pooier vermoord en slaan Colette en haar beschermeling op de vlucht. Aardige roadmovie waarin langzaam maar zeker een band ontstaat tussen de twee. Regisseur Frydman kreeg ooit een César-nominatie voor zijn scenario van Patrice Lecontes La fille sur le pont, ook met Paradis in de hoofdrol. Deze debuutfilm is niet helemaal geslaagd, daarvoor weet Paradis net te weinig empathie op te wekken. Speelt deels in Amsterdam.

Captain Scarlett

1953 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van Thomas Carr. Met o.a. Richard Greene, Leonora Amar, Nedrick Young en Eduardo Noriega.

Na be[KA3]eindiging van de veldslag tegen Napoleon, keert Greene terug naar het ouderlijke landgoed dat ondertussen zonder reden in beslag is genomen door de regering. Als de rebelse Kapitein Scarlett verklaart hij de bestuurders de oorlog. In Prinses Amar, die hij redt van een gedwongen huwelijk met een edelman, en de veroordeelde Young, vindt hij zijn partners. Kwaliteitsarme mantel- en degenfilm, waarin een soort Robin Hood (Greene zou trouwens twee jaar later deze rol spelen in een tv- serie) een hele regering voor schut zet. Dat gebeurt op zo'n onhandige manier dat deze avonturenfilm wel een komedie lijkt. Het scenario van Howard Dimsdale zit vol gaten en hangt van clichés aan elkaar. Zelfs de gevechtsscénes zijn belachelijk in beeld gebracht. Volledig in Spanje gefilmd door Charles Carbajal.

Tuya para siempre

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Emilio Tuero, Esther Fernández en Eduardo Noriega.

Een jonge vrouw moet trouwen met een militair, maar zij is verliefd op een rijke jonge man. De film is overdreven dramatisch en daardoor zeer vervelend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eduardo Noriega op televisie komt.

Reageer