Santo (1917-1984) is acteur en producer.
Er zijn 30 films gevonden.

Santo y Blue Demon contra Drácula y el Hombre-Lobo

1973 | Horror

Mexico 1973. Horror van Miguel M. Delgado. Met o.a. Santo, Blue Demon, Aldo Monti en José Chávez.

Dracula en de Weerwolf sluiten zich aaneen om hun vijanden te verslaan. Santo en Blue Demon, samen op hun retour, in een film die gemaakt is als een grof populair stripverhaal.

Santo contra el doctor Muerte

1973 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1973. Sciencefiction van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Santo, Carlos Romero Marchent, Jorge Rigaud, Helga Liné en Mirta Miller.

Santo en een Interpol-detective bieden het hoofd aan Doctor Muerte, een krankzinnige wetenschapper die schilderijen restaureert door middel van een stof die hij aan zijn modellen onttrekt. De laatste film uit de serie met Santo als hoofdpersoon die in co-produktie met Spanje in dit land gerealiseerd werd. Het is ook een van de beste films uit de serie, waarin elementen van de serial goed gebruikt werden, en waarvan de fotografie prachtig is.

Santo & Blue Demon vs. Dracula & the Wolfman

1973 | Horror

Mexico 1973. Horror van Miguel M. Delgado. Met o.a. Santo, Blue Demon, Aldo Monti en Agustín Martínez Solares.

Gemaskerde worstelaar El Santo (1917-1984) is één van Mexico's grootste sporthelden. In deze horrorfilm - hij speelde zichzelf in ruim vijftig actie/horrorfilms! - bevecht hij iconen graaf Dracula en Wolf Man, samen met aartsworstelrivaal Blue Demon. Tijd-, genre- en landsgebonden comic book-regie, starre cameravoering en toneelmatige dialogen doen nauwelijks af aan de intrinsieke waarde van deze film als een monument van Mexicaanse volksheldenverering anno begin jaren zeventig. Dracula en Wolf Man en hun leger van rondborstige kwekelingen complementeren de toentertijd serieuze maar nu aantrekkelijk campy aangelegenheid.

Santo versus los jinestes del terror

1972 | Horror

Mexico 1972. Horror van René Gardona. Met o.a. Santo, Armando Silvestre en Julio Aldama.

Santo stuit op een slechterik die voor zijn doeleinden gebruik maakt van een groep melaatsen. Een houterige en vermoeiende film uit een serie die toen al op sterven na dood was.

Santo contra la mafia del vicio

1972 | Fantasy, Misdaad

Mexico 1972. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Elsa Cárdenas, Patricia Ferrer en Fernando Osés.

Santo stuit op een ring van drugshandelaren. Een van de laatste en slechtste films uit de serie, zonder enig fantatsisch bestanddeel gemaakt.

Santo versus los cazadores de cabezas

1971 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1971. Fantasy van René Cardona. Met o.a. Santo, Nadia Milton, Freddy Fernández en Enrique Lucero.

In Amazonië probeert Santo de heldin uit de handen van de inboorlingen te redden. Deze keer bevindt de onvermoeibare Santo zich in een tropisch milieu, maar het resultaat is van gering artistiek gehalte.

Santo en la venganza de las mujeres vampiro

1970 | Horror

Mexico 1970. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Norma Lazareno, Gina Romand en Aldo Monti.

Dit is het vervolg op de onvergetelijke film SANTO CONTRA LAS MUJERES VAMPIRO, die weinig succes had behaald. Het was één van de laatste films met wijlen Santo in de hoofdrol.

Santo en la venganza de la momia

1970 | Horror

Mexico 1970. Horror van René Cardona. Met o.a. Santo, Mary Montiel, Alma Rojo en Eric del Castillo.

De Mummie herrijst om zich op Santo te wreken. Een zwakke film gerealiseerd tijdens de laatste jaren van de Santo-serie.

Misión secreta en el Caribe

1970 | Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1970. Avonturenfilm van Enrique L. Eguiluz. Met o.a. Santo, Antonio Pica, Mara Cruz en Frank Braña.

'Santo, el enmascarado de plata' vecht tegen een bende diamantensmokkelaars. We zien de decadentie van de serie SANTO. In dit geval is het een co-produktie met Spanje, maar zonder de charme en kwaliteiten van de eerste zwart-wit films.

Las Momias de Guanajuato

1970 | Horror

Mexico 1970. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Blue Demon, Mil Máscaras, Santo en Elsa Cárdenas.

De mummies van Guanajuato komen onvoorzien tot leven. Een samenkomst van helden van het vrij worstelen in de Mexicaanse fantastische cinema: SANTO EL ENMASCARADO DE PLATA, BLUE DEMON en MIL MÁSCARAS. Een zeer groffe film, die echter niet gespeend is van trefzekere naïeve impressies.

Santo y Blue Demon en el mundo de los muertos

1969 | Horror

Mexico 1969. Horror van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Santo, Blue Demon, Pilar Pellicer en Carlos León.

Santo ondergaat de woede van een oude heks, die door een van zijn voorouders verslagen werd. Een van de weinige films uit de Santo-serie waarin de hoofdpersoon terug in de tijd gaat, samen met zijn bekendste makker Blue Demon.

Santo y Blue Demon contra los monstruos

1969 | Horror

Mexico 1969. Horror van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Santo, Blue Demon, Jorge Rado en Carlos Ancira.

Een wetenschapper die gek geworden is wil Santo en Blue Demon uit de weg ruimen. De twee beroemdste vechtjassen van de fantastische Mexicaanse cinema, vechten maar liefst tegen: een waanzinnige geleerde, een duivelse dwerg, een groep reusachtige zombie's, Dracula, Frankenstein, de Weerwolf, de Mummie, een Cycloop en het monster van het Zwarte Meer! Een van de meest waanzinnige films uit de geschiedenis van de Mexicaanse cinema.

Santo versus Blue Demon en la Atlántida

1969 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1969. Fantasy van Julián Soler. Met o.a. Santo, Blue Demon, Jorge Rado en Silvia Pasquel.

Santo en Blue Demon dienen zich op verzoek van Achilles in Atlantis aan. Toen hun beider carrières afliepen, gingen de vechtjassen Santo en Blue Demon samenwerken in enkele films, zoals deze - een produktie die tot de meest onbenullige uit de geschiedenis van de Mexicaanse fantastische cinema behoort.

Santo en el tesoro de Dracula

1968 | Horror, Actiefilm, Erotiek

Mexico 1968. Horror van René Cardona. Met o.a. Santo, Noelia Noel, Aldo Monti, Gina Moret en Jessica Rivano.

Santo, een in Mexico zeer populaire, gemaskerde worstelaar en de held van vele films, bouwt in het onderhavige werkje een tijdmachine, waarmee hij op zoek gaat naar de verborgen schat van graaf Alucard. Heel bar en vreselijk. Ook bekend als EL VAMPIRO Y EL SEXO.

Santo contra Capulina

1968 | Fantasy, Sciencefiction, Familiefilm

Mexico 1968. Fantasy van René Cardona. Met o.a. Santo, Capulina, Liza Alvarado en Cruz Castro.

Santo en een bevriend jochie vechten tegen twee kwaadwillige robots. Een kinderfilm en tevens het verval van de serie die begon met SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Santo versus los villanos del ring

1966 | Fantasy, Misdaad

Mexico 1966. Fantasy van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Santo, Wolf Runbinski, Silvia Fourniet en Eduardo Bonada.

Een moordenaar verbergt zijn perverse werkzaamheden achter een façade van spiritisme. Een van de minst geslaagde films van Santo, hoewel de charme van de zwart-wit-periode nog steeds aanwezig is.

Santo versus la invasión de los marcianos

1966 | Sciencefiction

Mexico 1966. Sciencefiction van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Santo, Wolf Rubinski, Antonio Montoro en Manuel Zoraya.

Een inval van mooie Marsvrouwen stuit op Santo. Een van de meest waanzinnige films uit de serie, die te belachelijk is om vanuit welke optiek dan ook verdedigd te worden.

Operación 67

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona en René Cardona Jr.. Met o.a. Santo, Jorge Rivero, Elizabeth Campbell en Midori Nagashiro.

Santo en zijn metgezel strijden tegen een organisatie van valsemunters. Dit is een van de weinige films waarin de Mexicaanse worstelaar de hoofdrol deelde met Rivero.

El Tesoro de Moctezuma

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona en René Cardona Jr.. Met o.a. Santo, Jorge Rivero, Amedee Chabot en Maura Monti.

Santo vecht samen met zijn makker tegen de bende die de schat van Moctezuma heeft gestolen. De tweede en laatste film die Santo, 'el enmascarado de plata' samen met Rivero speelde en net zo slecht als de vorige.

Santo versus el hacha diabólica

1965 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Mexico 1965. Sciencefiction van José Díaz Morales. Met o.a. Santo, Lorena Velázquez, Betty González en Fernando Osés.

In de ring wordt Santo aangevallen door een gemaskerde man die een bijl grijpt. Om het waarom te ontdekken, onderneemt hij een reis naar het verleden waarbij hij in het jaar 1630 belandt. Een van de minder bekende titels uit de serie SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Profanadores de tumbas

1964 | Horror

Mexico 1964. Horror van José Díaz Morales.

Een wetenschapper, die gek geworden is, steelt lijken ten behoeve van zijn experimenten. E[KA1]en van de eerste en minst bekende (maar daarom niet oninteressante) afleveringen uit de serie rond SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA. Dit was een Mexicaans vrijworstelaar die onlangs in vergetelheid overleden is.

Santo versus el estrangulador

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van René Cardona. Met o.a. Santo, María Duval, Roberto Cañedo en Carlos López Moctezuma.

Een maniak besteedt zijn tijd aan het vermoorden van mooie artiestes. Een van de meest sadistische en geslaagde produkten uit de Santo-serie, waar zelfs een vervolg op gemaakt werd: EL ESPECTRO DEL ESTRANGULADOR.

El Espectro del estrangulador

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van René Cardona. Met o.a. Santo, Alberto Vázquez, María Duval en Carlos López Moctezuma.

Santo strijdt opnieuw tegen De Wurger, die door de reusachtige Tor weer aan het leven is geroepen. Een regelrecht vervolg op SANTO VERSUS EL ESTRANGULADOR : dat waren de goede tijden voor de serie die begon met SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Atacan las brujas

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van José Díaz Morales. Met o.a. Santo, Lorena Velázquez, Ramón Buganini en Fernando Osés.

De lijken van verschillende misdadigers worden weer tot leven geroepen door een verdorven wetenschapper, met als resultaat een verzameling zombies. Een van de eerste en beste films van Santo, die zeer goed de charme van de oorspronkelijke Amerikaanse serials vasthoudt, maar vanuit een Latijns-Amerikaanse context, en die tevens een zeer bijzondere atmosfeer weet te scheppen.

Santo contra el rey del crimen

1962 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1962. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe en Begoña Palacios.

De heldhaftige Santo strijdt tegen een ondergrondse misdadigers-organisatie. Een van de eerste, beste en zuiverste films uit de serie die begon met SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Santo en el hotel de la muerte

1961 | Horror

Mexico 1961. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova en Ana Bertha Lepe.

De worstelaar en avonturier 'Santo' daagt een archeoloog uit die vrouwen vermoordt. Een van de eerste films uit de geliefde Mexicaanse serie SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Santo contra los zombies

1961 | Avonturenfilm, Horror

Mexico/Verenigde Staten 1961. Avonturenfilm van Benito Alazraki. Met o.a. Santo, el Enmascarado de Plata, Armando Silvestre, Lorena Velázquez, Jaime Fernández en Irma Serrano.

De lijken van verschillende misdadigers worden door een geleerde, die een slechterik is, veranderd in zombies. Een van de eerste afleveringen van de serie SANTO en een van de klassieke werken van de Mexicaanse griezelfilm. Gesitueerd in een bijzonder troebele sfeer.

Santo contra las mujeres vampiros

1961 | Horror, Actiefilm

Mexico 1961. Horror van Alfonoso Corona Blake. Met o.a. Santo, Loreno Velázquez, Jaime Fernandez, Orfelia Montesco en María Duval.

Een groep vrouwelijke vampiers zendt een drietal gespierde slaven op pad om een nieuwe vampierkoningin te vinden; de gemaskerde worstelaar Santo, in Mexico zeer populair, bestrijdt hen. Lachwekkende onzin. Ook bekend als SAMSON VS. THE VAMPIRE WOMEN.

Santo contra el cerebro diabólico

1961 | Fantasy, Horror

Mexico 1961. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe en Luis Aceves Castañeda.

Een van de eerste avonturen van Santo, met het de Zilveren Masker, waarin hij het opneemt tegen een schurk, de Zwarte Schaduw. Het geheel speelt zich af in een westernsfeer en is verdeeld in drie episodes: Santo contre el cerebro diabólico, Pueblo sin ley en La lucha final.

El Ladrón de cadáveres

1956 | Sciencefiction, Horror

Mexico 1956. Sciencefiction van Fernando Méndez. Met o.a. Santo, Columba Dominguez, Cruz Alvarado en Wolf Rubinski.

Een krankzinnige wetenschapper transplanteert dierenhersens in de lijken van atleten. De tweede film van de Mexicaanse serie die begon met SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA, en tevens een van de meest waanzinnige en geslaagde uit die serie.