Oswald Mitchell

Regisseur, Scenarist

Oswald Mitchell is regisseur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

Black Memory

1947 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1947. Misdaad van Oswald Mitchell. Met o.a. Michael Medwin, Jane Arden, Sid James, Michael Atkinson en Myra O'Connell.

Een jongeman uit de arbeidersklasse vecht in de achterbuurten van Engeland tegen het etiket dat hij opgeplakt heeft gekregen omdat zijn vader is opgehangen wegens moord. Strak en sfeervol, met een uitstekende rol van Medwin als een oplichter met een grote mond.

Asking For Trouble

1942 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1942. Komedie van Oswald Mitchell. Met o.a. Max Miller, Carol Lynne, Mark Lester, Wilfrid Hyde-White en Billy Percy.

Een illegale gokbaas doet zich voor als jager op groot wild, om aan de politie te ontsnappen en om een vrouw te helpen die verloofd is met de echte jager. De ster van de Engelse music- hall, Miller, voelt zich best thuis in dit verhaal en hij krijgt de lachers op zijn hand, ondanks het malzinnige plot.

Danny Boy

1941 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1941. Drama van Oswald Mitchell. Met o.a. Ann Todd, Wilfrid Lawson, John Warwick, David Farrar en Grant Tyler.

Ongelooflijke tearjerker over een Broadway-sterretje dat op zoek is naar haar lang verloren man en zoontje die zij voor haar carrière in de steek had gelaten. Vader en zoon zijn om aan de kost te komen straatzanger geworden. Moeizaam verhaal, opgeluisterd door aardige muziek. Scenario van de regisseur en A. Barr-Carson.

Old Mother Riley M.P.

1939 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1939. Komedie van Oswald Mitchell. Met o.a. Arthur Lucan, Kitty McShane, Torin Thatcher en Henry Longhurst.

Een oudere doch geestvolle wasvrouw wordt op onredelijke manier ontslagen en zij neemt wraak door het bij parlements- verkiezingen op te nemen tegen haar baas. Een vroege film van de Engelse 'dame' Arthur Lucan, die echter niet veel lach kan peuren uit het afschuwelijk vormeloze verhaal.

Jailbirds

1939 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1939. Komedie van Oswald Mitchell. Met o.a. Albert Burdon, Shaun Glenville, Charles Farrell, Charles Hawtrey en Lorraine Clewes.

Twee kleine criminelen zit het niet lekker dat ze uit de gevangenis zijn ontsnapt. Amusante klucht uit de oorlogstijd en hommage aan de grondbeginselen van de film. Met een schitterende travestie-scène van Albert Burdon en Charles Hawtrey.

Old Mother Riley in Paris

1938 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1938. Komedie van Oswald Mitchell. Met o.a. Arthur Lucan, Kitty McShane, Jerry Verno, Magda Kun C. en Dernier Warren.

In de tweede OLD MOTHER RILEY-film gaat de titel-personage met haar dochter naar Parijs, waar ze voor een spion wordt aangezien. Een zeer Britse klucht, die veertig jaar na de laatste film (1952) in Engeland tederheid en nostalgie opwekt vanwege vijf en twintig jaar succes, maar daarbuiten slechts matig genietbaar is. Het waren goedkoop geproduceerde films en dat valt een buitenstaander des te meer op.

Stars on Parade

1936 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1936. Komedie van Oswald Mitchell en Challis Sanderson. Met o.a. Edwin Lawrence, Albert Whelan, Syd Harrison, Max Harrison en Jimmy James.

Revue-artiesten en aankomende sterretjes ontmoeten elkaar in de bar van het theater en in het koffietentje in de straat, ook wel De Sterrenparade genoemd. Het onlogische verhaal is niet meer dan een goed excuus om een paar geweldige nummers van topkwaliteit aan elkaar te rijgen: met name van Jimmy James, Robb Wilton en Lucan & McShane, die hiermee hun filmdebuut maken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oswald Mitchell op televisie komt.

Reageer