Eilif Armand

Acteur

Eilif Armand is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Förföljelsen

1981 | Drama, Historische film

Noorwegen/Zweden 1981. Drama van Anja Breien. Met o.a. Lil Terselius, Bjørn Skagestad, Anita Björk, Erik Mørk en Ella Hval.

Door onafhankelijk gedrag laadt de vrouwelijke hulp op een boerderij in het zeventiende-eeuwse Noorwegen de verdenking van hekserij op zich, wat wordt aangewakkerd door de Deense stadhouder die een zondebok voor onlustgevoelens prima kan gebruiken. De ook op de heldin verliefde knecht gaat geloven behekst te zijn en zijn onverwachte dood bezegelt haar noodlot. Breien kiest voor Dreyer-achtige, sobere aanpak van historisch noodlotsdrama - zonder humor of spontaniteit van haar eerdere films - waarbij ze zowel de fotogenieke kwaliteiten van het berglandschap, als de dramatische mogelijkheden van haar acteurs opzettelijk onbenut laat. Academische aanpak heeft een bepaalde intellectuele fascinatie, maar de gelatenheid waarmee Terselius haar dood tegemoet gaat past slecht bij haar eerder getoonde geestkracht.

Kjaerleikens ferjereiser

1979 | Komedie

Noorwegen 1979. Komedie van Hans Otto Nicolayssen. Met o.a. Frøydis Armand, Eilif Armand, Per Jansen, Karen Randers-Pehrson en Sigrid Huun.

Twee dagen uit het leven van dorpsbewoners op een eiland bij de kust van Noord-Noorwegen: hun privé-problemen, reacties op de toenemende ontvolking en het vooruitzicht van een olieboorderij buiten hun oevers. Een serveerster probeert zichzelf en de dorpsgenoten te overtuigen van de noodzaak tot een gemeenschappelijke klassenstrijd, waardoor hun eigen probleempjes in een breder perspectief worden geplaatst. Treffende situatieschetsen waarbij diverse personages en thema's elkaar aanvullen en relativeren, worden in een documentair kader geplaatst door fraaie en interessante landschapsfotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eilif Armand op televisie komt.

Reageer