Josephine Kaboré: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Wallay

2017 | Drama

Frankrijk​/​​Burkina Faso 2017. Drama van Berni Goldblat en David Bouchet. Met o.a. Makan Nathan Diarra, Ibrahim Koma, Hamadoun Kassogué, Josephine Kaboré en Mounira Kankolé.

In Zuid Frankrijk weet zijn vader geen raad meer met hem, en stuurt de dertienjarige Ady (Diarra) naar zijn vaderland Burkina Faso. Van flatje naar lemen huisje: het wordt een een heel ander soort vakantie dan Ady zich had voorgesteld. In gezelschap van zijn strenge oom en een warme grootmoeder leert de jongen toch veel over zichzelf. Documentairemaker Goldblat houdt de plot simpel en zijn stijl naturel en heeft een goeie aan zijn jonge hoofdrolspeler. Op het festival van Berlijn genomineerd voor de Kristallen Beer voor beste jeugdfilm.

Rabi

1992 | Familiefilm

Burkina Faso​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1992. Familiefilm van Gaston Kaboré. Met o.a. Joseph Nikiema, Colette Kaboré, Yacouba Kaboré, Josephine Kaboré en Tinfissi Yerbanga.

Yacouba Kabor[KA1]e (in werkelijkheid de zoon van de regisseur) speelt de zoon Rabi (uit de titel) van een echtpaar, waarvan de man smid is en de vrouw pottenbakster. Op de fiets op weg naar de markt met met aardewerk van zijn vrouw, komt de smid door een langzaam overstekende schildpad te vallen en breekt de broze koopwaar. Omdat hij denkt dat niemand zijn onwaarschijnlijke verhaal zal geloven, besluit hij de schildpad mee naar huis te nemen. Zoon Rabi hecht zich snel aan het beest, terwijl de smid uit respect voor alle levende schepsels vindt dat deze weer terug moet naar de natuur. Als hij dat doet, haalt de jongen hem weer in huis. Dan blijkt de schildpad te kunnen praten en film vloeit over in een soort allegorie, waarmee Kabor[KA1]e (ZAN BOKO) naam maakte. Vermakelijk en clich[KA1]ematig, maar toch wat teveel van hetzelfde met zijn bekende spelers, die moeite hebben gehad met het onthouden van hun teksten. Er is nog een vergezocht subplot waarin de jongen postillon d`amour voor zijn grootvader is. Voor een kennismaking met de Afrikaanse cultuur is het wellicht niet de juiste film. Hij trouwens is niet meer een fors opgerekte korte film, die ook nog rouleert met een lengte van 90m (en die dus niet aan te zien is). Geproduceerd voor de Franse en Engelse tv.