Korneel Evers (1979): cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Rabarber

2014 | Jeugdfilm, Romantiek

Nederland 2014. Jeugdfilm van Mark de Cloe. Met o.a. Nina Wyss, Thor Braun, Fockeline Ouwerkerk, Korneel Evers en Guus Dam.

De ouders van de twaalfjarige Siem en Winnie ontmoeten elkaar op het schoolplein, ze vinden elkaar aardig en al vlot komen er zelfs trouwplannen. Maar nog voor de bruiloft ontstaan er misverstanden, irritaties en spanningen. Siem en Winnie besluiten hun ouders een handje te helpen door een instructievideo voor ze te maken, met relatietips. De als telefilm gemaakte jeugdfilm Rabarber is mooi vormgegeven, leuk en romantisch, maar niet erg realistisch. Minder goed dan De sterkste man van Nederland, de met prijzen overladen telefilm die regisseur De Cloe in 2011 maakte.

De Heineken ontvoering

2011 | Thriller

Nederland 2011. Thriller van Maarten Treurniet. Met o.a. Rutger Hauer, Reinout Scholten van Aschat, Teun Kuilboer, Gijs Naber en Korneel Evers.

Overtuigend misdaaddrama over de geruchtmakende ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur in 1983. Eigenschappen van zware jongen Willem Holleeder en kruimelcrimineel Martin Erkamps werden bij elkaar gebracht in de fictieve ontvoerder Rem Hubrechts. Dramatisch is Rem een meesterzet, de ingreep levert op alle mogelijke niveaus extra spanning op. Rutger Hauer als Freddy Heineken is fantastisch in zijn eerste Nederlandse hoofdrol in jaren, maar de grote verrassing van de film is de negentienjarige Reinout Scholten van Aschat (zoon van Gijs) als Rem.

Staatsgevaarlijk

2005 | Thriller

Nederland 2005. Thriller van Marcel Visbeen. Met o.a. Sylvia Hoeks, Pierre Bokma, Romijn Conen, Fockeline Ouwerkerk en Hanin Msellek.

"Ik werd geïnspireerd door de moord op Pim Fortuyn en de gevolgen daarvan. Ik was vooral onder de indruk van de hevige reactie van het Nederlandse volk. Dat wilde ik in mijn film verwerken en niét de huidige terroristische dreiging in Nederland." Dat zei Marcel Visbeen vorig jaar op het Nederlands Film Festival over zijn televisiedrama, dat stevig is verankerd in de huidige kwetsbare Nederlandse multiculti samenleving. Nicolette is juist gaan samenwonen met Mohammed wanneer Rotterdam wordt opgeschrikt door een aanslag. Al gauw blijkt Mohammed verdacht te worden. Toen Visbeen de film maakte vroegen veel mensen of zijn verhaal niet wat overtrokken was, maar onlangs zei hij: "Ik zou de film nu harder en grimmiger maken, want dat is Nederland ook geworden."